Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Un pastor american a fost eliberat în India | Știrile Mapamond Creștin 828

Bryan Nerren a ajuns acasă săptămâna trecută, după ce un judecător a respins toate acuzațiile împotriva lui și a ridicat interdicția de părăsi țara. Pastorul a fost arestat anul trecut, deoarece s-a găsit asupra lui o sumă mare de bani care urma să acopere cheltuielile a 13 pastori și cu care urma să ajute 1 000 de oameni să participe la diferite conferințe în India și Nepal. Potrivit Centrului American pentru Lege și Justiție, care a asigurat apărarea pastorului Nerren, cazul s-ar fi putut rezolva în câteva ore. Însă Nerren a stat în închisoare șase zile, iar după ce a fost eliberat pe cauțiune, nu i s-a permis să părăsească India.

George Thomas a stat de vorbă cu pastorul Bryan Nerren.

George Thomas: Spuneți-ne pe scurt, de ce ați fost arestat și reținut de oficialitățile din India? Deoarece ați slujit în cadrul unei misiuni creștine?

Bryan Nerren: Nu. Și știrea nu este corectă. S-a vorbit mereu despre mine și cei 40 000 de dolari, însă a fost vorba de trei americani și 40 000 de dolari și încă 10 oameni, deci în total, despre 13 oameni. Când am ajuns la New Delhi, la aeroport, am vrut să declar banii în mod legal, însă personalul era insuficient. Am vorbit cu trei agenți de securitate și cu un vameș și mi-au spus să călătoresc cu banii și cu cei doi prieteni ai mei la Bagdogra, unde am și fost arestat. Niciodată nu m-au întrebat de bani. Nu mi-au cerut declarația. Pe autorități le-a interesat doar dacă sunt creștin și dacă urma să mă întâlnesc cu alți creștini odată ajuns în Bagdogra. Răspunsul la ambele întrebări a fost da.

Thomas: V-au surprins aceste întrebări de la aeroport?

Nerren: Deloc. Am fost în India de nenumărate ori în ultimii 17 de ani. Anual am mers de două ori în Nepal. Sunt obișnuit cu astfel de întrebări. Știu că este o națiune hindusă. Nu am observat schimbarea. Am fost în India și în urmă cu cinci ani și era un loc sigur. Însă odată cu învestirea noului guvern central și a noului premier, în prezent este foarte greu să fii creștin în India.

Thomas: Să aprofundăm puțin acest subiect. Ați spus că ați sesizat o schimbare. Sunteți de părere că în ultimii cinci ani acest guvern al BJP condus de Narendra Modi a devenit mai ostil față de creștini și față de creștinism?

Nerren: Da, foarte mult. Oamenii din New Delhi nu s-au comportat într-un mod dur cu mine. Mi-au spus că înțeleg cu ce mă ocup și că pot merge mai departe. Când am ajuns la Aeroportul din Bagdogra, care era destinația mea, am fost arestat imediat după ce am coborât din avion. Am fost dus la poliție și am fost interogat cu asprime timp de opt ore. Am fost arestat și am fost trimis la închisoare pentru șase zile. După ce am ieșit din închisoare am început să fac demersuri pentru a fi eliberat și pentru a putea veni acasă. Doi vameși din Calcutta m-au informat că li s-a ordonat din partea guvernului central și a premierului Modi să aranjeze să fiu acuzat cu orice preț, să fiu trimis la închisoare pentru 25 de ani pentru a crea astfel un precedent. Așadar, se hotărâse în avans să fiu trimis la închisoare în New Deshi înainte să fi comis ceva. Apoi, ne-au luat banii. Mi s-au atribuit mie banii pentru a putea spune că un american a venit în India cu 40 000 de dolari. Această acuzație nu a fost adevărată în nici un sens al cuvântului. Ei au născocit o poveste. Ei s-au folosit de legi vamale, Legea 1962 pe care eu nu am încălcat-o. Chiar și cu suma de 40 000 de dolari nu am depășit nicio sumă legală, nu am încălcat nicio regulă și nicio lege. Mi-au spus că li s-a dat un ordin din New Delhi pentru a mă acuza cu orice preț. Ei au lucrat cu multă sârguință. S-au dus la un prieten de-al meu din India și l-au interogat în casa lui, ca să recunoască faptul că eu am fost acolo pentru a face evanghelizare. Urma să facem lucrarea cu grupul creștin în Nepal. Ne-am oprit în India pentru trei zile, ca să fim împreună cu acest bărbat la sărbătoarea lui. El avea o aniversare de 25 de ani, la care am dorit să fim parte.

Thomas: Dacă îmi permiteți o întrebare scurtă. Cum să ne rugăm pentru creștinii din India?

Nerren: Rugați-vă în toate modurile. Creștinii sunt persecutați și răniți în multe moduri. Toată lumea a auzit de problema musulmană când președintele Trump a fost acolo. S-a numit masacrul musulmanilor. Ceea ce nu se știe însă, în aceeași perioadă, 200 de creștini au fost uciși, sute de creștini, dintre care, pe unii i-am întâlnit, au fost scoși din casele lor. Erau pastori creștini care au fost legați de câte un copac, chiar împreună cu soțiile lor și au fost bătuți. Casele lor au fost incendiate, bisericile au fost incendiate. În prezent, viața unui creștin este în pericol oriunde s-ar afla în India.

Thomas: Da, și adevărul este că diferite grupuri de credincioși se află sub o presiune intensă exercitată de acest guvern.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 828, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.