Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

MEXIC: Criza imigrantilor din El Paso

Lideri evanghelici americani au vizitat recent orasul El Paso pentru a afla mai multe detalii despre dificultatile cu care se confrunta imigrantii la granita. Ei au vazut ca numarul imigrantilor care trec granita a scazut in mod dramatic, insa a crescut numarul imigrantilor retinuti in Mexic.

Luni la rand, bisericile din El Paso au primit zilnic sute de migranti. Incepand cu luna octombrie, ofiterii politiei de frontiera au retinut mai bine de 120.000 de adulti si copii. Numarul lor a crescut cu 1000% fata de anul trecut. Acum, situatia s-a schimbat si numarul lor a scazut in mod semnificativ. Dupa ce au fost eliberati, bisericile au incercat sa ii ajute. O biserica mica de cartier, El Elyon, a acordat ajutor la 70 de oameni in fiecare seara.

Pastorul Maribel Velazquez, Biserica El Elyon: Am ajutat in fiecare zi, sapte zile pe saptamana.

Pastorul Maribel ne-a aratat poze cu familiile care au ajuns, au primit mancare, haine, adapost si rugaciune. De obicei, stateau o noapte, apoi mergeau cu autobuzul sau cu avionul intr-o alta parte a tarii, unde erau asteptati de familia lor.

Pastorul Maribel: Nu m-am gandit niciodata ce se va intampla. Eu am depins mereu de Domnul si am spus: „Doamne, ce vrei sa fac?” O multime de oameni au nevoie de noi.

Potrivit liderilor de biserici din El Paso, numarul migrantilor a scazut datorita politicii noi a presedintelui Trump, conform careia Mexicul retine migrantii. Migantii se intorc in Mexic pentru a astepta ziua audierii. Mai mult, politia mexicana retine migrantii la granita si nu le permite intrarea in SUA.

Sami Dipasquale, Ciudad Nueva: Situatia este incerta, nu avem multe detalii. Poate sunt eliberati altundeva, dar cu certidudine cei mai multi sunt trimisi in Mexic, fapt ce va cauza noi probleme.

Saptamana trecuta, liderii miscarii Evangelical Immigration Table au venit sa vorbeasca cu ofiterii politiei de frontiera si sa viziteze unul dintre ultimele adaposturi inca deschise in El Paso.

Scott Arbeiter, presedinte World Relief: Am aflat ca aceasta situatie este schimbatoare. Se schimba in permanenta. S-ar putea sa se rastoarne. Vom vedea ce se va intampla.

Sami Dipasquale, care coduce un centru crestin, spune ca bisericile de aici ajuta in mod semnificativ bisericile din orasul mexican Juarez. Liderii evanghelici au vizitat si un adapost metodist in Juarez. Desi coalitia de biserici evanghelice din Mexic ia amploare, nu reuseste sa ajute mii de migranti care asteapta sa fie audiati de SUA.

Adam Estle, National Immigration Forum: Astfel, ei asteapta in Mexic, unde adaposturile sunt pline. Ei nu au autorizatie de munca in timp ce se afla in Mexic.

Potrivit lui Matt Soerens de la World Relief, in Mexic este greu sa gasesti acest tip de ajutor legal acordat de organizatia sa. Astfel, va creste numarul migrantilor deportati.

Matt Soerens, World Relief: Daca exista posibilitatea de a fi persecutati, atunci, potrivit Legii Refugiatilor din 1980, ar trebui sa fie lasati sa ramana. Insa, nu este usor de dovedit.

Pastorul Maribel spune ca El Elyon este pregatita sa primeasca migranti din nou daca este necesar. Ea nu va uita povestile, curajul si credinta celor pe care i-a ajutat.

Pastorul Maribel: Ei sunt oameni foarte umili, silitori, loiali. Odata ce ai posibiliatea de a sta de vorba cu ei si sa le asculti povestea, ti se va rupe sufletul. Ii vei privi cu alti ochi.

Potrivit expertilor, tribunalele din El Paso ii resping pe majoritatea celor care cer azil. Insa, pentru acesti oameni disperati, merita sa lupte pentru acest vis de a ramane in SUA.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 783 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.