Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Biblia pe telefon: Aplicația YouVersion

Aplicația biblică YouVersion a avut un an în care a bătut recordul privind angajamentul oamenilor de a citi Cuvântul lui Dumnezeu. Potrivit fondatorului Bobby Gruenewald oamenii au citit sau au ascultat Biblia cu 30% mai mult față de anul trecut. Potrivit grupului YouVersion, oamenii au citit peste 35 de milioane de capitole în 2019 și au împărtășit cu alții peste 478 de milioane de versete. Întâmplător, versetul biblic cel mai folosit în 2019 este Filipeni 4:6: „Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” Potrivit grupului YouVersion, au avut loc 50 de milioane de instalări, astfel s-a ajuns la un total de aproape 400 milioane de instalări. Grupul colaborează cu agenții de traducere a Bibliei pentru a vesti Scriptura mai multor oameni în limba lor maternă.

Wendy Griffith: Pentru a afla mai multe despre aceste progrese palpitante și despre impactul lor, vom vorbi cu dr. John Chesnut, cu noul președinte și director executiv al Wycliffe Bible Translators USA. Dr. Chesnut, vă felicit pentru noua poziție. Bine ați venit la emisiune!

Dr. John Chesnut: Îți mulțumesc, Wendy, este minunat să fiu aici.

Wendy Griffith: Prima întrebare. Cum contribuie tehnologia la o mai bună traducere într-un timp mai scurt a Bibliei?

Dr. John Chesnut: Tehnologia s-a schimbat în domeniul traducerii Bibliei. Ce ne-a luat mulți ani... De exemplu Noul Testament ne-a luat 20-30 de ani. În prezent putem face traducerea în 6 până la 8 ani, ceea ce este incredibil.

Wendy Griffith: În 6 și 8 ani. Asta este o mare diferență.

Dr. John Chesnut: Așa este.

Wendy Griffith: Cum ajută tehnologia popoarele indigene să traducă Biblia în limba lor maternă?

Dr. John Chesnut: Tehnologia ajută oamenii mai mult în munca lor. Ajutăm oamenii să învețe să folosească această tehnologie. Tot mai mulți fac această muncă. Nădăjduim că ei vor continua să traducă mulți ani ceea ce ei consideră că este important pentru ei și pentru bisericile lor.

Wendy Griffith: Cum au revoluționat telefoanele inteligente distribuția și citirea Scripturii?

Dr. John Chesnut: Telefoanele inteligente sunt de folos și sunt tot mai mulți care preferă telefoanele în locul materialelor tipărite. Telefoanele pot duce texte, versete și materiale video în locuri unde materialele tipărite nu pot ajunge. Este vorba de țări în care sunt probleme de siguranță, unde oamenii pot fi prinși cu materiale tipărite. Ei pot folosi telefoanele inteligente pentru a viziona materiale video și a citi texte oriunde este nevoie.

Wendy Griffith: Ați fost prezent vreodată când cineva a ținut pentru prima oară în mână Cuvântul lui Dumnezeu?

Dr. John Chesnut: Da, este uimitor să vezi expresia feței. Noi nu înțelegem asta în Statele Unite. Cuvântul lui Dumnezeu era disponibil când eu m-am născut. Însă, când o comunitate primește Cuvântul lui Dumnezeu pentru prima dată și văd că este în limba lor, că Dumnezeu le vorbește în limba lor, acest fapt are o forță transformatoare.

Wendy Griffith: Este în continuare o misiune periculoasă? Ne amintim de acei misionari care au mers în anii 1950 în Pădurea Amazoniană și nu s-au mai întors. Mulți au murit în acea zonă. Este în continuare periculos să meargă în acele zone și să facă ceea ce faceți voi?

Dr. John Chesnut: Da, există un motiv pentru care unele popoare au rămas neevanghelizate. Fiindcă trăiesc în zonele cele mai dificile din lume. Câteodată, noi din Statele Unite, când situația se înrăutățește, suntem dați afară din țară. Însă oamenii din aceste comunități sunt în cel mai mare pericol. Acestă lucrare contiună să fie un sacrificiu pentru cei implicați.

Wendy Griffith: Dr. John Chesnut, de la Wycliffe Bible Translators USA, vă mulțumesc pentru participare.

Dr. John Chesnut: Îți mulțumesc Wendy, pentru timpul acordat.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 804 - decembrie 2019. Fii la curent cu ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.