Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

NIGERIA: Creștină ucisă în timpul unei răpiri înfăptuite de ciobani fulani înarmați

Ciobani înarmați au luat cu asalt comunitatea și au tras cu arma la întâmplare în case, forțând locuitorii să fugă și să se ascundă în arbuștii din jurul satului.

La mai puțin de o lună după ce câțiva ciobani musulmani fulani au răpit 6 adolescente dintr-un liceu condus de creștini din zona de centru-nord a Nigeriei, alt atac în aceeași țară a dus la uciderea unei femei baptiste și la răpirea a patru alte persoane din aceeași biserică, spun sursele.

Ciobanii musulmani fulani au ucis-o pe Ezra Haruna, o membră a bisericii baptiste „Godiya” din satul Ungwan Barau, într-un atac asupra unui sat din apropierea Uduwa, din județul Chikun, statul Kaduna, la 4 dimineața, în ziua de luni (7 octombrie), a declarat un membru al bisericii pentru Morning Star News.

Patru alți membri, inclusiv Jummai Ido, soția pastorului, au fost răpiți în timpul atacului, a spus Joseph Umarau, membru al bisericii baptiste „Godiya”.

„Ceilalți trei care au fost răpiți în timpul invaziei sunt Laka Auta, Sale Auta (frați) și Yakubu Audu”, a declarat Umaru pentru Morning Star News.

El a zis că ciobanii înarmați au luat cu asalt comunitatea și au tras cu arma în case, forțând locuitorii să fugă și să se ascundă în arbuștii din jurul satului.

În 3 octombrie, alți ciobani musulmani fulani au răpit 6 eleve și două profesoare de la Engravers' College, un liceu cu administrație creștină din satul Kakau, tot în județul Chikun. Cele 8 sunt în continuare captive.

Guvernatorul statului Kaduna, Nasir el-Rufai, a declarat pentru mass-media vineri (4 octombrie) că „bandiții”, termen folosit de oficialități și de către presa nigeriană, care nu vor să asocieze răpirile cu semenii lor tribali fulani, lucrează împreună cu membri ai grupării islamice extremiste Boko Haram. „Am primit informații cu aproximativ trei luni în urmă că bandiții au luat legătura cu membri ai Boko Haram, și că vor viza școli pentru a răpi copii fiindcă știu că asemenea subiecte ajung la știri”, a menționat El-Rufai.

Satul Kakau se află pe „centura” de răpiri a statului și e în ruta către satul Kwanti, de unde anul trecut mulți creștini a fost dislocați din pricina răpirilor efectuate de ciobani fulani înarmați, conform rezidenților din zonă.

Anul acesta, Nigeria ocupă locul al 12-lea în 2019 World Watch List, lista țărilor în care creștinii sunt cel mai persecutați, conform unui studiu făcut anual de către organizația Open Doors.

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Sursa: Evangelical Focus

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.