Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

De Paște, Biserica trebuie să preia autoritatea!

Care ar trebui să fie atitudinea Bisericii în fața pandemiei? George Thomas l-a avut ca invitat în studioul știrilor CBN pe dr. Corne Bekker decanul Universității Regent.

George Thomas: Care este părerea ta că pandemia este în desfășurare în timpul celor două sărbători majore, de Paște și de Paștele evreiesc?

Dr. Corne Bekker, decanul Universității Regent: Paștele evreiesc, așa cum îl știm din Vechiul Testament nu a fost doar o izbăvire din Egipt, ci și o izbăvire de boală. Așa cum a profețit prorocul Isaia, într-o zi Mesia va veni și va lua asupra Sa toate nelegiuirile noastre și toate păcatele noastre. Apostolul Petru l-a citat pe Isaia și a spus: „…prin rănile Lui suntem tămăduiţi.” Astfel, atât Paștele evreiesc, cât și Paștele sunt sărbători, nu doar izbăviri de păcate, ci și izbăviri de boli, de năpastă.

George Thomas: Da, și mesajul este și mai adevărat în mijlocul acestei pandemii. Vreau să vă prezint un material video cu fondatorul CBN, Pat Robertson. El spune că Paștele este vremea când Biserica trebuie să preia autoritatea. Ascultați!

Pat Robertson, fondatorul CBN: Vreau să laud Biserica. Este timpul. Ați înțeles ce s-a întâmplat? Acesta este un virus inert, iar noi ne-am speriat de el. Acest virus a distrus economia noastră, a cauzat panică în rândul populației. Ne-a schimbat modul de viață, închide bisericile lui Isus Hristos. Oamenii nu mai pot să se închine împreună, nu pot merge la biserică din cauza acestui virus. A venit vremea ca Biserica să treacă la atac. În loc să ne ascundem în mașinile noastre, în loc să practicăm distanțarea socială, sunt de părere că a venit vremea să luăm atitudine și să poruncim acestui virus să ne părăsească. Avem autoritate în Numele lui Isus Hristos în calitate de robi ai Săi. Biblia spune: „…dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” Cred că a venit timpul să vorbim cu îndrăzneală în toate bisericile în Săptămîna Sfântă care precedă Paștele. În loc să spunem că vom lua Covid-19, să dojenim acest virus în numele lui Isus.

George Thomas: Este un mesaj impresionant. Dr. Corne, vorbește-ne despre autoritatatea pe care Biserica o are în această situație specifică.

Dr. Corne Bekker: În Evanghelia după Marcu avem o povestire frumoasă. De Paștele evreiesc, Isus a mers în templu și a văzut… El era în drum spre templu, înainte de intrarea Sa triumfală. El a văzut un smochin care nu a adus roade. El a dojenit și a blestemat smochinul. În ziua următoare ucenicii L-au întrebat ce a făcut. Ascultați ce a spus El: „Încredeți-vă în Dumnezeu. Dacă vorbiți muntelui și credeți că se mută, atunci așa va fi.” Apoi El a adăugat: „Cine se va ruga și va crede că va primi lucrul cerut, îl va primi.” Avem autoritatea de a proclama Cuvântul lui Dumnezeu în credință și așa se va întâmpla.

George Thomas: Amin. Cuvântul proclamat nu se întoarce fără rod, ci se va întoarce cu putere. Dr. Corne, te rogi pentru noi timp 30 de secunde, pentru acest sfârșit de săptămână și pentru această criză continuă?

Dr. Corne Bekker: Da, mi-ar face plăcere. Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău. Doamne, în aceste vremuri dificile, vie Împărăţia Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și izbăvește-ne de această pandemie. Dă-ne curaj să iertăm greșiților noştri. Iartă-ne păcatele. Izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. În numele lui Isus m-am rugat. Amin!

George Thomas: Amin. Dr, Bekker, îți mulțumesc pentru intervenție.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 822, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Poți urmări oricând canalul Alfa Omega TV, chiar și dacă nu ai televiziune prin cablu: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Mulțumim că ne ajuți să răspândim Cuvântul Domnului și să vestim venirea Lui: https://alfaomega.tv/proiecte

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.