Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Inițiativa britanică de rugăciune pentru vecini salvează oameni

În septembrie 2012, doctorul creștin Rebekah Brettle s-a adresat publicului larg în Ziua Națională de Rugăciune și Închinare, organizată pe stadionul Wembley din Londra.

Ea și-a împărtășit viziunea pe care o primise de la Domnul când era mică, aceea de a lansa „Neighbourhood Prayer Network” (Rețeaua de rugăciune pentru vecinii din cartier).

Vrem să vedem fiecare stradă din Marea Britanie acoperită cu rugăciuni creștine. Ne dorim ca oamenii, oriunde ar fi, să-și asume responsabilitatea de a se ruga pentru vecini, de a îi sprijini și de a le vesti Evanghelia.

Vă puteți imagina cum s-ar schimba națiunea noastră dacă fiecare persoană din acest loc ar face asta ?

Au trecut 7 ani de atunci. Nenumărate vieți au fost transformate prin această inițiativă

și, în prezent, mii de străzi din Marea Britanie sunt acoperite cu rugăciuni.

Vorbind la un eveniment recent în care s-a sărbătorit pragul de 7 ani, Rebekah a explicat pe larg care sunt aspectele practice ale inițiativei.

Le recomandăm oamenilor să se roage pentru vecinii din imediata apropiere, din stânga, din dreapta, și de vizavi. În total, pentru trei case sau trei familii. Le spunem oamenilor să se roage pentru strada lor când se plimbă pe ea. Sperăm că, o dată cu trecerea timpului, oamenii vor începe să-și cunoască vecinii, așa că le oferim diferite sugestii de abordare. Soțul lui Rebekah, Carl, directorul executiv al „Neighbourhood

Prayer Network”, ne oferă un exemplu despre modul în care o persoană implicată în rugăciune a ajutat la salvarea vieții unui vecin.

Ea primisese o viziune de la Dumnezeu despre vecinul pe care îl întâlnise de curând. Stăteau unul lângă celălalt de ani de zile. În dimineața cu pricina, a avut o viziune în care vecinul ei era întins pe podea. S-a dus imediat să vadă dacă totul e în ordine, și vecinul i-a zis că totul e în regulă. Ea l-a invitat acasă la familia ei în acea seară, dar n-a mai ajuns. Și-a adus aminte de viziunea pe care o avusese dimineață și s-a grăbit la casa vecinului, pe care l-a găsit zăcând pe podea, având un atac cerebral. Doctorii i-a spus că, dacă nu ar fi ajuns în acel moment, probabil că ar fi murit. În prezent e complet recuperat!

Ce cred acești lideri despre importanța lucrării ?

Rezultatele sunt uluitoare ! Cred cu tărie că Dumnezeu are un scop uimitor pentru lucrarea noastră, mai ales având în vedere ce am auzit azi aici.

Am fost foarte încântată să văd ceva crescând de la stadiul de vis, de idee, și transformându-se în lucrare.

În cadrul rețelei de rugăciune, cei din linia întâi merg și se roagă pentru străzile lor.

Sperăm că așa îi întâlnesc pe cei care nu-L cunosc pe Domnul. Abia aștept să văd acest lucru întâmplându-se

și cred că așa va fi. Cred că lucrarea are ungerea Domnului peste ea și că Domnul are

un plan de salvare pentru națiunea noastră, pentru cei singuri, pentru cei vulnerabili.

Rebekah a conchis vorbind despre cât e de important pentru creștini să se roage pentru fiecare stradă din Marea Britanie.

În țara noastră trăiesc mulți oameni răniți. Cred că, prin rugăciune, putem înlătura unele dintre cauzele izolării și suferințele pe care le au oamenii. Putem realiza acest lucru reînviind instinctul comunității.

Cred că, dacă mulți oameni se întorc la Isus să ceară ajutor,

vom vedea schimbări majore în societatea noastră: numărul infracțiunilor va scădea,

numărul dependențele de droguri și de orice altceva vor scădea.

Simțul comunității va fi mai solid, oamenii vor fi mai prietenoși, iar întreaga țară va avea mai multă speranță.

Peter Wooding, pentru Global New Alliance

Sursa: Global New Alliance

Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.