Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O trezire spirituală cuprinde lumea aflată în carantină | Mapamond creștin 824

O mare mișcare de trezire spirituală îi întoarce pe oamenii aflați în carantină la Isus Hristos prin intermediul internetului, deoarece Dumnezeu lucrează în inimile oamenilor chiar și în timpul acestei pandemii.

Nick Hall, evanghelist: Suntem de părere că aceasta este cea mai mare oportunitate pentru evanghelizare din viața noastră. Oamenii suferă, li s-au năruit speranțele. În aceste vremuri, oamenii caută răspunsuri, Îl caută pe Isus. Pe de o parte, am vrut să întrunim Biserica globală, să întrunim liderii care sunt epuizați, afectați de această criză. Am organizat un eveniment la care au participat peste un milion de pastori și lideri. În cadrul acestui eveniment am dat sfaturi emoționale, practice, spituale. Oameni ca David Platt, ca Francis Chan, Priscilla Shirer, Michael W. Smith , Kari Jobe, au încercat să dea sfaturi Bisericii ca să o pregătească pentru ce am considerat că va fi cea mai importantă sărbătoare de Paști pe care am văzut-o vreodată în ce privește relevanța Evangheliei. Apoi, a urmat un alt eveniment global organizat în Vinerea Mare pe internet, în 43 limbi, în peste 100 de țări. Peste 117.000 de oameni au răspuns chemării Evangheliei prin sms, e-mail sau telefon.

Wendy Griffith: Uimitor! Văd că au participat multe personalități la aceste evenimente. Nick, ne-ai spus că ai avut această idee când ai strigat la Dumnezeu. Te rog să ne dai mai multe detalii.

Nick Hall: În ultimele nouă luni am trecut printr-o criză pe plan personal. Sora mea a avut cancer pancreatic și a murit în urmă cu două luni. În timp ce am trecut prin această perioadă de criză am simțit că niciodată nu am simțit așa de mult nevoia pentru eternitate. Din fericire, sora mea L-a cunoscut pe Isus. Știu că este acasă și nu mai are dureri. Însă am simțit nevoia de a ajuta persoanele care suferă, care sunt pe moarte. Știu că noi toți suferim în acest moment. Însă unii suferă enorm, între cer și iad. Am simțit acest îndemn de la Duhul lui Dumnezeu, ca să strig la Dumnezeu pentru a ajuta acești lideri de biserici care suferă și pentru a le da o viziune. Este greu să explic cum în două săptămâni am organizat aceste evenimente, cum am dus la bun sfârșit o idee. O idee care nu a existat în cărți, pentru care nu am avut referințe, idei care au influențat sute de milioane de oameni din întreaga lume. Singura explicație este că aceasta este o trezire spirituală a carantinei. Nu am organizat-o noi. Dumnezeu face ceva nou și acum este momentul să împărtășim lumina și dragostea lui Isus Hristos.

Hall: Oamenii au răspuns din Rusia, din Europa de Est, din Indonezia, din cea mai mare țară musulmană din lume, din China continentală, din Hong Kong. Am comunicat în cantoneză și în mandarină. Oamenii au răspuns din India. Numărul locuitorilor din India a depășit un miliard de oameni. Ei sunt acasă, în carantină, legea nu le permite să-și părăsească locuințele. Mulți dintre ei nu au case ca noi. Ei au doar un dormitor unde se îngrămădesc familiile numeroase. Dumnezeu a lucrat ca să putem transmite aceste mesaje pe canalele principale laice în intervalul de maximă audiență. Duhul Sfânt a intrat în casele acestor oameni și astfel, ei au aflat despre Dumnezeul care mântuiește, care a luat suferințele noastre asupra Sa pe cruce, Dumnezeul care ne ia durerea, păcatele și moartea prin înviere. Am avut reacții din Nigeria, din Africa, din America Centrală și America de Sud. Biserica globală s-a mobilizat, oamenii și-au riscat viața pentru a vesti Evanghelia. Repet, 117.000 au decis să Îl urmeze pe Isus. Însă credem că sunt milioane de oameni care tânjesc, care se întorc la Isus. Acesta este momentul cel mai propice de evanghelizare în viața noastră.

 

Hall: În această perioadă m-am rugat la Dumnezeu să oprească această pandemie, această durere. Însă, mă rog mai mult ca oamenii să învețe ceva din această experiență. Eu cred că este un moment al trezirii spirituale și al reformei în Biserică. Dumnezeu ne ia multe speranțe care poate nu au fost potrivite. Nu ne-am încrezut în Isus, în evanghelizare, în ucenicie. Cred că avem o perioadă de timp pentru cei rătăciți. Cred că acesta este începutul mișcării de trezire spirituală și această trezire va continua. Însă știm că odată ce se ridică a doua carantină, oamenii se vor întoarce la vechile obiceiuri, se vor gândi la bani, la speranțe deșarte, la idoli, la petreceri. Acesta este un moment unic când întreaga lume este în repaus în mod colectiv. Nu mai avem parte de toate acele lucruri cu care ne reprimăm durerea, în care credem. Chiar și sănătatea noastră este vulnerabilă.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 824, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.