Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O mișcare de evanghelizare pregătește terenul pentru o nouă trezire

Într-o manifestare de unitate fără precedent, câteva organizații creștine au intrat în parteneriat pentru a mobiliza următoarea generație de evangheliști din Marea Britanie ca parte a unei mișcări numită Advance 2020.

În plus față de misiunile de evanghelizare planificate să aibă loc un an întreg, în 2020, una dintre strategiile-cheie ale inițiativei constă în grupuri de mentorare pentru evangheliștii care sunt în formare. La întâlnirea Advance 2020, care a avut loc recent, fondatorul The Message Trust, Andy Hawthorne, a explicat că se observă o înmulțire incredibilă a acestor grupuri.

În Marea Britanie sunt, în prezent, 73 de grupuri de evangheliști care se întâlnesc. Numărul lor este în creștere, și 600 de evangheliști se află acum în formare. Dar ceea ce ne încântă cel mai mult este că peste 40 de țări au apelat la noi. Cred că vom putea ajunge la milioane de oameni.

Evanghelistul și DJ-ul Ben Jack împărtășește unul dintre punctele forte pe care le-a văzut în urma grupurilor Advance. Unul dintre membri, Mo Timba, și-a început lucrarea pe când încă era în închisoare ca fost gangster.

A fost transformat radical și a botezat peste 60 dintre colegii deținuți pe când era în închisoare. A ieșit și a devenit un evanghelist înflăcărat. În fiecare săptămână primesc mesaje de la Mo în care îmi povestește despre roadele obținute prin lucarea pe care o face. În principal, ajută membri ai bandelor și bărbați tineri din zona în care trăiește să evite infracțiunile înfăptuite cu cuțitul și să aducă viață, cum face și el acum, nu moarte, așa cum făcea în trecut.

De ce mulți dintre liderii organizațiilor partenere cred că unirea eforturilor pentru evanghelizarea Marii Britanii este atât de vital acum?

În calitate de biserică, ne punem credința și speranța în altă împărăție și avem șansa de a arăta lumii ce înseamnă să luăm poziție pentru Isus în ciuda circumstanțelor în care ne aflăm.

Există lucruri pe care le facem diferit, dar trebuie să găsim o cale de a ne uni în jurul Evangheliei. Probabil că celelalte aspecte vor continua să fie diferite și este în regulă. Dar haideți să ne unim în jurul Evangheliei pentru binele comunităților noastre. Să o proclamăm și să ne iubim aproapele.

Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de proclamări clare ale Evangheliei în diferite forme. Prin urmare, este foarte important pentru Marea Britanie să facem ceva pentru a ridica o nouă generație de evangheliști. Suntem privilegiați să fim numai o parte din echipa de conducere, încercând să încurajăm nu doar cu ocazia acestui eveniment. Vrem să încurajăm evangheliștii, să vedem sute de grupuri mici, sub numele Advance, care să se întâlnească în toată țara, în fiecare lună. Vrem să deschidem drumul către un nou val de evanghelizare.

Drept încheiere, Hawthorne a împărtășit așteptarea pe care o au referitor la impactul pe care îl vor avea anul viitor misiunile partenere, participante la Advance 2020.

Prin ceea ce fac partenerii Advance, milioane de oameni vor auzi Vestea Bună în limba lor. Cred că vor fi mai multe invitații de a Îl urma pe Isus decât au fost făcute în cei 40 de ani care au trecut de când am devenit creștin. Doar Dumnezeu poate mântui. Sunt convins că sute de mii de oameni vor decide să-L urmeze, dar ne dorim ucenici, și numai Domnul poate aduce viață. De aceea rugăciunea e foarte importantă, prin urmare cred că în timpul vieții mele voi vedea o mișcare majoră a lui Dumnezeu în această națiune. Cred că anul 2020 va juca un rol important în această direcție.

Sursa: Global News Alliance

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.