Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Ultimul mesaj al evanghelistului Luis Palau

A ieșit din sărăcie pentru a influența președinți și papi. Este numit și Billy Graham al Americii Latine, numărul oamenilor care au auzit predicile lui ajungând la mai bine de un miliard în toată lumea. Recent, John Jessup de la CBN a vorbit cu Luis Palau înainte să împlinească 85 de ani, o vârstă la care nici el, nici medicii nu au crezut că va ajunge.

John Jessup, reporter: Când vi s-a pus prima dată diagnosticul în vara anului 2017, v-au spus că nu mai aveți mult de trăit.

Luis Palau, evanghelist: Așa este. Ei au vorbit foarte clar. Cei patru fii au fost de față când medicul mi-a dat vestea. Mi-a spus că e o boală incurabilă, iar cu chimioterapie mai pot trăi vreo 9 până la 12 luni. În schimb, dacă nu fac niciun tratament, atunci voi trăi cam 4 luni. Nu mi-au ascuns nimic.

John Jessup: La scurt timp după această conversație, Palau a făcut un anunț public.

Kevin Palau, Asociația Luis Palau: Acum câteva zile am aflat că este vorba de cancer pulmonar în stadiu terminal.

John Jessup: El și fiii săi au cerut oamenilor să se roage.

Luis Palau: Brațele sale nu obosesc.

John Jessup: Doi ani mai târziu, Palau a sfidat șansele. La centrul lucrării sale, lângă Portland, Oregon, el a vorbit Știrilor CBN că va folosi timpul care i-a mai rămas pentru a sta mai mult în mijlocul familiei. Palau a mai lansat proiecte mari printre care un film despre viața sa și o biografie spirituală pentru a cinsti aminitirea celor care au contribuit la prosperitatea sa spirituală, precum părinții, soția lui - Pat, și mentorul și prietenul său, Billy Graham.

De ce ați decis să scrieți acea carte?

John Jessup: De la Londra până în fosta Uniune Sovietică sau la locul de naștere al lui Palau, în Buenos Aires, și chiar în orașul său de adopție în Portland, evanghelistul a vorbit în cadrul unor întruniri cu un public numeros. El a predicat la un eveniment de rămas bun, organizat în iunie anul trecut, la Madrid.

Kevin Palau: A fost o mare binecuvântare pentru Spania faptul că el a putut să meargă acolo. Dar și pe noi ne-a încurajat să vedem că a făcut ceea ce i-a plăcut cel mai mult în viață.

John Jessup: Toată viața v-ați uitat înainte, spre următoarea campanie, spre următorul mesaj, spre următorul eveniment. Acum, în acest sezon, a venit timpul să reflectați asupra trecutului. La ce concluzie ați ajuns?

Luis Palau: Sunt mulțumitor pentru lucrarea mea.

John Jessup: Luis spune că datorită misionarilor care s-au dus în Argentina pentru a vorbi despre dragostea lui Hristos el a ajuns să-L slujească pe Domnul și să-i evanghelizeze pe cei rătăciți.

Luis Palau: Vreau să știți asta, așa cum spune reclama, că nu este doar o emisiune cu interviuri.

John Jessup: După 50 de ani în care a proclamat Evanghelia în 75 de țări unui public de aproape un miliard de oameni, el are puține regrete.

Luis Palau: Nu cer să fiu vindecat, pentru că nu cunosc planul lui Dumnezeu. Mă încred în El pe deplin. Sunt trist pentru cei pe care îi las în urmă, pentru soția mea, pentru copiii mei, pentru echipa mea și pentru câțiva dintre prietenii mei cei mai buni. În rest, sunt pregătit, am pacea Domnului. Există un plan. Calea Domnului este perfectă. Sunt convins că trebuie să eliberez calea pentru următoarea generație. Am 84 de ani și mă îndrept spre 85. Trebuie să fac loc pentru următoarea generație ca să slujească în mod liber. Am făcut tranziția. Kevin este președintele, Andrew este un evanghelist mai cunoscut. Am înțeles că într-un fel, încă mai stau în cale. Trebuie să eliberez calea.

John Jessup: Sunt de părere că multe dintre gândurile dumneavostră vor rămâne o moștenire, o moștenire pentru lucrare, pentru familie.

Luis Palau: Nu m-am gândit la asta până acum. Cu ani în urmă am spus că băieții vor scrie pe piatra mea de mormânt că tatăl lor nu a fost un om desăvârșit, dar L-a iubit cu adevărat pe Isus Hristos. Singurul gând pe care îl am este acela de a încuraja următoarea generație.

Andrew Palau, evanghelist: Încă nu fusese diagnosticat în mod oficial, dar a simțit că ceva nu este în regulă. Astfel, el și-a adunat nepoții și le-a spus cât de mult îi iubește și că simte că ceva nu este în regulă, că probabil nu mai are mult de trăit. Astfel, a vrut ca toți nepoții să știe despre Isus Hristos și le-a vorbit despre Evanghelie într-un mod atât de clar și direct. Am fost emoționant. Ca tată, mi-am dorit mereu ca ei să-și aducă aminte de bunicul lor în acest fel.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 813 – februarie 2020. Fii la curent cu știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.