Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Hong Kong: Crestinii s-au alaturat protestatarilor

In Hong Kong, tineri protestatari furiosi au vandalizat sediul parlamentului tarii. Acest eveniment a avut loc dupa saptamani de proteste faţa de un proiect de lege ce autorizeaza extradari catre China. Biserica este prezenta si reprezinta Imparatia lui Dumnezeu.

Politistii din Hong Kong au tras cu gaze lacrimogene in protestatari dupa ce acestia au vandalizat parlamentul. Acesta a fost sfarsitul dramatic a ce ar fi putut fi celebrarea pasnica a 22 de ani de cand Hong Kong-ul a trecut la China continentala. In 1997, China si-a exprimat acordul fata de strategia ”o tara, doua sisteme”, garantand Hong Kong-ului propriul sistem economic si legal pentru 50 de ani. Insa, in anii recenti, locuitorii Hong Kong-ului au observat ca Beijingul si-a impus suveranitatea peste Hong Kong, recent, printr-un proiect de lege ce autorizeaza extradari catre China continentala. Lunea, traditionalul mars pentru democratie s-a transformat intr-un protest impotriva acestui proiect de lege. Sute de mii de oameni au iesit pe strada si au cerut retragerea proiectului de lege si demisia liderului din Hong Kong, Carrie Lam.

Joshua Wong, Partidul Demosisto: S-ar putea spune ca, sub regimul opresiv al presedintelui Xi, oamenii din lume ar fi ezitat si ar fi tacut, dar noi nu dam inapoi pana nu se instaureaza democratia.

Protestatarii sustin ca Beijingul nu respecta intelegerea privind independenta partiala a Hong Kong-ului. Intelegerea este in vigoare inca 28 de ani, dar oamenii simt deja opresiunea Beijingului. Acesta este motivul supararii lor. Ei lupta cu determinare pentru drepturile de care se pot bucura in cei 28 de ani ramasi. Multi crestini s-au alaturat protestelor, s-au intrunit pentru a se inchina si a se ruga inainte de a marsalui pe strazi.

Pastor Tin Yau Yuen, Bisrica metodista: Incurajam crestinii sa vina la intruniri. Scopul nostru este acela de a ne ruga pentru Hong Kong. Intr-o zi, politia a strigat catre protestatari: ”Spuneti-I lui Isus ca coboare.” Insa noi le-am spus ca Isus este aici. Cred ca aceasta a fost o marturie buna.

Pastorul Yuen ne cere sa ne rugam si mai mult, mai ales dupa aceasta situatie haotica ce a pus Hong Kong-ul intr-o situatie politica mai instabila.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 782 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.