Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

CHINA: Situația actuală a Bisericii din China - interviu cu reporterul Gary Lane

Corespondentul-sef international de la CBN, Gary Lane este cu noi in studio. El a vizitat China de multe ori. Gary, spune-ne ce impact a avut inabusirea protestelor asupra Chinei si asupra lumii.

Gary Lane: Eram la Washingon D.C., si presedintele Bush Sr era presedinte de cateva luni cand a avut loc acest eveniment. Liderii din Washingon D.C. au fost ingroziti. Oamenii din intreaga lume au crezut ca va fi mai multa libertate, China va fi mai deschisa, insa s-a intamplat exact opusul. Studentii au fost ucisi, in jur de 2.600 oameni. Nu se cunoaste numarul exact al victimelor, deoarece China nu a vorbit despre acest fapt. Multi au ajuns la inchisoare dupa masacru.

Este interesant faptul ca multi dintre liderii protestelor din Piata Tiananmen de acum 30 de ani, acum sunt crestini.

Gary Lane: Ei nu sunt crestini. Iata un exemplu. Un prieten bun al nostru, el a mai fost invitat la aceasta emisiune, este Bob Fu. El conduce organizatia China Aid. El a fost student pe vremea aceea si a fost acolo, in Piata Tiananmen. Dupa acel eveniment, el a fost interogat, a fost retinut timp de vreo 3 saptamani, la fel ca multi alti studenti. Ei s-au intors la Hristos, iar Bob a ajuns sa conduca o miscare a bisericilor din case la universitate. Este vorba de o biserica care nu a fost inregistrata, nu a fost recunoscuta. Multi dintre studenti s-au intors la Hristos.

Sunt curios, Gary, ce s-a intamplat cu Biserica dupa acel masacru?

Gary Lane: Autoritatile au inceput sa monitorizeze Bisericile, deoarece au stiut ca orice amenintare a puterii poate veni din partea Bisericii, nu din partea studentilor. Ei au inceput sa monitorizeze Biserica si cei care au frecventat-o.

In timp ce urmarim imagini despre Biserica aflata in ilegalitate din China, vorbeste-ne despre situatia Bisericii din prezent.

Gary Lane: Se distrug si se inchid biserici. Biserica nu este prietena crestinilor din China. Se ard Biblii, se inlatura cruci de pe biserici. Se inchid multe dintre aceste cladiri daca ajung sa aiba prea multi membri. George, cunosti Biserica Early Rain Covenant, ai realizat un reportaj despre ea, a fost inchisa. Pastroul Wang Yi este inca retinut. El a fost acuzat de activitate subversiva impotriva statului.

Gary Lane: Si membrii bisericii au fost batuti si torturati. Aceasta este situatia prezenta din China. Daca o biserica nu este inregistrata, atunci va fi persecutata deoarece ei se simt amenintati.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 778 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.