Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Dumnezeu si omul in spatiu

Acum 50 de ani, in data de 20 iulie 1969 astronautii Neil Armstrong si Buzz Aldrin au pasit pe Luna. Desi cucerirea spatiului a fost un triumf al stiintei, Dumnezeu a aparut in expeditia omului pe Luna. Iată partea adesea nepovestita a acestui eveniment.

Aselenizarea este poate una dintre cele mai mari realizari ale omenirii, insa astronautii care au ajuns pe Luna nu au uitat de Dumnezeu. Istoricul William Federer vorbeste despre echipajul misiunii Apollo 11.

William Federer, americanminute.com: Inainte sa paraseasca modulul lunar, ei au avut un moment de tacere si Buzz Aldrin a celebrat impartasania. El a turnat sucul de struguri intr-un mediu fara gravitate si a facut un cerc mic. A citit din Ioan 15: „Eu sunt Viţa, voi sunteţi mladiţele.” Si a luat painea care a fost consumata partial la serviciul de impartasanie inainte de lansare unde a pastrat o parte din paine si a celebrat impartasania. Primele bunuri consumate pe Luna au fost de la o impartasanie.

Lumea nu a auzit-o pentru ca un ateu cunoscut a depus o plangere la NASA din cauza unui astronaut din misiunea Apollo 8 care a citit in public din Biblie.

William Federer: Madalyn Murray OHair i-a amenintat ca ii va da in judecata deoarece in cadrul misiunii Apollo 8 s-a mentionat numele lui Dumnezeu. Ei au citit din Geneza.

Cand Apollo 11 s-a intors spre pamant, iata ce a spus lumii Buzz Aldrin - „La inceput, Dumnezeu a facut cerurile şi pamantul.”

William Federer: Dupa ce am reflectat asupra evenimentelor din ultimele zile, mi-a venit in minte un verset din Psalmi: „Cand privesc cerurile – lucrarea mainilor Tale – luna şi stelele pe care le-ai facut, imi zic: Ce este omul, ca sa Te gandeşti la el?”

Noua luni mai tarziu, cand a avut loc un accident la bordul modulului, si trei astronauti ar fi putut sa moara in spatiu, majoritatea lumii s-a rugat lui Dumnezeu.

William Federer: Presedintele Nixon a chemat natiunea la rugaciune. La Consiliul de Comert din Chicago, la Vatican, la Zidul Plangerii, peste tot in lume-  Doamne, astronautii Tai se vor intoarce in siguranta.

Explorarea spatiului este o aventura periculoasa. Drumul misiunii Apollo 13 a scos in evidenta riscurile.

Dupa ce echipajul misiuni Apollo 13 a ajuns inapoi pe pamant, omenirea I-a multumit lui Dumnezeu.

William Federer: Presedintele Nixon a decretat o zi nationala de multumire pentru a celebra intoarcerea echipajului.

In cadrul ultimei misiuni Apollo, un membru al echipajului, Charles Duke a ajuns pe Luna. El a vorbit despre aceasta experienta mai tarziu.

William Federer: Charles Duke a spus: „Am crezut ca aselenizarea va fi cea mai mare realizare, dar umblarea mea cu Isus este mult mai memorabila deoarece este o legatura zilnica.” Charles Duke a avut o credinta uimitoare, asemenea altor astronauti precum James Irwin membru al echipajului Apollo 15, care a devenit un pastor evanghelic. Echipajul misiunii Apollo 14 a lasat o copie a versiunii King James a Bibliei pe microfilm pe Luna.

Este interesant cum multi dintre acei oameni care au ajuns sus, in spatiu, nu L-au putut uita pe Dumnezeul din ceruri.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 784 - iulie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.