Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

ROMÂNIA: Lucrarea de misiune, o prioritate pentru Biserică

În ultimii ani s-a observat că bisericile locale și-au pierdut interesul pentru lucrarea de misiune în țară sau dincolo de granițe. Această situație a fost discutată recent de liderii unor organizații de misiune care fac parte din consorțiul Parteneri În Misiune România.

Gavril Moldovan, președinte, PIM România: Ceea ce observ, în special de prin 2008-2010, e un tot mai mare dezinteres în bisericile locale cu privire la lucrarea de misiune, atât în ceea ce privește evanghelizarea, cât și în ceea ce privește misiunea în afara țării.

Dan Boingeanu, pastor, Biserica Baptistă Maranatha – Suceava: În România am avut un început frumos. Imediat după Revoluție au fost biserici care au ieșit dincolo de granițele locașului de cult, au ieșit afară dintre ziduri. Odată cu trecerea timpului, însă, libertatea ne-a făcut să reducem motoarele și trăim așa o vreme în care parcă am obosit în a depune mărturie pentru Domnul, în a vesti Evanghelia.

Dinamica și cultura societății s-au schimbat radical, motiv pentru care este necesară o redefinire a ideii de misiune, au arătat participanții la întâlnirea ce a avut loc la Sibiu.

Beniamin Poplăcean, pastor, Biserica Baptistă Betania – Sibiu: A fost o perioadă în care am fost beneficiarii altor organizații de misiune. Au venit misionari de la care am învățat cum se face misiunea, dar cred că la ora actuală Biserica din România, de orice culoare sau nuanță confesională, este chemată să înceapă să facă misiune și misiunea să fie conform cu planul lui Dumnezeu.

Gavril Moldovan, președinte, PIM România: Fiecare biserică locală este chemată să lucreze în cele patru dimensiuni din Fapte 1:8 - Ierusalim, toată Iudeea, Samaria și marginile pământului.

Viziunea PIM România este extinderea ideii de misiune de la mișcarea clasică la echiparea fiecărui credincios.

Gavril Moldovan, președinte, PIM România: Ceea ce este necesar în această perioadă în care noi trăim este o redefinire a ceea ce este misiunea și apoi identificarea unor metode noi care să ducă Evanghelia în relația cu oamenii în așa fel încât oamenii să înțeleagă Evanghelia, să accepte această Evanghelie și acceptând-o să-L cunoască pe Domnul Isus.

Ionică Zaharia, director Transilvania, Asociația Alege Viața: Ne dorim să mobilizăm cât mai mulți tineri în special, dar nu numai, pentru misiune atât în țară cât și în afară. Și un lucru care dorim foarte mult să se întâmple este să vedem că bisericile din România cresc și se plantează noi biserici în țara noastră.

La întâlnirea de lucru de la Sibiu a fost reorganizată și structura de conducere a PIM România.

Lidia Muraru, fundația ProMission: Cred că este o nouă oportunitate, o nouă lansare într-o altă formulă de slujire și cred că fiecare poate să depună efort și să lucreze pentru a duce Evanghelia oamenilor neîntorși la Domnul.

Jorge Carvalho, director, OCI România: Îmi place ideea de PIM, pentru că noi putem să ne completăm. Organizațiile au diferite daruri și chemări, dar toți avem același scop și noi toți suntem în aceeași echipă a Împărăției lui Dumnezeu.

Parteneri În Misiune România este un consorțiu format din organizații de misiune care a apărut cu aproape 20 de ani în urmă. Alfa Omega TV este membru fondator și promovează lucrări de misiune și valori legate de misiunea locală și transculturală.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 803 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.