Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Creste numarul crestinilor in Nepal

In Nepal, majoritatea populatiei este de religie hindusa. Tara este cunoscuta pentru varfurile sale inalte. Acum, Biserica mica din Nepal a atins un nou apogeu. Comunitatea crestina din Nepal se raspandeste cu rapiditate. Din 2006, numarul crestinilor s-a triplat si a ajuns la mai bine de 300.000 de persoane. Aceasta cifra conitnua sa creasca.

Mai bine de 80% din populatia Nepalului este hindusa. Sheva Ratri este un festival important in Nepal la care participa si alti hindusi din intreaga lume. Mai bine de 3 milioane de hindusi din intreaga lume au venit la acest templu, care este cel mai mare templu din tara si unde pratica diverse ritualuri. Ei cred ca astfel, ei vor avea parte de sanatate, prosperitate si o viata buna. Haary a crescut intr-o familie care respecta aceste ritualuri. Ca adolescent, Haary s-a revoltat, deoarece erau prea multe reguli de respectat.

Haary: Daca moare cineva din familie, trebuie sa ne radem pe cap si nu avem voie sa consumam sare timp de 12-13 zile. Nu credeam in zeul acelei religii, dar ma inchinam la el.

Haary a sperat ca astfel, zeul il va elibera de probleme. Din nefericire, problemele sale financiare s-au agravat. Astfel, s-a mutat la unchiul sau din strainatate care i-a sponosrizat studiile.

Haary: La facultate, prietenii mei mi-au vorbit de Isus Hristos. Ei m-au incurajat sa citesc Biblia, sa citesc Cuvantul lui Dumnezeu.

Cinci ani mai tarziu, Haary s-a intors in Nepal unde un prieten l-a dus intr-o tabara anuala pentru tineri. Evelyn si fiica ei Sam, traiesc in Nepal unde vorbesc oamenilor despre dragostea lui Dumnezeu.

Evelyn: Tinerii sunt cei care sunt deschisi Evangheliei. Tot ei sunt cei care vorbesc colegilor de clasa, rudelor cu entuziasm despre Evaghelie.

In una dintre taberele pentru tineri, Haary L-a intalnit pe unicul si adevaratul Dumnezeu.

Haary: Nu mi-a venit sa cred ca Duhul Sfant a venit sa locuiasca in mine. De atunci, credinta mea devine tot mai mare, si spun des ca Dumnezeu este viu.

Potrivit unui studiu, tot mai multi nepalezi devin crestini. Ei spun ca unul dintre motive este noua constitutie care a fost adoptata recent si care a transformat tara dintr-o imparatie hindusa intr-un stat laic. Acum exista mai multa libertate religioasa, insa legea inca pedepseste prozelitismul. Crestiniii nepalezi continua sa sufere din cauza inegalitatii si a persecutiei. In ciuda opozitiei, nepalezii trec la crestinism datorita dragostei pe care o primesc de la crestini.

Evelyn: Nepalul este una dintre tarile in care crestinsimul se raspandeste cu rapiditate. Ei incearca sa aduca mantuirea intr-o tara unde oamenii se inchina la 330 de milioane de zei.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 777 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.