Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

IRAN: Biserica din Iran va cunoaste o crestere semnificativa in urmatorii ani

Chris Mitchell este cu noi in studio pentru a ne oferi mai multe informatii. Ce se afla in spatele inmultirii Bisericii? Cum ajunge Evanghelia la iranieni?

Chris Mitchell, seful biroului CBN in Orientul Mijlociu: Pe cale orala. Apoi, prin internet si prin emisiuni de televiziune prin satelit. Prin cele doua cai s-a raspandit Evanghelia nu doar in Iran, ci si in Orientul Mijlociu, in tari care sunt inchise de secole. Insa, acum ei pot auzi Evanghelia pe Twitter, pe Instagram. Insa, instrumentul principal folosit de Duhul Sfant este transmiterea Evangheliei pe cale orala, de la o persoana la alta.

Aceste biserici nu sunt legale, asa-i? Atunci cum se intalnesc credinciosii?

Chris Mitchell: Nu sunt legale. Se intalnesc in mod ilegal. Am auzit de la un crestin iranian cum se intalnesc, dar nu vreau sa spun public cum procedeaza. Ei sunt foarte creativi. Se intrunesc in grupuri mici, poate in grupuri mai mici de 10 credinciosi. Se intalnesc in asa fel incat sa nu para o biserica, un studiu biblic. Sunt foarte creativi.

Cat de mare este riscul?

Chris Mitchell: Oamenii pot ajunge la inchisoare, pot fi ucisi. Unii isi pot pierde locul de munca, viata lor poate fi schimbata in mod radical. E vorba de oameni care isi risca viata pentru Evanghelie. Tu ai intalnit multi crestini iranieni. Cand ii intrebi cum sa te rogi pentru ei, ei adesea spun sa nu ne rugam pentru eliminarea persecutiei, a pericolului sau a mortii, ci sa ne rugam ca ei sa isi pastreze taria in mijlocul persecutiei. Ei considera ca adesea persecutia indeamna Biserica pentru a vesti Evanghelia.

De ce se teme acest regim islamic de crestini? Este o tara cu precadere musulamna. Numarul crestinilor este foarte mic. De ce se tem asa de mult?

Chris Mitchell: Ei se tem ca ar putea submina regimul si regimul ar fi mai putin valoros in ochii poporului. In Iran, 90% din populatie este nemultumita cu regimul si cu islamul siit. Doar 10% din populatie sprijina regimul. Crestinii din America si din intreaga lume trebuie sa stie ce se petrece acolo. Iranienii iubesc Israelul, ei iubesc America, si multi accepta Evanghelia.

In acest mediu economic si politic, presiunea este foarte intensa din partea Statelor Unite si din exterior asupra regimului.

Chris Mitchell: Da. Oamenii cauta raspunsuri si regimul considera ca presiunea economica, presiunea politica si cea interna ar putea submina regimul.

Ne-a mai ramas un minut. Spune-mi, exista posibilitatea implinirii unei profetii biblice?

Chris Mitchell: Isus a spus: „Evanghelia aceasta a Imparaţiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarşitul.” Evanghelia ajunge in locuri unde nu ne-am gandit ca va ajunge vreodata. Ceea ce vedem in Iran este ceva supranatural, este uimitor. In urmatorii ani, Biserica din Iran se va inmulti asa cum am vazut in Coreea de Sud si in China.

Pe scurt, cum sa ne rugam pentru ei?

Chris Mitchell: Rugati-va sa ramana puternici, rugati-va pentru protectie, pentru ca Biseirica sa vada in ei o sursa de inspiratie. Rugati-va sa ramana puternici in mijlocul persecutiei, al pericolului de moarte.

Chris, iti multumesc ca ne-ai vorbit despre acest subiect important care incurajeaza Trupul lui Hristos din intreaga lume.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 783 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.