Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

ETIOPIA: Povestea miraculoasa a unui baiat sarac din Etiopia

Tariku Fufa a crescut in Etiopia si era un paria, de meserie cioban. Lucrurile s-au inrautatit mai mult dupa ce L-a acceptat pe Hristos, insa, Dumnezeu i-a purtat de grija. El a avut parte de numeroase miracole prin care a ajuns, de la un baiat al strazii, pe culmi la care nu s-ar fi asteptat niciodata. Urmariti reportajul.

Reporter: Iata-l pe dr. Tariku Fufa. In primavara anului 2019, a obtinut ce multa vreme parea imposibil de obtinut, un doctorat la Universitatea Regent School of Business and Leadership . El a spus ca a facut-o pentru un singur scop.

Tariku Fufa: Iata ce voi face. Trezire pentru fiecare inima. Evanghelia pentru fiecare pacatos. Ucenicie pentru fiecare credincios si lideri pentru fiecare natiune.

Reporter: In copilarie, in Etiopia unde a crescut, a fost departe de a fi un student si un lider respectat. La varsta de trei ani, Tariku a fost respins de familia lui si de satul lui, deoarece fusese abandonat de mama lui. Desi tatal lui l-a luat la el, Tariku nu a mers la scoala, ci a devenit un cioban de la varsta de patru ani pana la noua ani.

Tariku Fufa: Cand tatal meu mi-a spus ca nu voi merge niciodata la scoala, am crazut ca viata mea a luat sfarsit, a fost asa de dureros.

Reporter: La varsta de 10 ani, guvernul l-a obligat pe tatalui lui Tariku sa isi trimita copilul la scoala. Tariku a excelat, dar la varsta de 13 a aflat ceva de la fratele sau vitreg ce urma sa ii schimbe viata, ca Isus Hristos il iubeste.

Tariku Fufa: Pentru prima data, am stiut ca cineva este interesat de mine, cineva ma iubeste. In acea zi, Hristos a intrat in viata mea.

Reporter: Cand tatal lui a aflat, el si mama lui vitrega l-au batut pe Tariku pana cand si-a pierdut constiinta. L-au lasat pe strada sa moara. In urmatorii sase ani, el a facut tot posibilul pentru a supravietui.

Tariku Fufa: Eram ca un catar. Imi dadeau cativa bani ca sa cumpar ceva de mancare.

Reporter: El a suferit si de astm. Intr-o zi, la varsta de 15 ani, in timp ce gatea, a facut a un atac de astm. Atacul a fost atat de sever incat a crezut ca va muri.

Tariku Fufa: Am plans si am strigat la Dumnezeu si I-am auzit vocea. El mi-a spus foarte clar: „Tariku, fiule, sa nu plangi. Nu ai ramas fara ajutor. Peste trei luni, te voi vindeca de astm. Dupa ce te-ai vindecat, peste trei luni de la vindecare, te voi duce intr-un alt oras si voi deschide poarta studiului pentru tine. Vei merge la universitate. Apoi, vei predica Evanghelia peste tot in lume, intr-o limba pe care inca nu o cunosti.”

Reporter: Cateva luni mai tarziu, Tariku spune ca a fost vindecat de astm. El a mers la liceu, unde a obtinut o bursa finantata de guvern ca sa mearga la facultate, fiind unul dintre cei mai buni studenti din tara. Inainte de absolvire, tatal lui a aflat ca fiul sau este in viata si s-a dus sa il vada si sa ii ceara iertare.

Tariku Fufa: Am spus: ”Tata, Isus, pe care Il urmez, mi-a purtat de grija. M-a vindecat de astm. Isus mi-a dat speranta.” Am spus: ”Da, tata, te iert pentru ca Il urmez pe Isus.”

Reporter: Tariku s-a intors acasa la tatal lui si a povestit cum a supravietuit. Astfel, tatal sau si tot satul si-au predat viata lui Hristos.

Tariku Fufa: Cand am vazut ca L-au acceptat pe Hristos, am considerat ca asta este cea mai mare implinire a vietii mele.

Reporter: Tariku si-a dat masteratul si s-a alaturat cadrelor didactice de la Campus Crusade for Christ unde a cunoscut-o pe Buze si cu care, mai tarziu, s-a casatorit. El a devenit directorul national la Student Ministries din Etiopia. Prin Jesus Film, el a ajutat mii de oameni sa se intoarca la Hristos. La o conferinta Jesus Film, Tariku l-a intalnit pe Tom Keeley, care l-a invitat pe Tariku ca sa isi impartaseasca povestea in zona Tidewater. Acolo, Tariku a aflat de Universitatea Regent University.

Reporter: Patru ani mai apoi, Tariku a absolvit Universitatea Regent in data de 11 mai 2019. El a primit un premiu pentru doctoratul sau in domeniul conducerii organizationale.

Tariku Fufa: Slavit sa fie Dumnezeu! De acum inainte, mi se va spune dr. Tariku Fufa Gemechu

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 778 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.