Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

SUA și politica privind refugiații

Recent, după discursul președintelui Trump, administrația sa a anuțat că va reduce numărul de refugiați admiși în țară, limitând numărul lor la 18.000, în 2020. Administrația a păstrat 5.000 de locuri pentru minoritățile religioase. Potrivit grupurilor religioase, acest gest îi va afecta pe creștini și pe alții care fug de persecuție. Președintele a redus în mod drastic numărul total al refugiațlor admiși în țară, de la 85.000, în 2016. Potrivit criticilor, această politică îi afectează pe creștinii persecutați din cel puțin șase națiuni. Apărătorii refugiaților spun că politica privind refugiații ar trebui să includă și libertatea religioasă. Jessica Chaco a discutat subiectul cu un reprezentat al acestor organizații.

Jessica Chaco, reporter: Nate Bult este vicepreședintele afacerilor guvernamentale și publice pentru Bethany Christian Services care ajută la stabilirea refugiaților în Statele Unite de mai bine de 40 de ani. Nate, cum îi afectează această decizie pe creștinii care fug de persecuție?

Nate Bult, Bethany Christian Services: Jessica, îți mulțumesc pentru invitație. Apreciem angajamentul președintelui de a apăra minoritățile religioase din întreaga lume. Aceste măsuri sunt importante chiar acolo unde se află refugiații. Însă în prezent, mulți refugiați nu pot fi protejați în țara lor natală. Din acest motiv, reașezarea refugiaților este o opțiune atât de importantă! Zilnic, organizația Bethany ajută la reașezarea refugiaților care sunt persecutați din cauza credinței lor. Este îngrijorătoare decizia administrației de a primi doar 18.000 de refugiați. Astfel, mii sau milioane de refugiați vor aștepta în locuri nesigure, în tabere de refugiați.

Jessica Chaco: Nate, acești refugiați sunt o povară pentru economia țării sau contribuie la dezvoltarea economiei?

Nate Bult: Organizația Bethany colaborează cu peste 600 de firme care vor să angajeze refugiați. Ei ne întreabă în mod regulat dacă mai aducem refugiați deoarece au nevoie de ajutorul lor. Potrivit studiilor, refugiații contribuie mai mult la dezvoltarea economiei decât consumă. Mulți nu știu, dar când un refugiat este restabilit în Statele Unite, are la dispoziție 90 de zile pentru a supraviețui și mai mult, pentru a se îngriji de familia lui. După aceea, nu mai beneficiază de asistența socială acordată de guvern și trebuie să se angajeze, să plătească impozite.

Jessica Chaco: Crezi că familiile vor fi separate de această decizie?

Nate Bult: Familiile au fost deja separate din cauza acestei decizii. Am vorbit cu un refugiat care a fost restabilit de organizația Bethany. Pe când era copil, satul lui a fost atacat. A fost crescut de o mătușă și de un unchi. Unchiul și mătușa lui erau în drum spre aeroport acum două zile, când zborul lor a fost anulat. Vă pot povesti despre o altă familie. Am aflat despre un cuplu în vârstă care a trăit într-o tabără de refugiați și urma să fie reunit cu familia aici, în Statele Unite. Ei au renunțat la toate posesiunile din tabăra de refugiați, la oalele în care găteau, la haine, deoarece credeau că nu vor mai avea nevoie de ele. Credeau că vor fi relocați în Statele Unite unde se vor întâlni cu familia lor. Au dormit în fața biroului firmei care urma să îi ducă la aeroport în dimineața următoare. Când au ajuns muncitorii, au fost nevoiți să le spună că zborul lor a fost anulat. Ei trebuie să respecte un anumit program. Dacă nu reușesc să plece în câteva zile, trebuie să înceapă din nou procedura de doi ani pentru a obține statutul de refugiat. Având în vedere scăderea numărului de refugiați acceptați în Statele Unite, s-ar putea ca ei să nu mai fie admiși în țară.

Jessica Chaco: Evanghelicii îl susțin întru totul pe președinte. De ce ar trebui să apere această cauză?

Nate Bult: Nu cred că evanghelicii ar trebui să susțină vreun partid politic legat de orice problemă. Însă Isus a vorbit clar, mai ales în Pilda Samariteanului, despre obligațiile adepților Săi, și anume de a ne iubi aproapele. Când Isus a fost întrebat în Pilda Samariteanului cine este aproapele, El a spus că nu este vorba doar de cei apropiați nouă, ci ar putea fi vorba de oamenii pe care îi detestăm cel mai mult. Refugiații nu fac parte din acea categorie, pe ei trebuie să îi primim deoarece vor să contribuie la dezvoltarea economiei noastre și să se integreze în societatea noastră. Numai în partea de vest a statului Michigan, unde organizația noastră are cele mai multe așezări de refugiați, în ultimii cinci ani s-au ridicat 22 de biserici congoleze cu ajutorul altor biserici evanghelice. Acești oameni pot contribui la dezvoltarea societății noastre.

Jessica Chaco: Nate, îți mulțumesc pentru timpul acordat.

Nate Bult: Jessica, îți mulțumesc pentru invitație.

Știre difuzată în cadrul emisiunii MC 794 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.