Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

COREEA DE NORD: Revelatii privind executii publice ale regimului

Un grup din Coreea de Sud a descoperit mai bine de 300 de locuri folosite de regimul din Coreea de Nord pentru a-si executa in mod public cetatenii. Un interviu cu un sustinator al libertatii religioase care apara poporul oprimat al Coreei de Nord.

Reporter: Secretarul de stat, Mike Pompeo a spus ca administratia Trump este pregatita sa reia intrevederile cu tara comunista a Coreei de Nord, daca regimul este de acord sa se discute despre denuclearizarea peninsulei. Intrevederile dintre cele doua natiuni stagneaza dupa cea de-a doua intalnire a presedintelui Trump si Kim Jong-un in Vietnam. Intre timp, potrivit marturiilor facute de peste 600 de dezertori nord-coreeni, la ordinul guvernului zilnic au loc executii publice pe malul unor rauri, in piete sau in scoli. Acest grup cu sediul in Coreea de Sud a publicat o harta cu zeci de locatii unde nord coreenii au fost executati public pentru crime ca furt, violenta si activitate politica. Coreea de Nord este una dintre tarile unde incalcarea drepturilor umane este cea mai grava. Crestiniii sunt persecutati si pedepsiti in mod sever daca se inchina in afara bisericilor controlate de stat. Invitatul meu este Tony Perkins, noul presedinte al Comisiei pentru Libertatea Religioasa Internaţionala a SUA. Tony, iti multumesc ca ai acceptat invitatia noastra. Felicitari pentru numirea ta ca presedinte. Asa cum stii, exista multe biserici de stat in Coreea de Nord, dar acestea sunt doar biserici de fatada, asa-i?

Tony Perkins, presedinte al Comisiei pentru Libertatea Religioasa Internaţionala a SUA: Da, sunt doar de fatada. Coreea de Nord este una dintre tarile in care libertatea religioasa nu este respectata deloc. Guvernele despotice urasc libertatea religioasa. Se tem de oamenii care isi exprima credinta, deoarece nu exista nicio fundatie morala pentru un guvern opresiv. Astfel, ei se tem de libertatea religioasa. Tirania si opresiunea pe care o vedem in Coreea de Nord este unica.

Reporter: Care este pretul pe care il plateste un nord-coreean care Il urmeaza pe Isus Hristos?

Tony Perkins: Stim ca exista lagare de concentrare in Coreea de Nord unde prizionerii politici, din care se estimeaza ca 50.000 sunt crestini, se confrunta cu tortura, cu munca fortata. In Coreea de Nord, oamenii se inchina familiei care se afla la putere. Astfel, nu se tolereaza nicio religie. Regimul este unul tiranic. Nadajduim ca in urma negocierilor acestei administratii care lupta pentru libertatea religioasa in intreaga lume si in Coreea de Nord se va deschide o usa. Poporul Coreei de Nord este izolat de restul lumii, dar daca vor vedea ce inseamna libertatea autentica poate vom vedea ca tara va avea parte de libertate in viitor.

Reporter: Tony, asa cum stii, in cadrul intalnirilor intre liderii celor doua tari s-a discutat despre comert si denuclearizare. De ce nu se discuta despre drepturile omului si despre libertatea religioasa?

Tony Perkins: Eu cred s-a discutat despre aceste subiecte, insa acest fapt nu a fost foarte mediatizat. In cadrul primei intruniri, acelor subiecte s-a acordat prioritate. Denuclerizarea penisnulei reprezinta o prioritate, insa au fost abordate si alte subiecte.

Reporter: Asa cum am mai spus, esti noul presedinte al Comisiei pentru Libertatea Religioasa Internaţionala a SUA. Tony, care vor fi prioritatile tale in timpul mandatului?

Tony Perkins: Exista multa persecutie in lume. Crestinii sunt cei mai persecutati. In China, uigurii musulmani sunt trimisi in lagare de concentrare, intre 800. 000 si doua milioane de oameni. In Orientul Mijlociu este multa neliniste. Iata care sunt vestile bune. Datorita prioritatilor acestei administratii, multe tari se preocupa de libertatea religioasa din tara lor sau cel putin de libertatea de inchinare. Ma intalnesc cu lideri importanti din intreaga lume pentru a-i convinge sa recunoasca ca drepturile umane fundamentale ale libertatii religioase, adica dreptul la inchinare, dreptul de a refuza inchinarea, dreptul de a trece la o alta religie, este un drept fundamental al fiecarei fiinte umane. Aceasta administratie, aceasta comisie promoveaza acest drept in intreaga lume.

Reporter: Sunt regiuni in lume pe care vrei sa le aduci in atentia lumii in timpul mandatului tau?

Tony Perkins: Sunt foarte preocupat de evenimentele din Nigeria. In acea tara s-ar putea repeta genocidul din Rwanda. Exista multa violenta in Nigeria intre musulmani si crestini. Am adoptat-o pe prizoniera de constiinta, Leah Sharibu, pe fata de 15 ani care a fost rapita de Boko Haram si este tinuta ca prizoniera. Sper sa pot mediatiza mai mult evenimentele din Nigeria.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 781 - 4 iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.