Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Israelul continuă repatrierea evreilor | Mapamond creștin 823

În timp ce multe țări și-au închis granițele pentru străini din cauza epidemiei cauzate de noul coronavirus, există o excepție remarcabilă: Israelul. Aici continuă să fie primiți imigranții evrei care se întorc pe tărâmul strămoșesc. Corespondentul CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl ne va vorbi despre cei care se întorc în țara evreiască în mijlocul pendamiei.

Julie Stahl, corespondent CBN pentru Orientul Mijlociu: Deși festivitățile speciale organizate pentru primirea imigranților numite „Olim” sunt suspendate, potrivit acestor imagini, oamenii continuă să se întoarcă în Israel.

Shay Felber, director general adjunct, Agenția Evreiască: Repatrierea evreilor în Israel nu s-a oprit niciodată și nu se va opri nici acum, în timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus. De 72 de ani aducem evreii în Israel și vom continua să o facem.

Julie Stahl: Nefesh B’Nefesh ajută la repatrierea imigranților din America de Nord.

Yael Katzman: Mulți dintre imigranți au început să își planifice stadiile repatrierii cu mult timp în urmă. Pandemia se întinde în ambele zone ale oceanului. Sunt de părere că întoarcerea în Israel le dă un semntiment de siguranță deoarece ei simt că aici criza se gestionează în mod eficient.

 

Julie Stahl: Tzvi și Aviva Karoly vin din New York cu cei doi copii ai lor Lani și Adi și au intrat imediat în carantină pentru 14 zile. Am vorbit cu ei prin legătură video în timp ce ei se aflau în izolare.

Tzvi Karoly, imigrant nou: Nu am planificat să venim în timpul pandemiei. Am planificat să venim în luna martie. Nu am vrut să ne schimbăm planurile.

Aviva Karoly, imigrant nou: Nu știm ce se va întâmpla în lume, peste două săptămâni, peste trei săptămâni, în consecință de ce să amânăm? Nu există un loc mai bun decât Israelul. În ciuda dificultăților, am decis să venim.

Julie Stahl: Vecinii, pe care ei încă nu îi cunosc, au lăsat mâncare și jucării pentru copii în fața apartamentului lor.

Aviva Karoly: Niciodată nu există un moment perfect, dar momentul este mereu potrivit. Veniți aici, deoarece oamenii din Israel sunt minunați.

Julie Stahl: Potrivit lui David Parsons, organizația Christian Embassy Jerusalem contribuie la repatrierea oamenilor din Rusia și Etiopia.

David Parsons, vicepreședinte, International Christian Embassy Jerusalem: Unii evrei spun că Israelul se descurcă mai bine, mai ales evreii din Rusia. Nu este vorba doar de noul coronavirus care a lovit Rusia, ci și de scăderea bruscă a prețului la țiței. Economia rusă depinde de țiței, astfel mulți evrei din Rusia au decis să se reîntoarcă pe pământul strămoșesc.

Julie Stahl: Luna trecută au ajuns mai bine de 900 de imigranți. Agenția evreiască responsabilă cu repatrierea evreilor în Israel se așteaptă la sute de imigranți. Având în vedere situația prezentă, ei au pregătit acest material video pentru a ajuta nou-veniții să treacă prin procesul de repatriere.

Shay Felber: Noi îi pregătim pentru procesul care este foarte strict. Ei vor semna un document legal prin care iau la cunoștință că după sosirea lor în Israel vor intra în carantină. Odată ce au ajuns la Aeroportul Ben Gurion, ei trec printr-un proces digital, primesc un certificat de imigrant pe WhatsApp. Apoi, se duc acasă unde vor sta în carantină timp de 14 zile. După aceea, ei pot apela la autorități pentru a intra în posesia pachetului de beneficii și de drepturi care îi așteaptă în Israel.

Julie Stahl: În timpul Războiului din Golf din 1991, imigranții nou-veniți au primit măști de gaze pentru a se proteja împotriva unor posibile atacuri cu arme chimice. Potrivit lui Shay Felber de la Agenția Evreiască, astfel de evenimente nu îi opresc pe imigranți.

Shay Felber: Fiecare criză generează oportunități. Estimăm că din cauza acestei crize, mulți evrei din lume se vor confrunta cu probleme economice în Italia și în alte locuri. După părerea mea, Israelul va birui această criză, va birui pandemia cauzată de noul coronavirus. În consecință, oamenii se vor stabili în Israel.

Julie Stah: Biblia spune că Dumnezeu va repatria oamenii din întreaga lume în Israel și se pare că nici pandemia nu va opri această repatriere.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 823, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook, acolo publicăm materiale pe care nu le vei vedea pe aici: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Avem și cont de Instagram, aruncă o privire: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

Canalul TV poate fi vizionat 24/7 și este unul dintre cele mai vizionate de români. Uită-te și tu. Dacă nu ai televizor, ne găsești online: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.