Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu Edward Graham despre ajutorul acordat Italiei de către Samaritan Purse

Aflăm mai multe detalii despre situația din Italia și despre modul în care Samaritan Purse vine în sprijinul italienilor, în cadrul unui interviu realizat de George Thomas. Invitatul său este Edward Graham.

George Thomas: Ca de obicei, Samaritan Purse face o lucrare bună în Italia. Cu noi în platou se află Edward Graham de la Samaritan Purse pentru a ne vorbi despre eforturile depuse de echipă. Edward, îți mulțumesc pentru intervenție. Italia este, așa cum am mai spus, focarul epidemiei. Vorbește-ne despre situația din Italia și despre nevoile din acea țară.

Edward Graham: Situația din Italia este foarte gravă, sistemul medical este decimat din cauza virusului. În urmă cu o săptămână am văzut cifrele tot mai mari din nordul Italiei și am înțeles că au probleme. Astfel, am luat legătura cu oficialitățile Ministerului de Sănătate din Italia și i-am întrebat dacă sunt interesați de ajutorul acordat de Samaritan Purse. Răspunsul lor a fost afirmativ. Astfel, peste câteva zile am trimis spitalul de campanie în Italia. Așa cum ai menționat, încercăm să-i sprijinim. Îi ajutăm cu ventilatoare și cu alte necesități ale secțiilor de terapie intensivă. Până acum nimeni dintre cei care au ajuns la terapie intensivă nu a supraviețuit. Toți cei care au luat virsul și au ajuns la terapie intensivă, au decedat. Astfel, încercăm să aducem schimbări în această situație, în Numele lui Isus Hristos.

George Thomas: Da, în această săptămână, guvernul italian a chemat 10.000 de rezidenți să lucreze pe teren. Ei încă sunt în faza de instruire, dar au fost trimiși în aceste zone. Vorbește-ne despre echipa pe care ați trimis-o și de munca pe care o depune.

Edward Graham: Echipele noastre au o pregătire specială pentru a interveni în vremuri de criză. Aceste echipe sunt compuse din medici de specialitate adaptate locurilor în care le trimitem. În Italia am trimis medici pnenumologi și asistente din domeniul pneumologiei și al terapiei intensive. Am mers acolo să ajutăm pacienții cu probleme respiratorii. Însă, deoarece secțiile de terapie intensivă sunt supraaglomerate, am ridicat și un spital. În timp ce vorbim, vom primi primii pacienți. Spitalul este ridicat, medicii sunt de specialitate, cu experiență aici în Statele Unite, și s-au prezentat pentru a face parte din echipa organizației Samaritan Purse. Când îi solicităm, ei răspund imediat chemării. Este de necrezut. Sunt oameni incredibili, care sunt dispuși să slujească. Ei merg în gura lupului, în focarul epidemiei. Majoritatea țărilor răspund chemării în caz de epidemie, de dezastru. În prezent, au loc dezastre în întreaga lume. Țările și-au închis granițele și astfel, Samaritan Purse a intervenit. Italia are nevoie de ajutor. Nimeni altcineva nu poate interveni. Noi avem capacitatea și o facem, în Numele lui Isus.

George Thomas: Da, și voi aveți posibilitatea. Am văzut asta în vestul Africii în cazul epidemiei Ebola. Ați făcut o muncă extraordinară acolo. Sunt curios, care a fost reacția guvernului italian și a personalului spitalului față de intervenția voastră de pe teren?

Edward Graham: A fost incredibilă. Se știe că italienii sunt oameni minunați, generoși, prietenoși, grijulii și iubitori. Au fost așa de amabili și foarte ușurați că cineva le-a auzit strigătele în timp ce restul lumii a impus restricții. Ei au fost așa de mulțumitori că cineva a reacționat. Ei au trimis niște voluntari civili. Armata ne-a ajutat să descărcăm echipamentele și să ridicăm spitalul. Ne-au ajutat mult. Ei au grijă de noi, ei ne gătesc. Au cazat personalul nostru în locuri minunate. Nici nu am fi putut cere gazde mai bune.

George Thomas: Indiferent dacă este vorba de Ebola, de Tacloban în Filipine, în întreaga lume, echipa voastră de medici, de asistente, personalul operațional... ei merg chiar în mijlocul evenimentelor. În timp ce alții părăsesc zona, voi mergeți acolo. Cum așa?

Edward Graham: Tatăl meu a spus mereu să mergem în mijlocul evenimentelor, acolo unde este problema. Vom fi precauți și vom avea grijă, însă avem o echipă profesionistă care este obișnuită să lucreze cu boli infecțioase. Așa cum ai spus, ei au experiență în lupta cu Ebola. Acestea sunt așteptările tatălui meu de la personalul nostru. Noi îi pregătim până la un nivel, dar păstrăm instrucțiunile Organizației Mondiale a Sănătății. Această echipă s-a deplasat în Italia și știe că va rămâne acolo pentru o vreme. Ei vor rămâne cel puțin o lună. Apoi, când se vor întoarce, vor respecta anumite reguli cu privire la carantină. Dumnezeu ne-a dat o echipă incredibilă, resurse, oameni. Este impresionant!

George Thomas: Așa vom face. Mulțumim mult.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 819 - martie 2020. Fii la curent cu știri și reportaje creștine:https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.