Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Povestea pastorului Han din Coreea de Nord care a murit pentru credința lui

Creștinii din China duc mii de nord-coreeni la Hristos. Acest fapt are loc la granița de nord a Coreei de Nord. Unii nord-coreeni sunt refugiați, iar alții se duc în China în secret pentru afaceri, iar apoi se întorc în Coreea de Nord. Regimul din Coreea de Nord nu tolerează creștinismul și nici pe cei care Îl mărturisesc pe Hristos. În 2016, un pastor chinez a plătit cu viața. Acum, The Voice of the Martyrs spune povestea pastorului Han și a lucrării sale în rândul coreenilor de nord.

Subtitrare: Într-o zi am cerut pastorului Han o Biblie. El a știut că dacă sunt prins cu o Biblie, viața mea va fi în pericol. Însă, cu timpul, l-am convins. I-am arătat Biblia soției mele. La început, nu a vrut nici măcar să se uite la Biblie. M-a întrebat de ce am adus așa ceva acasă. Ea știa că putem fi arestați în caz că cineva ne denunță doar pentru că am privit o Biblie. Și nu numai eu. Eu și toate rudele mele aveam să fim trimiși într-un lagăr pentru mulți ani. Cu timpul, soția mea a înțeles că există Dumnezeu. Ea a găsit nădejde. Am împărtășit Biblia cu prietenul meu cel mai bun. Era foarte periculos pentru mine să vestesc Biblia. Era foarte periculos pentru el să asculte. În vara anului 2016 am auzit că niște asasini nord-coreeni au fost decorați de guvern, au fost răsplătiți pentru munca bună pe care au depus-o, pentru că au ucis un misionar terorist în Changbai. Am știut că este vorba de pastorul Han. Cine altcineva putea să fie ? Ne era frică. Oare știau că a fost prietenul meu ? Oare știau că m-am întâlnit cu el de multe ori ? Pastorul Han și-a dat viața. Însă el mi-a dat mie și multor nord-coreeni nădejde. În ciuda pericolului permanent, mulți dintre noi vom continua să împărtășim mesajul care spune că Dumnezeu există. Nădăjduiesc că va veni vremea când sacrificiul nostru va conta. Așa cum a fost și în cazul pastroului Han. Lucrarea pastorului Han a dus la ucenicizarea a peste 1 000 de nord-coreeni. El a fost asasinat de un grup de asasini nord-coreeni în data de 20 aprilie 2016. Rugați-vă pentru creștinii curajoși care își riscă viața zilnic pentru a împărtăși nădejdea lui Hristos în Coreea de Nord.

Wendy Griffith: Todd Nettleton de la The Voice of the Martyrs s-a întors în studio. Ce film impresionant! De ce este creștinismul așa o amenințare în Coreea de Nord?

Todd Nettleton, The Voice of the Martyrs: Este important să înțelegem că în Coreea de Nord creștinii sunt considerați trădători. Creștinismul nu este văzut ca o altă religie, nici măcar ca o religie occidentală. Regimul din Coreea de Nord se bazează pe ideea că familia Kim este o familie divină. La grădiniță, copiii sunt învățați să spună: „Îți mulțumim Tată Kim Ir-sen pentru mâncare.” A-L urma pe Isus ar însemna că familia Kim nu este divină. Dacă Isus este Dumnezeu, atunci ei nu sunt dumnezei. Creștinismul subminează structura guvernului nord-corean.

Wendy Griffith: Pastorul Han știa care sunt riscurile. De ce sunt acești credincioși din Coreea de Nord atât de curajoși, uneori cu riscul propriei vieți?

Todd Nettleton: Ei își riscă categoric viața. Cred că au văzut adevărul. Ei au gustat și au văzut că Domnul este bun și știu că membrii familiei Kim nu sunt buni. Odată ce ai gustat și ai văzut asta, ești dispus să riști și mai mult, vrei ca alții, ca familia ta să afle adevărul. Este foarte periculos. Nord-coreenii sunt obligați să raporteze tot ce văd la vecini și ce li se pare suspect. Trebuie să-ți spionezi toți vecinii. Să vestești Biblia, să vestești Evanghelia într-un astfel de mediu... Este uimitor că ei o fac!

Wendy Griffith: Îmi imaginez. Administrația Trump încearcă să ajungă la o înțelegere cu Coreea de Nord în privința armelor nucleare. Libertatea religioasă poate fi inclusă în acel dialog?

Todd Nettleton: Sper că așa va fi. Sper că în cadrul acestor dialoguri se va vorbi despre creștinii din Coreea de Nord, de miile de creștini din Coreea de Nord care se află în lagăre politice.

Wendy Griffith: Todd, tu ai realizat materialul audio pentru Ziua internațională a rugăciunii despre Biserica persecutată. Povestește-ne despre asta.

Todd Nettleton: Ziua internațională de rugăciune pentru Biserica persecutată are loc în prima duminică a lunii noiembrie. Este o zi în care nădăjduim că fiecare biserică se va ruga cel puțin dimineața pentru frații și surorile noastre din întreaga lume. Aceasta nu a fost ideea noastră, de la The Voice of the Martyrs. Aceasta este prima cerere de rugăciune a creștinilor persecutați. Când i-am întrebat cum putem să îi ajutăm, primul lucru pe care l-au spus a fost să ne rugăm pentru ei. Așa ne-a venit ideea Zilei internaționale de rugăciune pentru Biserica persecutată.

Wendy Griffith: Uimitor! Când este acea zi?

Todd Nettleton: În prima duminică a lunii noiembrie.

Wendy Griffith: În prima duminică a lunii noiembrie. Minunat. Trebuie să ne rugăm mai mult.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond Creștin 793 - septembrie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.