Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Despre coronavirus: interviu cu un reporter medical

George Thomas discută cu reporterul medical de la CBN, Lorie Johnson.

George Thomas, reporter: Virusul care s-a răspândit la nivel mondial stârnește îngrijorare. Au oamenii motive pentru care să se îngrijoreze?

Lorie Johnson, reporter medical: Așa cum s-a mai spus, riscul este scăzut în multe zone. Însă trebuie să avem grijă cu cifrele. Trebuie să facem diferența între numărul de cazuri și numărul de decese. În majoritatea cazurilor, aceasta poate fi o boală ușoară. De fapt, 80% din persoanele care s-au contaminat cu COVID-19 au simptome ușoare, nu trebuie spitalizate. De pildă, 99 de persoane din 100 se recuperează. Am văzut că numărul de decese din China a fost de 2%. Numărul de decese din afara Chinei este mai scăzut, este de 1,5%.

George Thomas: Este important de menționat faptul că majoritatea oamenilor care contactează coronavirusul la un moment dat se însănătoșesc. Cine este predispus la complicații severe?

Lorie Johnson: Oamenii de știință au analizat primele 72.000 de cazuri și au observat că niciun copil sub vârsta de nouă ani nu a murit din această cauză.

George Thomas: Acestea sunt vești bune.

Lorie Johnson: Sunt vești excelente, deoarece copiii sunt cei care iau virusurile, însă doar puține persoane sub vârsta de 20 de ani au fost infectate. Majoritatea celor care au luat virusul au depășit 50 de ani. Majoritatea celor care au murit în urma contactării coronavirusului erau trecuți de vârsta de 70 de ani și aveau și alte probleme de sănătate. Probleme la plămâni, precum boala pulmonară obstructivă cronică sau afecțiuni cardiace. În consecință, aceasta este o problemă care ține de imunitate.

George Thomas: Pe scurt. Cum să se protejeze oamenii de acest virus?

Lorie Johnson: Așa cum am spus, întăriți-vă sistemul imunitar. Să adoptăm o alimentație corectă, să ne odihnim mai mult. Cel mai important este să ne spălăm pe mâini deoarece virusul poate fi contactat de pe diverse suprafețe. Să avem mâinile curate, să nu ne atingem fața dacă este posibil.

George Thomas: Am vrut să strâng mâna cu tine, dar nu o voi face.

Lorie Johnson: Te-ai răzgândit. Bravo, acum gândești ca un germofob!

George Thomas: Lorie, ca de obicei, îți mulțumesc.

Lorie Johnson: Eu îți mulțumesc.

Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.

Dacă nu știai, pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/pg/alfaomegatv/posts/

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 816, difuzată în februarie 2020.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.