Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

SUA: Moment de har în tribunal

În America, zilele trecute, jurații au condamnat un ofițer de poliție, o femeie, la 10 ani de închisoare deoarece și-a împușcat mortal vecinul afro-american. Acest caz a strânit proteste și a înrăutățit siutația într-o țară care se confruntă cu probleme rasiale. Așa cum ne va spune Mark Martin, după sentință, a urmat un gest de iertare impresionant.

Mark Martin, reporter: În septembire, anul trecut, după ce un fost ofițer de poliție din Dallas, Amber Guyger a împușcat mortal un bărbat inocent, Bothan Jean, în apartamentul său, s-a ajuns la următoarea sentință:

Tammy Kemp, judecătoare: Zece ani de închisoare la Departamentul de justiție criminală din Texas.

Mark Martin: Guyger crezuse că a intrat în apartamentul ei. Amber Strong de la CBN a făcut un reportaj despre această tragedie și despre reacția bisericii lui Jean.

Amber Strong: Am intervievat prietenii săi, pastorii, am vorbit cu profesorii săi și cu șefii lui. Toți au spus că Bothan Jean a fost un slujitor, a fost bun cu toți, de la cei neînsemnați la cei puternici.

Mark Martin: Sentința de 10 ani cu posibilitatea de eliberare condiționată după 5 ani este mult mai puțin decât cei 99 de ani de închisoare cu care s-a confruntat Guyger. În fața tribunalului, sentința a stârnit proteste și confruntări intense. Mama lui Jean a luat atitudine împotriva poliției.

Allison Jean, mama lui Botham Jean: Dacă Amber Guyger ar fi fost învățată să nu îl împuște în inimă, acum fiul meu ar fi în viață.

Mark Martin: În sala de tribunal, fratele lui Bothan Jean de 18 ani, Brandt Jean a iertat-o pe Guyger după anunțarea sentinței.

Brandt Jean: Vă iert. Știu că dacă Îi cereți iertare lui Dumnezeu, El vă va ierta. Vă vreau binele deoarece știu că asta v-ar dori și Bothan și cel mai bine ar fi să vă predați viața lui Hristos.

Mark Martin: Apoi, a avut loc un moment uimitor de har ce nici avocații, nici angajații tribunalului, nici reporterii nu văzuseră până atunci.

Brandt Jean: Nu știu dacă este posibil, dar pot să o îmbrățișez? Vă rog!

Tammy Kemp: Da.

Mark Martin: După ce Brandt Jean a îmbrățișat-o pe fosta polițistă, altcineva a dat, din nou, dovadă de dragoste. Judecătoarea Tammy Kemp i-a dat lui Guyger o Biblie și i-a spus să citească Ioan 3:16 și a îmbrățișat-o. Procurorul a spus că gestul lui Brandt Jean a fost un gest uimitor de vindecare și iertare care ar trebui să ajute comunitatea să își continue viața.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin 795 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.