Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Apărătorul credinței, Ravi Zacharias | Știrile Mapamond Creștin 828

Moștenirea spirituală lăsată de Ravi Zacharias poate fi evaluată privind la milioanele de oameni care au fost instruiți prin învățăturile sale. Pe vremuri, plin de dubii și disperare, el L-a întâlnit pe Hristos la o vârstă fragedă. Apoi și-a dedicat viața vestind mesajul speranței și i-a învățat pe alții cum să își apere credința. Wendy Griffith de la CBN ne va vorbi despre viața și lucrarea sa.

Wendy Griffith: Ravi Zacharias era un tânăr sceptic și necredincios de 17 de ani, care își revenea după o tentativă de suicid, când a auzit cuvintele lui Isus din Ioan 14:19: ”…pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi.” Adevărul Scripturii i-a dat lui Zacharias speranță și el și-a predat viața lui Hristos. El a promis că va face tot ce îi stă în putință pentru a căuta adevărul. Versetul din Ioan 14: ”Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa…” a stat la baza misiunii supreme a lui Zacharias în calitate de apologet creștin și evanghelist, aceea de a prezenta și de a apăra adevărul lui Isus Hristos pentru ca și alții să găsească viață în El. Și a făcut-o, de-a lungul anilor, de nenumărate ori la Clubul 700.

Ravi Zacharias: Cât de minunat este să știi când Isus Hristos îți vorbește. El te ajută să te înțelegi pe tine însuți, pentru ca ființa veche să moară datorită sacrificiului Său pe cruce și o nouă ființă autentică să se nască. „Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.” Cred că acest fapt este așa de unic, încât nu putem evita implicațiile ce vin cu sine.

Wendy Griffith: Zacharias a început să predice în India la vârsta de 19 de ani. Câțiva ani mai târziu a fost invitat să vorbească la Asociația Evanghelistică Billy Graham la Amsterdam, unde a predicat în fața a 4 000 de alți vorbitori. Acesta a fost un moment decisiv în viața sa. El a înțeles nevoia critică a apologeticii, a înlăturării obstacolelor intelectuale care au împiedicat mulți oameni să accepte afirmațiile lui Hristos. În 1984, el a fondat Ravi Zacharias International Ministries.

Ravi Zacharias: Dumnezeu v-a adus aici cu un scop în această dimineață. Poate nu Îl cunoașteți cu adevărat, dar în adâncul inimii voastre tânjiți după El spunând: ”Doamne, dacă exiști cu adevărat, vorbește-mi!”

Wendy Griffith: Până la sfârșitul vieții sale, Zacharias a continuat să vestească Evanghelia lui Isus Hristos, prin predici, învățături și o emisiune radio foarte cunoscută, numită: ”Let My Poeple Think” (Lasă poporul meu să gândească, n. tr.). El a ajutat la răspândirea Evangheliei printre milioane de oameni în mai mult de 70 de țări și a scris peste 25 de cărți. În 2017, viziunea lui Zacharias de a înființa un centru de instruire apologetică în Statele Unite a fost realizată odată cu lansarea Institutului Zacharias în Atlanta. El a promovat credința creștină timp de aproape 50 de ani și a vorbit despre cele mai importante subiecte din viață.

Gordon Robertson: Prin sacrificiul lui Isus Hristos, puteți deveni una și aceeași persoană cu Dumnezeu. Este o afirmație unică, nicio altă religie nu o permite.

Ravi Zacharias: În centrul credinței creștine se află harul lui Dumnezeu. Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să caracterizeze credința creștină, aș alege iertarea. Putem fi iertați datorită harului lui Dumnezeu.

Wendy Griffith: Omagiile legate de moștenirea sa spirituală continuă să curgă din întreaga lume, începând cu Franklin Grahampână la purtătoarea de cuvânt a președintelui Trump de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

Kayleigh McEnany: A fost o persoană cu studii academice, un apologet care a înzestrat oamenii cu argumente autentice, iar astfel, oamenii nu avut dubii când au devenit creștini. Viața lui continuă într-o altă viață și puteți fi siguri că moștenirea sa va dăinui și va continua să schimbe vieți.

Wendy Griffith: Zacharias a fost căsătorit cu Margie timp de 48 de ani. Au trei copii adulți. Ravi Zacharias a trăit 74 de ani.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 828, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.