Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Avocat specializat în drepturile omului suferă luptând pentru dreptate

Eram așteptați de polițiști îmbrăcați în civili. După ce s-a terminat am plecat spre Hanoi. În timpul călătoriei de 300 km, 20 de gardieni ai securității îmbrăcați în civili au oprit taxiul nostru pe Autostrada Nr. 1. Apoi ne-au scos din taxi și ne-au bătut acolo...

Povestea lui Dai

De când am început activismul pentru drepturile omului am apărat pastori care au fost hărțuiți de către autoritățile comuniste.

Am protejat oamenii Hmong, care sunt un grup etnic minoritar.

La acea vreme, nu permiteau oamenilor din zonă să se adune în grupuri. Dacă mergeai în casa unui vecin să vă rugați împreună, te arestau imediat.

Am ținut cursuri lunare despre drepturile omului în Hanoi. Era o activitate pe care o făceam regulat.

Cursul din Nghe An a fost primul și ultimul pe care l-am ținut în centrul Vietnamului.

Eram așteptați de polițiști îmbrăcați în civili. După ce s-a terminat am plecat spre Hanoi. În timpul călătoriei de 300 km, 20 de gardieni ai securității îmbrăcați în civili au oprit taxiul nostru pe Autostrada Nr. 1. Apoi ne-au scos din taxi și ne-au bătut acolo. După ce ne-au bătut până nu ne-am putut mișca, m-au dus în mașina lor. Doi ofițeri îmbrăcați în civili stăteau în spate. Eu eram în mijloc. Unul mă ținea de mâna stângă. Cel din dreapta era înalt și puternic. Mă ținea de gât cu mâna stângă, iar cu dreapta îmi dădea pumni în față. M-au bătut pe tot parcursul celor 20 km de la Autostrada 1 către plajă. După ce am ajuns pe plajă, m-au dezbrăcat complet de haine, m-au descălțat și m-au aruncat în ocean.

9 zile mai târziu, am plecat de acasă pentru a mă întâlni cu o delegație din partea Consiliului „Afaceri Externe” al Uniunii Europene care venise în Vietnam. Pe drum am fost oprit de aproape 50 de agenți ai securității. Mi-au citit mandatul de arestare.

În închisoare se jucau cu mințile noastre. M-au pus să mănânc orez crud timp de 20 de zile. De multe ori puneau săpun în supă. Alteori mirosea a urină. Nu știu dacă era urină sau apa scursă din aparatele de aer condiționat, dar mirosea atât de rău încât nu o puteam mânca. Se jucau cu mințile noastre în multe feluri.

Uneori credeam că mă vor elibera imediat, dar nu se întâmpla asta. M-am rugat lui Dumnezeu și L-am întrebat de ce mă ține atât de mult în închisoare. Știam că Domnul mă va salva, dar de ce dura atât de mult? La 11 luni după arestare mi-am văzut soția pentru prima dată. Am fost extrem de fericit când am văzut-o pe soția mea.

Mi-a spus că tocmai călătorise în toată lumea, se întâlnise cu reprezenanți ai CSW și ai altor organizații mondiale. Mi-a zis că organizațiile internaționale se luptau să-mi redea libertatea.

La 26 de luni după ce am fost arestat mi s-a permis în sfârșit să am o întrevedere cu un avocat.

După 28 de luni, în 5 aprilie 2018, am fost dus la tribunal și condamnat la 15 ani de închisoare cu suspendare. Nu mi-a fost teamă. M-am rugat lui Dumnezeu, iar El mi-a dat pace în tot acest timp. Știam că Dumnezeu mă va scoate din închisoare.

Două luni mai târziu, în 7 iunie 2018, m-au eliberat cu condiția că voi fi deportat. Trebuia să cer azil în Germania. Când am văzut-o pe soția mea în avion ne-am îmbrățișat fericiți.

Tot ce am putut face atunci a fost să Îi mulțumim lui Dumnezeu că m-a scos din închisoare.

Când am fost eliberat am simțit că era cel mai mare har pe care Domnul l-a revărsat asupra mea.

În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a cunoaște CSW și le mulțumesc celor care susțin această organizație și care s-au rugat pentru mine. Datorită rugăciunilor voastre, Dumnezeu a intervenit și m-a salvat din Vietnam.

Sper că susținătorii CSW vor continua să sprijine lucrarea din Vietnam.

Rugați-vă ca în Vietnam să existe libertate și democrație, ca să mă pot întoarce în țara natală.

Sursa: Global News Alliance

Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.