Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Moștenirea lăsată de Ravi Zacharias: interviu cu dr. Corné Bekker | Știrile Mapamond Creștin 828

O altă personalitate din lumea intelectuală creștină este dr. Corné Bekker, decanul Universității Regent, care a fost invitat în platoul știrilor CBN pentru a vorbi despre moștenirea lăsată de Ravi Zacharias.

George Thomas: Dr. Bekker, vă rog să ne vorbiți despre efectul pe care lucrarea sa a avut-o asupra Bisericii și asupra lumii.

Dr. Corné Bekker: Îți mulțumesc, George pentru invitație. Este un privilegiu pentru mine. Evanghelicii au părăsit sfera intelectuală la începutul secolului al XX-lea. S-a întâmplat ceva extraordinar. Unii s-au separat în mod semnificativ de această atitudine, iar Ravi a fost unul dintre liderii acestei mișcări, care ne-a învățat că în calitate de creștini, care credem în caracterul infailibil al Cuvântului lui Dumnezeu, nu trebuie să ne îndepărtăm de abordările academice.

George Thomas: Ravi a pus accent pe utilizarea dualitatății rațiunii și a cunoștinței în viața creștină. De ce a fost acest lucru atât de important?

Dr. Corné Bekker: A fost foarte important, deoarece Ravi a urmat unor savanți și teologi care au procedat în acest fel timp de secole. De exemplu, apostolul Pavel a spus în Epistola sa către Coloseni că Hristos este întruchiparea înţelepciunii. Un lider al Bisericii din secolul al XI-lea, Anselm de Canterbury a spus: ”Nu trebuie să vă lepădați de credință când vine vorba de rațiune.” În esență, el a spus: cred pentru a înțelege. Ravi Zacharias a urmat această tradiție îndelungă și credincioasă de teologi, potrivit cărora, spiritualitatea și studiul nu sunt dușmani, ci prieteni, și funcționează împreună.

George Thomas: Sunt curios, care sunt acele bariere intelectuale, de care oamenii nu pot trece pentru a accepta principiile mesajului creștin?

Dr. Corné Bekker: Una dintre problemele principale este legată de caracterul Cuvântului lui Dumnezeu. Însă Ravi a făcut ceva extraordinar. El a vorbit despre o mentalitate cuprinzătoare și armonioasă, pe care a structurat-o în jurul a cinci întrebări majore: De unde venim? De ce suntem aici? Care este scopul nostru? Cum să trăim o viață morală? Care este destinul nostru suprem? Ravi a demonstrat că împreună cu o credință adâncă în Cuvântul lui Dumnezeu și cu ajutorul științei, aceste întrebări pot fi elucidate și explicate creștinilor.

George Thomas: Ultima întrebare, pe scurt. Cum pot bisericile și creștinii de rând să învețe mai mult despre credință, și ceva și mai important, cum pot să o apere cu convingere?

 Dr. Corné Bekker: Ravi ne-a învățat trei lucruri importante. În primul rând, să avem o credință profundă. În al doilea rând, să avem un mare curaj moral pentru a pune întrebări profunde. Și, în cele din urmă, să nu ne sfiim să purtăm discuții cu oamenii care nu cred.

George Thomas: Minunat, ca de obicei, dr. Bekker, mulțumesc pentru participare. O altă personalitate intelectuală creștină.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 828, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.