Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

COLUMBIA: Creștini persecutați fiindcă renunță la conflictele armate

„Grupurile armate, gherilele, milițienii, bandele criminale și cartelurile de droguri văd biserica drept un dușman ce trebuie eradicat”, spune un pastor.

Columbia și-a sărbătorit Ziua Independenței în data de 20 iulie. Cu toate acestea, libertatea rămâne un vis îndepărtat pentru mulți creștini columbieni.

Numai în acest an, creștinii din Buenavenura, Columbia, au fost martorii a 8 atacuri violente împotriva creștinilor, au văzut distrugerea a două biserici, o crimă, precum și multe alte cazuri de amenințări, extorsiuni și abuzuri.

Datorită poziționării strategice ca port cu acces facil la păduri și terenuri fertile, Buenaventura a devenit unul dintre cele mai de dorit locuri pentru grupările paramilitare, de gherilă, bandele criminale și capii traficului de carne vie.

Predicând Evanghelia în toiul violenței

Conform organizației Open Doors, în toiul acestui uragan de violență și conflicte de interes, liderii creștini stau tari în credință, chemând oamenii la pocăință sinceră și vorbindu-le despre oportunitatea de a avea o nouă viață în Hristos.

Pastorii aceștia predică despre șansa de schimbare prin intermediul învățăturilor biblice, nu prin violență sau focuri de armă.

Mesajul lor nu este bine primit de grupurile violente din regiune, care nu ezită să atace pastorii și creștinii. Adesea, sunt luați din bisericile lor și obligați să participe la activități ilegale.

Asociațiile creștine precum Open Doors și Voyce of the Martyrs („Vocea martirilor, o organizație misionară fondată de pastorul român, Richard Wurmbrand, n. tr.) au documentat multe cazuri de persecuții religioase în sud-vestul Columbiei.

„Biserica e văzută drept un dușman ce trebuie eradicat”

Patorul Harold Arias, liderul bisericii Salvation Church, a confirmat pentru site-ul de știri latino-american, Evangelico Digital, că grupurile armate, gherilele, milițienii, bandele criminale și cartelurile de droguri „văd biserica drept un dușman ce trebuie eradicat deoarece, datorită predicării și acțiunilor curajoase întreprinse de pastori, mulți tineri au renunțat la conflictele armate și la operațiunile ilegale”.

În locurile unde bisericile creștine continuă să aibă o influență puternică, rezidenții sunt mai puțin înclinați să fie părtași la infracțiuni.

„Predicând Cuvântul lui Dumnezeu, Biserica creștină creează o opoziție directă față de scopurile grupurilor armate. Din acest motiv, acești oameni sunt văzuți drept o amenințare”, a adăugat Arias.

Între timp, pastorul Nelson González, care trăiește în orașul Buenaventura, a mărturisit pentru Open Doors că „proclamarea Evangheiei nu a fost nicicând ușoară, dar în zona noastră este o chestiune de viață și de moarte. Cu toate acestea, nu ne vom opri”.

Tinerii lideri creștini primesc amenințări

Acest pastor – al cărui nume a fost schimbat din motive de securitate – a confirmat următorul aspect: „Cuvântul lui Dumnezeu este puternic și a schimbat viețile multor tineri, care au părăsit grupurile ilegale, și acum conduc proiecte bisericești”.

„Iată motivul pentru care grupurile de infractori îi persecută adesea pe acești lideri creștini, îi asasinează sau îi obligă să se întoarcă. Folosesc tot felul de strategii pentru a atrage tinerii în organizațiile criminale, cum ar fi să le promită sume de bani, motociclete și femei, dar apelează și la vrăjitorie”, a conchis el.

Sursa: Evangelical Focus

Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Etichete: persecutie, crestini persecutati, Columbia, miliție, gherilă, carteluri de droguri, pastori

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.