Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

GERMANIA: O familie care își școlarizează copiii la domiciliu câștigă lupta pentru custodia copiilor

În 2 iulie 2019, un tribunal din Darmstadt, Germania, și-a pronunțat verdictul în cazul familiei Wunderlich, privind dorința lor de a-și școlariza copiii la domiciliu. Conform deciziei curții, copiii vor rămâne în custodia părinților.

La numai câteva săptămâni după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat o hotărâre împotriva familiei, noile audieri au fost inițiate de același judecător de dreptul familiei care a fost implicat în luarea copiilor în 2013. Mai târziu, a fost înlocuit cu un alt judecător, pe motiv de imparțialitate. Acum trei săptămâni, părinții împreună cu doi copii, mezinii familiei, au fost audiați la tribunal cu privire la prezența la școală a copiilor.

„Dreptul părinților de a decide în privința educației copiilor este un drept fundamental, protejat prin dreptul internațional. Suntem încântați să constatăm că tribunalul german a respectat acest drept și că a recunoscut că toți copiii familiei se descurcă bine. În timp ce așteptăm sesizarea din partea Marii Camere a Curții Europene a Drepturilor Omului, sperăm că drepturile familiei Wunderilch vor fi protejate și acolo”, a spus Robert Clarke, Directorul European Advocacy for ADF International și consilier principal al familiei Wunderlich la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Copii vorbesc despre bunăstarea lor

Săptămâna trecută, un tribunal local din Darmstadt a hotărât că cei doi copii, mezinii, care sunt încă minori, vor rămâne în custodia părinților. În declarațiile recente, copiii și-au exprimat dorința de a fi școlarizați la domiciliu. Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului a recunoscut și faptul că „nivelul cunoștințelor copiilor nu e alarmant și că nu erau împiedicați să meargă la școală împotriva voinței lor”.

„Nu vreau să merg la o școală publică din simplul motiv că judecătorii germani nu vor să fiu educată într-un mod diferit. Nu tolerez să fiu luată cu forța și închisă undeva”, a scris unul dintre copii într-o scrisoare adresată judecătorului. Un frate a adăugat: „Tot ce vreau e să trăiesc și să învăț în pace cu familia mea, fără teama constantă de a fi luat din sânul ei, așa cum mi s-a întâmplat în 2009 și în 2013. Am mers la școala publică timp de un an și nu mi-a plăcut deloc”.

Lupta pentru drepturile părinților continuă

Lupta familiei Wunderlich de a determina autoritățile germane să le respecte drepturile parentale durează de câțiva ani. În ianuarie, Secțiunea a V-a a Curții Europene a Drepturilor Omului și-a pronunțat hotărârea în cazul Wunderlich vs. Germania. În decizia ei, Curtea a stabilit că drepturile familiei nu fuseseră încălcate atunci când peste 30 de ofițeri de poliție și asistenți sociali au făcut o razie în casa lor, în 2013, luând copiii de la părinții lor cu forța. La începutul lunii aprilie, familia Wunderlich i-a cerut curții să înainteze cazul lor Marii Camere a Curții Europene a Drepturilor Omului. În prezent, aceștia așteaptă un răspuns din partea celui mai înalt nivel al Curții.

Sursa: ADF

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.