Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Colaps economic în SUA | Mapamond creștin 823

După o lună de la oprirea din cauza pandemiei de COVID-19, economia Americii este într-o situație disperată. Mai bine de 22 de milioane de americani au apelat la ajutorul de șomaj în ultimele patru săptămâni. Suferința este vizibilă la cozile lungi în fața băncilor de alimente din întreaga țară. Președintele Trump este pregătit să repornească economia Americii, prin linii directoare legate de relansare. Însă, vor trece săptămâni până când oamenii se vor putea întoarce la lucru și luni până când economia va avea semne de recuperare. Biserici din întreaga țară intervin pentru a-i ajuta pe nevoiași, printre care și o biserică numeroasă din Oklahoma. Serviciile acestei biserici oferă speranță la mii de oameni și oferă comunității ajutor practic. Așa cum ne explică Charlene Aaron, acest ajutor vine în perioada cea mai propice.

Charlene Aaron, reporter: Să ții slujbe în vremuri de distanțare socială poate fi o provocare.

Paul Daugherty, pastor, Biserica „Victory”: Vremurile disperate necesită măsuri disperate.

Charlene Aaron: Pentru a păstra regulile, pastorul Bisericii Victory a decis să organizeze o slujbă de pe acoperișul bisericii, iar membrii i-au urmărit predica din mașini. Potrivit pastorului Paul Daugherty, la serviciu au participat mii de oameni, unii pentru prima dată.

Paul Daugherty: Am avut vreo 4.000 de oameni în parcare. A fost plină până la refuz. Nu am reușit să văd toate mașinile deoarece acestea erau parcate în jurul clădirii. Astfel am spus: „Trebuie să mă urc pe o platformă mai înaltă deoarece vreau ca oamenii din fiecare mașină să audă mesajul lui Isus.” Astfel am urcat pe o platformă mai înaltă de 10 metri. Trupa de închinare a rămas pe acoperiș și a cântat pentru cea mai mare parte a parcării. Eu am început să predic despre nădejde.

Charlene Aaron: Potrivit lui Daugherty, această nădejde este căutată de mulți oameni în vremurile nesigure.

Paul Daugherty: Sunt vremuri în care oamenii îmi spun: „M-am gândit la suicid. Am vrut să mă dau bătut. Sunt pregătit să divorțez.” Această criză a distrus căsnicii, a distrus familii, a distrus dorința oamenilor de a trăi. Dar aici, noi oferim speranță. Eu am spus: „Dacă vreți speranță, claxonați.” Oamenii din parcare au început să claxoneze.

Charlene Aaron: Biserica are parteneriate cu afaceri mici din zonă pentru a ajuta famiilile care nu au bani să-și cumpere mâncare.

Paul Daugherty: Avem întreprinzători mici care donează salariul lor lunar pentru a cumpăra mâncare altora. Am oferit 53.000 de mese calde și alimente oamenilor care au fost disponibilizați, li s-au redus orele de lucru și care spun: „Dacă voi nu ați fi deschiși, nu am ști la cine să apelăm acum.”

Charlene Aaron: În timp ce unii s-au plâns din cauza lucrării, conducerea orașului permite lucrării să își continue activitatea.

Paul Daugherty: Unii ne-au spus: „Să nu faceți asta. Oamenii trebuie să rămână în casă.” Am întrebat primarul. I-am spus: „Având în vedere că suntem o afacere de o importanță esențială, putem să ne continuăm lucrarea dacă respectăm regurile, dacă cinstim șeful de poliție, dacă cinstim guvernatorul?” El a spus: „În mod absolut, Paul. Vă susținem. Lumea are nevoie de exact așa ceva.”

 

Charlene Aaron: Daugherty este de acord și speră că va continua să răspândească vestea cea bună în astfel de vremuri în care există așa de mult rău.

Paul Daugherty: Vom fi o lumină în întuneric. De fiecare dată când predic, predic speranță și încurajare. A venit vremea să vestim Evanghelia în rândul oamenilor. A venit vremea să încurajăm oamenii cu Evanghelia.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 823, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook, acolo publicăm materiale pe care nu le vei vedea pe aici: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Avem și cont de Instagram, aruncă o privire: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

Canalul TV poate fi vizionat 24/7 și este unul dintre cele mai vizionate de români. Uită-te și tu. Dacă nu ai televizor, ne găsești online: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.