Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Mișcare spirituală într-un orășel din Texas care e bogat în țiței

Un fost președinte al Statelor Unite a spus cândva că „Afacerile de căpătâi ale poporului american sunt afacerile.” Unii din Texas, „țara țițeiului” nu sunt de acord. Pentru ei nu este vorba doar de a fora pentru aurul negru. Așa cum ne va spune Heather Sells, în mijlocul unei perioade prospere în domeniul țițeiului, lucrările locale se așteaptă la un seceriș de suflete.

Heather Sells, Oilfield Chirstian Fellowship: Chiar aici, în mijlocul deșertului arzător, datorită țițeiului, populația este în creștere. Depresiunea Permian este pe pimul loc în ceea ce privește producția de țiței și de gaze naturale. Însă, credincioșii spun că văd posibilitatea unei treziri spirituale pe aceste câmpuri care are o importanță strategică mult mai însemnată decât țițeiul și gazele naturale. Pastorul Jesse Gore a slujit în Odessa de mai multe decenii.

Jesse Gore, Biserica Baptistă Living Word, pastor: Potrivit tuturor factorilor, populația se va dubla în câțiva ani. Așteptăm un număr mare de persoane care să se stabilească aici.

Heather Sells, reporter: Damian Barrett din industria petrolului stochează Biblii într-o rulotă mică, lângă Midland.

Damian Barrett: Oamenii vin din întreaga țară. Unii vin din străinătate ca să lucreze aici, deoarece afacerea înflorește. Trăim vremuri incredibile în Midland, Texas.

Heather Sells: Se lucrează non-stop. Este o populație care poate fi evanghelizată mai greu.

Jesse Gore: Se lucrează în jur de 80 de ore pe săptămână. După o vreme, numărul ridicat de ore de lcuru îi poate afecta pe oameni din punct de vedere fizic și psihic.

Heather Sells: Gore și Barrett sunt doar doi dintre cei care vor să evanghelizeze această populație. Barrett depozitează aceste Biblii pe care vrea să le distribuie în numele organizației Oilfield Christian Fellowship.

Damian Barrett: Nu poți distribui Bibliile la turla de foraj. Trebuie să fii din domeniul petrolului pentru a le distribui.

Heather Sells: El și un alt credincios distribuie Biblii când li se ivește o ocazie. Unul dintre ei are legături la așa-numitele „tabere ale bărbaților”, unde locuiesc mii de muncitori. Alții slujesc la evenimente speciale, cum ar fi „Spectacolul internațional al țițeiului”. Alții le distribuie la lucru. Gore se adaptează programului de lucru al muncitorilor. El organizează studii biblice în timpul prânzului, unul dintre puținele momente când muncitorii pot lua o pauză. Acest profesionist în domeniul siguranței își oferă serviciile gratuit unor companii, atât timp cât el are ultimul cuvânt.

Jesse Gore: Le spun că am nevoie de ultimele zece minute să le vorbesc despre Cel care mi-a schimbat viața, ca să ajung să evanghelizez.

Heather Sells: Aceste oportunități duc la niște povestiri prețioase legate de Evanghelie. O poveste a apărut după ce un slujitor a lăsat o Biblie la o afacere locală.

Jesse Gore: Bărbatul s-a întos la comerciantul de mașini uzate. Mi-a spus că îmi este foarte recunoscător. S-a dus acasă în seara precedentă, a citit Evanghelia după Ioan. Soția lui a făcut la fel. Amândoi au căzut pe genunchi, s-au rugat și L-au acceptat pe Hristos ca Mântuitor și acum sunt schimbați.

Heather Sells: Aceasta este o răsplată și mai mare decât țițeiul și gazul care curg din abundență în acest deșert îndepărtat din Texas.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond Creștin 793 - septembrie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.