Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Reacția turcilor la ambițiile islamice ale lui Erdogan

Aflăm mai multe detalii despre situația din Turcia de la George Thomas.

Wendy Griffith: George, să aprofundăm subiectul legat de ambițiile Turciei și în mod anume, ale președintelui Erdoğan. Cum reacționează turcii la ambițiile sale islamice?

George Thomas: Părerile sunt împărțite. Turcia de azi oscilează între Orient și Occident. Bosforul împarte Turcia în două. Partea de est vrea legături mai strânse cu Rusia, cu Iranul. Partea de vest vrea legături mai strânse cu Statele Unite. Există această dualitate. Erdoğan se bucură de o popularitate imensă însă în orașele mari din Turcia și părerile sunt mixte. Unii se preocupă de faptul că el vrea să reînvie trecutul. Nu uitați, aici s-a născut Atatürk. Deși a fost un musulman, Atatürk a avut o mentalitate laică. El a fost de părere că islamul și democrația pot coexista. În prezent, Erdoğan vrea să schimbe această situație, el vrea să schimbe climatul islamic, climatul religios al Turciei. Acum câteva săptămâni, au avut loc alegeri de o importanță critică în Istambul și Erdoğan a pierdut în mod masiv. Acesta este un semnal pentru partidul său că ideea de a islamiza țara s-ar putea să nu funcționeze.

Wendy Griffith: Președintele Trump îl laudă, l-a invitat la Casa Albă. Este Erdoğan un partener onest în războiul împotriva terorismului?

George Thomas: Este o întrebare importantă care trebuie pusă. Nădăjduiesc că președintele a discutat acest subiect cu Recep Erdoğan. De ce? Deoarece Turcia a permis ca 30.000 de jihadiști să treacă granița dintre Turcia și Siria și să lupte în războiul civil care durează de șase ani în acea țară. Cum este posibil? Abu Bakr al-Bagdadi, liderul organizației Statului Islamic, a folosit un tunel aflat doar la câțiva kilometri de granița cu Turcia. Președintele Statelor Unite trebuie să întrebe acest aliat NATO important dacă participă în războiul împotriva radicalismului islamic sau dacă îl încurajează.

Wendy Griffith: Care este situația creștinilor din Turcia? Cum face față Biserica în această situație?

George Thomas: Este greu. Misionarii străini sunt persecutați. Biserica locală este alcătuită în mare parte din turci care s-au născut musulmani. Ei au parte de o oarecare pace, nu sunt persecutați. Însă, creștinii de peste ocean care slujesc acolo de multă vreme se confruntă cu persecuția guvernului.

Wendy Griffith: Îți mulțumesc pentru acest comentariu.

George Thomas: Cu plăcere.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 801 - noiembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine:https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.