Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Femeile în poziții de conducere cheamă toți credincioșii să se unească și să consilideze rolul femeilor în biserică

60 de femei s-au întâlnit în Amsterdam cu ocazia conferinței „Rise in Strength”. „Trebuie să intrăm într-un dialog pozitiv, căutând reconciliere, astfel încât comunitățile noastre să devină mai tari în Hristos și să fie locuri mai sigure pentru noi toți.”

60 de lidere creștine din 18 națiuni s-au întâlnit în Amsterdam (Olanda) cu ocazia conferinței „Rise in Strength”, dedicată femeilor creștine din toată lumea care slujesc ca lidere.

Lidere în domenii precum afaceri, teologie, organizații caritabile, media și biserică au fost invitate de către departamentul pentru femei al World Evangelical Alliance (WEA, „Alianța Evanghelică Mondială”), împreună cu Lausanne Women in Evangelism Network „pentru a celebra contribuția femeilor la lucrarea lui Dumnezeu în lume”.

Inegalitatea dintre sexe continuă să fie o barieră

Organizatoarele au prezentat un sondaj la care au participat 500 de lidere, care a accentuat faptul că discriminarea sexuală din Biserică și obstacolele culturale sunt principalii factori care le împiedică pe femei să își urmeze chemarea.

În timpul celor trei zile din iunie s-au rugat, s-au închinat și au împărtășit idei strategice privind statul femeilor în lume. Drept rezultat, au elaborat o declarație finală prin care îi cheamă pe creștini să „recunoască faptul că inegalitatea dintre sexe continuă să fie o barieră care diminuează mărturia eficientă a bisericii și puterea transformatoare a Scripturii”.

„Apelul către toți creștinii” (poate fi descărcat în engleză de aici) susține declarația Mișcării Lausanne cu privire la femei, făcută în Legământul de la Cape Town, scris cu aproape un deceniu în urmă.

Fiecare voce trebuie să se facă auzită

Manifestul recunoaște că „biserica a rănit profund multe femei și fete, nu le-a auzit durerea, și că violența, în toate formele ei, îndreptată către femei, nu e prezentă numai în afara Bisericii, ci și în interiorul ei”.

Acesta e motivul pentru care liderele „se angajează să asculte cu atenție vocile femeilor pe care Biserica le-a ignorat atât de des, inclusiv experiențele, perspectivele, bucuriile și suferințele, în special pe cele mai vulnerabile”.

Cu toții trebuie să lucrăm în unitate

Declarația le cere creștinilor „să intre într-un dialog pozitiv, să-și plângă și să se pocăiască de greșelile și durerea pe care le-au provocat, căutând reconciliere, astfel încât comunitățile noastre să devină mai tari în Hristos și să fie locuri mai sigure pentru femei, fete, bărbați și băieți”.

Trebuie să lucrăm în unitate cu toții pentru a aborda chestiunile care ne îngrijorează, legate de populațiile cele mai vulnerabile, în special cele aflate în sărăcie lucie și care sunt persecutate din pricina credinței”, adaugă Apelul către toți creștinii.

Pentru a atinge acest obiectiv, în final se face o chemare „către bărbații și femeile din Biserica globală, pentru acționa astfel încât femeile, bărbații, fetele și băieții să își poată îmbrățișa darurile spirituale pentru a întări lucrarea bisericii, și rolul ei de a fi martora gloriei lui Dumnezeu”.

Elke Werner: „E important să recunoaștem contribuțiile aduse de femei”

Știm că a fost un timp profetic. E important să recunoaștem contribuțiile pe care multe femei din diferite națiuni le aduc Împărăției lui Dumnezeu. Ele sunt niște eroine. Dar trebuie să susținem și femeile și fetele care nu își pot valorifica potențialul dăruit de Dumnezeu din cauza barierelor din cultura bisericească”, a menționat după conferință Elke Werner, care de 25 de ani e lidera Mișcării Lausane.

Între timp, Amanda Jackson, directoarea Departamentului pentru femei al WEA („Alianței Evanghelice Mondiale”), a spus că „dacă Biserica spune că femeile sunt potrivite doar pentru anumite roluri, acest fapt poate fi foarte dăunător”.

Vrem să recunoaștem durerea apărută când vocile femeilor sunt reduse la tăcere, când femeile singure sunt ignorate, sau când Biserica tolerează abuzul. Pe de altă parte, vrem să avem o atitudine pozitivă față de lucrurile pe care le putem realiza când lucrăm împreună, folosindu-ne darurile”, a adăugat ea.

Citește aici ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Sursa: Evangelical Focus 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.