Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu: de ce să ne pese de invadarea Siriei de către Turcia

Șeful biroului de știri CBN din Ierusalim, Chris Mitchell a discutat cu Wendy Griffith despre invadarea Siriei de către Turcia.

Wendy Griffith, reporter: De ce spune Erdoğan că armata lui e armata lui Mahomed?

Chris Mitchell, șeful biroului de știri CBN din Orientul Mijlociu: Deoarece îi vede pe soldați din perspectiva Coranului, din perspectiva jihadului. Am spus mai devreme în cadrul unui reportaj că, potrivit unui ziar pro-Erdoğan, armata lui Mahomed va lupta împotriva infidelilor. Infidelii sunt creștinii, yazidiții, kurzii, oricine care nu urmează religia lui Mahomed. Am mai spus în cadrul reportajului, în martie 2018, că armata turcă împreună cu jihadiștii, Armata Siriană Liberă, care este un termen impropriu, au intrat în Afrin, au incendiat biserici, au omorât creștini și au făcut o epurare etnică în rândul kurzilor. În prezent, se întâmplă ceva asemănător. Acesta este planul lui Erdoğan. Cu toții trebuie să priviți acțiunile împotriva infidelilor, împotriva necredincioșilor prin prisma Coranului, prin prisma islamului.

Wendy Griffith: Chris, povestește-ne despre creștinii din această regiune. Care este trecutul lor și ce li se întâmplă în prezent ?

Chris Mitchell: La începutul acestui an am vizitat regiunea. O parte dintre oamenii care locuiesc acolo sunt nepoții și nepoatele, strănepoții și strănepoatele unui popor care a fugit de ceea ce se numește genocidul armenilor. Genocidul a avut loc la începutul anilor 1900 când mai bine de un milion de armeni au fost uciși de poporul turc. Ei s-au refugiat în nord-estul Siriei. Când am vizitat acea regiune la începutul acestui an, exact asta ne-au spus. Ei au această amintire colectivă și istorică a genocidului. Atunci, s-au temut că vor fi atacați de Turcia și vor fi exterminați așa cum au fost exterminați strămoșii lor. Ei consideră că în prezent se repetă evenimentele de la începutul anilor 1900. De data aceasta însă, întreaga lume este cu ochii pe ei. Nu cred că Erdoğan poate face o epurare etnică așa cum își dorește.

Wendy Griffith: Am văzut deja niște imagini îngrozitoare din acea zonă a Siriei, o zonă unică deoarece este democratică și garantează libertatea religioasă, așa-i?

Chris Mitchell: Este o poveste uimitoare. Când am fost acolo la începutul anului am văzut că este o regiune democratică, reprezentarea femeilor este o prioritate, 40% din reprezentanți trebuie să fie femei. Cineva a spus că este un pom al libertății în mijlocul Orientului Mijlociu. Este o descriere foarte precisă. Din nefericire, în mod tragic, președintele Erdoğan vrea să doboare acel pom. Vrea să le ia libertatea. În regiune există și libertate religioasă, lucru care e neobișnuit în Orientul Mijlociu. Este fără precedent faptul că oamenii se pot converti. De exemplu, noi am stat de vorbă și am rupt pâinea cu un pastor din Kobani, cu un fost musulman. El s-a întors la Hristos după ce L-a văzut pe Isus într-un vis. Această convertire a fost tolerată, a fost acceptată în partea de nord-est a Siriei.

Wendy Griffith: În prezent, mulți dintre ei sunt pe drumuri, nu-i așa?

Chris Mitchell: Exact. Am vorbit cu un pastor, cel despre care am zis mai devreme. Soția lui însărcinată și copilul lor au fugit într-o zonă mai sigură. El a rămas cu bărbații. E posibil ca acest oraș să fi fost atacat deja. Încă nu am reușit să luăm legătura cu ei până acum. Însă se tem pentru viața lor, câteodată fug ca să-și apere viața. Au nevoie de rugăciune ca Dumnezeu să îi protejeze.

Wendy Griffith: Pastorul Andrew Bruson a fost pedepsit cu doi ani de închisoare, fiind acuzat în mod fals de Turcia. El a spus că în închisoare a avut un vis profetic despre o colaborare între Turcia și Rusia care face parte dintr-o profeție biblică și care acum se adeverește. Ce părerea ai despre asta?

Chris Mitchell: Cred că este un vis profetic și cred că unele vise trebuie luate în serios, mai ales visele pastorului Brunson care a fost persecutat și trimis la închisoare din cauza credinței sale. Vestea bună este că el simte că va avea loc o trezire spirituală în Turcia. Cred că aceasta este o veste bună. Situația este complicată, deoarece Turcia este una dintre țările cele mai necreștine din lume, însă este un tărâm biblic unde s-au aflat cele șapte biserici din Apocalipsa. Când oamenii au astfel de vise, adesea ele sunt o avertizare și o încurajare pentru credincioșii din întreaga lume, care trebuie să se roage ca această alianță nefastă să nu dea roade. Însă este un vis foarte important. Andrew Bruson va fi sărbătorit la Washington D.C. Este o personalitate excepțională și trebuie să luăm în serios acest vis.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 796 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.