Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Refugiați creștini refuzați în taberele pentru refugiați

ONU nu permite accesul refugiaților creștini în taberele pentru refugiați în Orientul Mijlociu. În timp ce mii de musulmani sunt trimiși în țări occidentale, doar un număr redus de creștini reușesc să părăsească tabăra de refugiați.

Dale Hurd: Într-o tabără de refugiați în Iordania am aflat de la refugiați creștini că oficialitățile musulmane de la ONU le-au interzis accesul în aceste tabere și nu primesc niciun ajutor. Unul dintre ei, un sirian convertit la creștinism, ne-a spus într-un apel telefonic: „Oficialitățile musulmane de la ONU au știut că suntem foști musulmani care au devenit creștini. Ne-au persecutat și ne-au luat în derâdere. Ne-au interzis accesul în birou. Ne-au desconsiderat cererile. Hasan și familia sa stau ascunși. Se tem că vor fi arestați de poliția din Iordania sau chiar uciși. Există dovezi clare privind discriminarea creștinilor din partea Agenției ONU pentru refugiați în Iordania. Acesta este unul dintre motivele pentru care zeci de mii de refugiați de război musulmani au fost primiți în Statele Unite și în Marea Britanie, din care mai puțin de 1% au fost creștini. Cele două guverne din SUA și din Marea Britanie care ar putea opri persecuția refugiaților creștini, nu au luat măsuri în această privință. Creștinii din Orientul Mijlociu au fost persecutați, ignorați și, în cele din urmă, uitați de guvernele occidentale. Lordul Geroge Carey a anunțat că va da în judecată Ministerul de Interne afirmând că, în numele corectitudinii politice, funcționarii acestei instituții sunt împotriva refugiaților creștini. Arhiepiscopul dorește să afle motivul pentru care din cei 60.000 de refugiați de război din Siria acceptați în Statele Unite și Marea Britanie în 2014, aproape niciunul nu a fost creștin. Avocatul lordului Geroge Carey, Paul Diamond, ne vorbește despre acest caz.

Paul Diamond, avocatul lordului Carey: Situația este absurdă, sistemul este stabilit în așa fel încât să ajute refugiații din Siria, însă oamenii care au cea mai mare nevoie, creștinii care au fost victimele genocidului, nici măcar nu pot intra în taberele de refugiați ale ONU să primească hrană deoarece gărzile ONU îi opresc la intrare. Ei sunt alungați, luați în derâdere, amenințați.

Dale Hurd: Un alt refugiat din Siria, Timothy, care a povestit că a devenit creștin după ce L-a văzut pe Isus într-un vis, a spus că și el a fost oprit la intrarea taberei de refugiați de funcționarii musulmani ONU.

Timothy, creștin din Siria: Toți funcționarii Națiunilor Unite, marea majoritate, 99%, sunt musulmani și ne-au considerat dușmanii lor.

Paul Diamond: Funcționarii musulmani suniți au oprit accesul ceștinilor, au râs de ei. Le-au spus că nu ar fi trebuit să se convertească și că au fost niște idioți pentru că s-au convertit, iar acum vor primi răsplata cuvenită.

Dale Hurd: Potrivit lodrului Carey, pasivitatea guvernelor din Occident îi fac complici la ceea ce numește el „răstignirea constantă a creștinilor din Orientul Mijlociu.”

Paul Diamond: Nu s-au luat măsuri de nicio natură de către guvernul american sau de guvernul britanic, nicio măsură simplă de a permite minorităților religioase accesul în taberele de refugiați. Este vorba de siguranța creștinilor, de siguranța yazidiților, indiferent de denominație, însă nimeni nu ia măsuri.

Dale Hurd: Refugiații creștini care au reușit să ajungă în țări occidentale sunt trimiși înapoi în număr tot mai mare, în țări musulmane, unde se confruntă cu pericole serioase. Avocatul suedez Gabriel Donner, care îi reprezintă pe creștinii care cer azil, spune că în prezent Suedia trimite o treime dintre refugiații creștini înapoi în țările musulmane unde pot ajunge la închisoare sau pot fi uciși. Unul dintre acei refugiați care se confruntă cu o deportare iminentă este Iman Amir-Ourang din Iran, pe care îl puteți vedea în imagini cu membri bisericii în timp ce spălau picioare. El spune că funcționarii suedezi ori nu înțeleg, ori nu le pasă de dovezile legate de credința sa creștină.

Iman Amir-Ourang, refugiat care va fi deportat de Suedia: Sunt mulți atei aici, în Suedia și ei nu dau crezare unui om care are credință în Dumnezeu. Ei nu cred în Domnul, astfel nu au încredere în cei care se încred în El.

Dale Hurd: Trump a spus echipei CBN în 2017 că refugiaților creștini li se va acorda prioritate. Însă, în mod oficial, potrivit guvernelor musulmane, creștinii reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Astfel, în urma intervențiilor acestor guverne, aplicațiile refugiaților creștini pentru țările ocidentale sunt respinse. Agenția ONU pentru refugiați nu a răspuns la cererea noastră în care am cerut clarificări. ntre timp, Ministerul de Interne investește mult timp și mulți bani pentru reașezarea copiilor Statului Islamic.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 804 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.