Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

YWAM le oferă asistență medicală vitală cetățenilor din Papua Noua Guinee

Zâmbetele de pe fețele celor din Papua Noua Guinee ne arată cât de mulți înfruntă greutățile cu bunătate și curaj. Însă există un singur doctor la fiecare 20.000 de oameni care ne întâmpină în PNG.

Astăzi, în această regiune îndepărtată din provincia vestică, personalul de pe navele medicale ale YWAM lucrează împreună cu serviciile de sănătate de aici și cu personalul medical local dedicat pentru a oferi îngrijire.

Încep prin trierea examinărilor medicale pentru comunitățile rurale.

Orice analiză de laborator e realizată de echipajul medical de pe navele YWAM.

Îngrijiri medicale stomatologice de urgență pentru copii și adulți sunt oferite în mod normal în clinica stomatologică de la bordul MV YWAM PNG.

Astăzi, o clinică pe teren oferă îngrijiri în apropierea domiciliului celor din sat.

Fabian Rudolphi, stomatolog: Suntem într-un sătuc drăguț. Am mers o oră și jumătate cu barca. E prima dată când lucrez aici, pe uscat. Am lucrat pe navă timp de o săptămână și jumătate. Oamenii sunt foarte prietenoși și primitori. Cred că sunt fericiți că vin oameni care vor să îi ajute.

Uiteți-vă la scaunul acesta: nu avem lumină bună, trebuie să lucrez cu lumina soarelui. În meseria de dentist ai nevoie de lumină, așa că e puțin dificil, dar altfel nu s-ar rezolva problemele stomatologice.

Voluntarii le ajută pe mame care poartă o povară grea în familiile din Noua Guinee.

Helen Weismann, moașă, spitalul Mater: Bebelușul tocmai ieșise afară și avea cordonul înfășurat în jurul gâtului. Am luat cordonul care îl strângea de gât. Apoi, tatăl a întrebat dacă puteau numi bebelușul după mine. Oh, Doamne! În Noua Guinee, un bebeluș îmi poartă numele!

Stephen Fapa, oftalmologie: Prescriu ochelari și completez trimiteri. Am mers de trei ori în provincia de vest.

Sunt foarte încântați să mă vadă! Unii dintre ei plângeau, m-au îmbrățișat cu lacrimi de bucurie în ochi. Credeau că plecasem pentru totdeauna, dar m-am întors.

Astăzi, echipele imunizează copiii și oferă educație sanitară pentru a proteja viitori lideri ai acestei națiuni frumoase.

Daniel Tabama, cabinetul guvernatorului din provincia vestică: Sunt foarte bucuros că ați venit aici să ajutați copiii, cât și persoanele cu dizabilități din satele de coastă. Sunt foarte bucuros!

Fiindcă în provincie nu exită multe drumuri rutiere și transporturile aeriene sunt limitate, una dintre puținele modalități de intrare în aceste comunități e cu barca.

Operarea navei MV YWAM PNG nu e o treabă ușoară. Echipajul de la bord lucrează non-stop pentru a manevra nava și bărcile. Bucătarii și menajerele au grijă de voluntari, iar inginerii se ocupă de motoare, de apă și de curent, ca totul să funcționeze.

Efortul depus într-o zi nu poate împlini nevoile acestei mari națiuni, dar această zi poate fi o nouă șansă la viață, un motiv de a avea speranță și de a descoperi că fiecare viață are valoare incomensurabilă.

Astăzi ne amintim de cei care ne-au atins inimile cu un „Bun venit” amabil, de cei care au oferit un ajutor extraordinar, de cei care au arătat o gratiudine sinceră.

Ei ne amintesc fiecăruia dintre noi de ce am început împreună această călătorie: ca oamenii să trăiască o viață abundentă, care se potrivește cu zâmbetele pe care le-am văzut azi și speranța că vor vedea ziua de mâine.

546 pacienți cu probleme stomatologice

954 extracții

216 restaurări

66 igienizări

676 pacienți internați

3675 imunizări

246 servicii de planificare familială

127 consultații prenatale

647 sesiuni de învățătură

12733 participanți

2 rezervoare de apă reparate

737 periuțe de dinți oferite

212 seturi pentru tinere

167 rețete de ochelari

265 perechi de ochelari pentru citit

124 perechi de ochelari de soare

Sursa: GNA

Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.