Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

UE și ONU aduc un omagiu victimelor atacurilor suferite din motive religioase

Ziua de 22 august este Ziua Internațională dedicată comemorării victimelor actelor de violență suferite din cauza religiei sau a credinței. Mai mult de 4.000 de creștini au fost asasinați în 2018 din pricina credinței lor.

În luna mai, Adunarea Generală a Uniunii Europene a aprobat prin consens rezoluția de a desemna data de 22 august drept Zi Internațională pentru comemorarea victimelor actelor de violență suferite din cauza religiei sau a convingerilor.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, într-un mesaj menit comemorării zilei, a spus „Am văzut o creștere a atacurilor împotriva oamenilor vizați din motive religioase, ori legate de convingeri”.

„Lumea trebuie să ia atitudine în vederea eradicării antisemitismului, a urii împotriva musulmanilor, a persecuției creștinilor și a altor grupări religioase. Cu toții avem responsabilitatea de a avea grijă unii de alții”, a indicat el pe Twitter.

ONU: „Statele au de jucat un rol important în promovarea toleranței religioase”

Într-o declarație prin care marca prima Zi Internațională, un grup de experți independenți de la ONU „îndeamnă statele să își intensifice eforturile de a combate intoleranța, discriminarea și violența împotriva oamenilor, bazate pe religie sau convingeri, inclusiv împotriva membrilor minorităților religioase și a celor care nu adoptă nicio religie”.

Statele au de jucat un rol important în promovarea toleranței religioase și a diversității culturale, promovând și protejând drepturile omului, inclusiv libertatea religioasă și cea de credință”, scria în declarație.

Experții pun accent pe faptul că „religia sau credința nu ar trebui folosite niciodată pentru a justifica discriminarea. În cazul persecuției religioase sau a discriminării, victimelor li se încalcă dreptul de a avea participare deplină în viața culturală, politică și economică, precum și drepturile la educație și la sănătate”.

„Situația poate include profanarea și distrugerea numeroaselor vestigii culturale, bogate în valori istorice și religioase, precum lăcașurile de închinare și cimitirele”, adaugă ei.

MOGHERINI: „Acțiune comună pentru a combate persecuția”

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a făcut o declarație publică cu această ocazie, declarând că „persecuția ca răspuns la o credință sau afiliere religioasă, sau ca răspuns la absența acestora, reprezintă o violare a dreptului internațional și necesită acțiune comună pentru a fi combătută”.

„Cu ocazia primei Zile Internaționale, aducem un omagiu tuturor celor din întreaga lume care și-au pierdut viețile sau au suferit atacuri din cauza religiei sau a convingerilor. În decursul anului trecut, au avut loc multe atacuri extremiste tragice”, a remarcat Mogherini.

Înaltul Reprezentant avertizează că „marginalizarea și socotirea unor oameni drept țapi ispășitori pe motiv că aparțin unor minorități religioase poate fi un semnal de alarmă timpuriu al unei persecuții mai severe, precum și al unor măsuri de represiune din întreaga societate”.

Măsurile preventive sunt necesare în vederea combaterii urii religioase, incitării și violenței legate de persecuția religioasă”, a conchis ea.

JAGLAND: „Nimeni nu ar trebui să fie supus vreodată violenței din cauza credinței”

Între timp, Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei, a spus că „nimeni nu ar trebui să fie supus vreodată violenței din cauza credinței sau a convingerilor”.

„Libertatea de gândire, de conștiință și de religie, sunt drepturi ale omului consacrate în Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Guvernele de pe întinsul Europei au obligația legală de a le susține”, a adăugat el.

„Ziua de 22 august este data în care ne amintim de victimele urii din Europa și din întreaga lume. De asemenea, reprezintă oportunitatea de a cere să se pună capăt violențelor de acest tip, și de a avea societăți bazate pe pace, prin demnitate și respect reciproc”.

Organizația Open Doors: peste 4.000 de creștini uciși în 2018

Potrivit organizației Open Doors, peste 4.100 de creștini au fost uciși în cele 50 de țări care apar pe lista intitulată „2019 World Watch List”, unde se regăsesc țările în care persecuția se află la cel mai înalt nivel. Numai în Nigeria de nord și centrală au locuit 3.700 de persoane din numărul total al victimelor.

„Astăzi ne amintim de toți cei care au fost atacați fiindcă s-a considerat că au o religie „necorespunzătoare” sau au refuzat să renunțe la credința lor. Din păcate, știm că multe asasinate rămân neraportate fiindcă rudelor victimelor le este prea teamă să vorbească”, a menționat un purtător de cuvânt al Open Doors, responsabil de divizia din Marea Britanie și Irlanda.

Sursa: Evangelical Focus

Citește AICI ultimele știri creștine.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.