Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Proteste pentru apărarea democrației

Protestatarii pro-democrație au avut parte de o mare încurajare zilele trecute când Camera Reprezentanților a Statelor Unite a votat trei proiecte de lege care susțin mișcarea lor, în ciuda avertizărilor venite din partea Chinei. Potrivit corespondentului CBN din Asia, Lucille Talusan, aceste acțiuni luate de Camera Reprezentanților oferă speranță protestatarilor din Hong Kong.

Lucille Talusan, reporter: Din cauza unor astfel de intervenții ale forțelor de ordine, Congresul Statelor Unite a decis să ia măsuri urgente și să voteze Legea privind drepturile omului și democrația din Hong Kong. La un protest de acum câteva săptămâni, mai bine de 100.000 de protestatari au strigat: „Votați legea!”. După aprobarea proiectului privind drepturile omului și democrația în Hong Kong, ei cer Senatului Statelor Unite să aprobe acest proiect de lege.

Femeie: Sperăm că prin acest protest putem demonstra Statelor Unite că ne apărăm libertatea.

Lucille Talusan: Dacă legea va fi aprobată, Statele Unite vor aplica sanțiuni împotriva oficialilor din Hong Kong și China fiindcă încalcă legile de bază privind libertatea în oraș. Sancțiunile vor fi: înghețarea activelor pe care le au în America și negarea dreptului de a intra în Statele Unite. China a condamnat proiectul de lege și a spus că va recurge la represalii dacă documentul va fi aprobat. Guvernul din Hong Kong și-a exprimat regretul față de proiectul de lege din Statele Unite și a avertizat guvernele străine să nu se amestece în problemele interne ale acestui teritoriu. Activiștii pro-democrație printre care și Joshua Wong, susțin că înțelegerea „o țară, două sisteme” între Hong Kong și China este un tratat înregistrat la ONU și astfel este supus controlului comunității globale.

Joshua Wong, liderul mișcării pro-democrație : Înțelegerea „o țară, două sisteme” a devenit „o țară și un sistem și jumătate”. Membrii Organizației Națiunilor Unite trebuie să aibă un cuvânt privind autonomia Hong Kong-ului.

Lucille Talusan: Actele de violență s-au intensificat în ultimele săptămâni. Protestatarii au comis acte de vandalism și au distrus proprietăți. Poliția a bătut protestatarii și a tras focuri de armă. Toate acestea au dus la adoptarea unei ordonanţe de urgenţă ce prevede interzicerea purtării măştilor, ceea ce a stârnit furia protestatarilor. Au trecut mai bine de 100 de zile de la începerea protestelor. Situația din Hong Kong se agravează și devine foarte periculoasă. Toată lumea se întreabă cum se va sfârși. Oare va putea guvernul din Hong Kong organiza alegeri pașnice și corecte în noiembrie și va permite unor candidați ai opoziției precum Joshua Wong să candideze?

Joshua Wong: Beijingul spune mereu că este dispus să îi asculte pe tineri însă, nu suntem ascultați de oficialități. Acesta e motivul pentru care protestăm în continuare.

Lucille Talusan: Alvin Chan este un reporter din Hong Kong care a fost prezent la aproape toate protestele. El este de părere că în mjlocul tulburărilor sociale din orașul său, Dumnezeu rămâne în control.

Alvin Chan: Este multă putere acolo. Aceasta este dragostea lui Dumnezeu. În calitate de creștini, trebuie să ne păstrăm credința, să contiuăm să ne rugăm și să credem că Dumnezeu a pregătit ceva bun pentru viitor.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 797 – octombrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.