Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Mesajul Paștelui rămâne același, indiferent de restricții

În săptămâna sfântă, la Ierusalim, străzile care duc la locașurile sfinte nu au fost invadate de pelerini și totul este închis din cauza epidemiei de coronavirus. Acest fapt însă nu îi oprește pe creștinii din oraș să celebreze și să proclame învierea lui Isus Hristos.

Chris Mitchell, reporter: De Vinerea Mare, așa arată de obicei Via Dolorosa, care înseamnă Drumul Suferinței în limba latină. Aici, creștinii din întreaga lume mergeau pe urmele lui Hristos până la locul unde a fost răstignit pe cruce. În acest an, toate procesiunile ținute în aer liber au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Wadie Abunassar, purtător de cuvânt, Episcopii catolici de pe Tărâmul Sfânt: De obicei, în această perioadă a anului, orașul este plin cu oameni. Acum drumurile sunt goale. Nu vom avea activități în aer liber. Rugăciunile se vor ține cu o participare minimă.

Chris Mitchell: Situația este asemănătoare la Grădina Mormântului de lângă Zidurile Orașului Vechi din Ierusalim, unde mulți consideră că Isus a fost așezat în mormântul gol și unde a fost înviat din morți.

Asociația Grădinii Mormântului a ținut slujbe de Paște timp de mulți ani, multe dintre slujbe fiind transmise de CBN.

Simon Holland, Asociația Mormântului din Grădină: De obicei, aici vin mii de oameni în dimineața de Paște. Însă, în acest an am putut lăsa doar câte patru persoane în fața camerei. Anul acesta oamenii vor citi, se vor ruga pentru cei care suferă și cei care au căzut victime coronavirusului.

Chris Mitchell: Potrivit lui Abunassar, în ciuda circumstanțelor, avem motive de speranță.

Wadie Abunassar: Sfântul Pavel spune că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu. Sunt de părere că Dumnezeu, în înțelepciunea Sa divină, ne cere să reflectăm și să ne rugăm mai mult. Sunt de părere că aceasta este o oportunitate pentru familii, mai ales pentru nuclee de familie să se roage mai mult, să reflecteze mai mult.

Simon Holland: Slujba va fi diferită față de anii precedenți deoarece oamenilor nu li s-a permis să participe. Însă, noi suntem de părere că aceasta este o formă activă de închinare la Dumnezeu deoarece lucrarea Mormântului din Grădină este dedicată unui loc de închinare, de mărturie și de rugăciune. Și așa va fi în continuare în timpul pandemiei.

Chris Mitchell: În ciuda restricțiilor impuse de guvern din cauza pandemiei de coronavirus, Abunassar și Holland spun că mesajul Paștelui rămâne același.

Wadie Abunassar: Noi credem că Domnul a fost înviat din morți și în ciuda dificultăților, Paștele reflectă faptul că viața va triumfa.

Simon Holland: Mesajul Evangheliei a rămas același, cel ce a proclamat mesajul Grădinii Mormântului de 126 de ani, și anume că Isus a murit, a fost îngropat și El a înviat pentru toți cei care ascultă azi acest mesaj în întreaga lume.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 822, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Poți urmări oricând canalul Alfa Omega TV, chiar și dacă nu ai televiziune prin cablu: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Mulțumim că ne ajuți să răspândim Cuvântul Domnului și să vestim venirea Lui: https://alfaomega.tv/proiecte

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.