Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

CHINA: Au trecut 30 de ani de la masacrul din Piata Tiananmen

Au trecut 30 de ani de la una dintre cele mai intunecate zile din istoria Chinei. La Washington, sute de oameni s-au intrunit la Capitol Hill pentru a comemora aniversarea masacrului din Piata Tiananmen.

Dupa ce presedintele Nixon si SUA au devenit mai deschisi fata de China, in anii 1970-1980, oamenii au sperat ca situatia se va schimba. Apoi, a avut loc masacrul din Piata Tiananmen care a spulberat sperantele unui milliard de oameni. Inainte de masacru, zeci de mii de chinezi s-au intrunit in Piata Tiananmen si in alte locuri, cerand mai multa libertate si democratie. Marion Smith de la Victims of Commmunism Memorial Foundation.

Marion Smith: A fost un val care s-a raspandit in China 1989, dar si in Europa, in acelasi an. Din nefericire, acel val de proteste a fost oprit in China de catre Armata de Eliberare a Poporului si de Partidul Comunist Chinez care au fost dispusi sa isi ucida propriii cetateni, decat sa vorbeasca despre legitimitatea cauzei.

Asa cum s-a spus la aceasta intrunire, a urmat o perioada intunecata. Reggie Littlejohn lupta impotriva grupului totalitarian chinez care a permis avortul si care a dus la 400 de milioane de avorturi.

Reggie Littlejohn: Pe vremea aceea s-au putut intruni in piata. In prezent, li se incalca dreptul de a se intruni. Daca se intrunesc doua persoane in piata si ridica o pancarda, atunci ei vor fi retinuti pe loc. Atat de mult a regresat respectarea drepturilor omului de la masacrul din Piata Tiananmen.

Smith ne-a spus ce a urmat dupa masacru.

Marion Smith: S-a interzis exercitarea libertatii politice, a libertatii de exprimare, a libertatii religioase. In prezent, sub conducerea lui Xi Jinping acest stat totalitarian devine mai dur. El este cel mai mare dictator din China dintre toti dictatorii care au venit dupa Mao.

Multi isi amintesc de un barbat care, dupa masacru, a blocat un tanc cu coprul sau. Potrivit lui Littlejohn, in prezent, o astfel de fapta curajoasa nu ar fi respectata.

Reggie Littlejohn: In 2016, sotia unui pastor din provincia Hunan s-a pus in fata unui buldozer care urma sa darame biserica. Ea fost ingropata de vie, ucisa de Partidul Comunist Chinez.

Tot mai multi americani accepta socialismul. Pentru ei, masacrul din Piata Tiananmen a fost o lectie, anume ca niciun guvern colectivist nu le va da mai multe drepturi si mai multa libertate.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 778 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.