Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Călătorie virtuală: locul unde a avut loc Cina cea de Taină | Mapamond creștin 827

În cadrul vizitei noastre virtuale, urmează să ne oprim într-unul din locurile cele mai sfinte din Noul Testament. Tehnologia de vârf contribuie la dezvăluirea secretelor Camerei de Sus. Urmăriți reportajul.

Chris Mitchell: Biblia spune că Isus a avut o ultimă cină de Paște împreună cu ucenicii, înainte să meargă la cruce. Cenaclul de pe Muntele Sionului se crede a fi locul cu pricina, dar unde a avut loc cu adevărat? Pelerinii creștini din toată lumea vin la Odaia de sus pentru a comemora Cina cea de Taină. Acum, arheologii israelieni cunosc mai multe decât oricând despre acest loc.

Amit Reem: Odaia Cinei e unul din cele mai sfinte locuri din Ierusalim. Aici nu am putut să efectuăm săpături arheologice, așa cum se procedează în mod clasic.

Chris Mitchell: Atunci au apelat la tehnologii de ultimă generație pentru a redescoperi secretele Odăii de Sus.

Amit Reem: Folosind măsurători cu laser, scanare cu laser și o tehnică fotografică avansată, am reușit să creăm un model tridimensional precis al locului. Am reușit chiar să pătrundem în pietrele de la intrare.

Chris Mitchell: De ani de zile, mulți se întrebau când s-a construit camera și dacă acesta e, într-adevăr, locul cu pricina.

Amit Reem: Deodată am avut de descifrat semne și simboluri de pe perete și am putut să datăm locul. Această structură frumoasă datează din perioada cruciaților.

Chris Mitchell: Arheologul Amit Reem ne spunea că ei au descoperit două simboluri biblice nemaivăzute în Odaia de sus.

Amit Reem: Pe o piatră de fundație se poate vedea scris: Sfântul Miel, Agnus Dei.

Chris Mitchell: Pe altă piatră de fundație apare un leu.

Amit Reem: Leul e de fapt un simbol al împăratului David. Acum știm, potrivit Bibliei, că Isus provine din dinastia davidică.

Chris Mitchell: Sub biserica cruciată din secolul al XII-lea, există dovezi că ar fi fost o biserică bizantină magnifică din secolul al IV-lea.

Amit Reem: Posibil că bizantinii au clădit biserica lor pe locul mult mai vechi și sfânt.

Chris Mitchell: Pentru mulți, vizita la Odaia de sus e o experiență mișcătoare.

Marie Christina Kaul: E fantastic, e ca și cum acest loc are o prezență puternică. E ca o notă diferită în gama cântecului Domnului.

Todd McDowell: Faptul că sunt în acest moment în Israel și mă aflu în locuri precum Odaia de sus, contează enorm pentru credința mea.

Chris Mitchell: Reem spune că fiind arheolog, a învățat ceva despre tradiții.

Amit Reem: Ia aminte la tradiția veche, explorează acolo, fiindcă înăuntru sunt ascunse adevăruri.

Aici găsești edițiile emisiunii „Realități și perspective”, precum și alte materiale despre înțelegerea vremurilor: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 827, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.