Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

O călătorie divină | Știre Mapamond Creștin

Un tânăr care a căutat sensul vieții a ajuns în partea cealaltă a lumii. El a studiat toate religiile majore, însă nu a fost mulțumit cu răspunsurile primite până când nu a dat de o rugăciune simplă. Un prieten i-a dat un dar mic, dar important. Urmăriți reportajul!

Dragoș Brătășanu: M-am tot întrebat dacă există ceva în viață dincolo de ceea ce văd, de ce ceea ce mă învață mediul social în care trăiesc. Oare cum pot găsi mai mult sens, mai mult scop în viață?

Dr. Dragoș Brătășanu a crescut în România în perioada care a urmat după căderea comunismului. Deși a fost atras de diverse religii din lume, creștinismul nu a fost una dintre ele.

Dragoș Brătășanu: Am văzut cum oamenii se închină la moaște, aprind lumânări de Paște sau de Crăciun. Unii au crescut crezând că numai prin intermediul preotului poți ajunge la Dumnezeul Viu. Din acest motiv, din cauza mediului religios în care am crescut, am refuzat să am vreo legătură cu creștinismul.

În schimb, Dragoș a prețuit cunoștințele și educația. În Germania și-a dat doctoratul în inginerie aerospațială.

Dragoș Brătășanu: Am ales știința ingineriei deoarece așa am fost îndrumat de contextul social potrivit căruia a trebuit să găsesc un loc de muncă și să îl păstrez cât de mult pot. Dacă reușești să ajungi la pensie, atunci ești un om de succes.

Dragoș a excelat în cariera sa și a fost recunsocut în întreaga lume. El a studiat la NASA și a apărut și în revista National Geografic, însă mereu a simțit un gol în sufletul său.

Dragoș Brătășanu: Am analizat aproape orice tradiție spirituală din lume. Deoarece am ignorat creștinismul, nu am vrut să citesc cartea cu copertă neagră și o cruce pe ea.

El a călătorit în întreaga lume, din regiunea arctică până în cele mai dese jungle din Pădurea Amazoniană. Dragoș a căutat pe cinci continente.

Dragoș Brătășanu: Am petrecut vreo șapte ani cercetând, practicând, meditând, studiind toate aceste tradiții religioase. Însă, cu cât am studiat mai mult, cu atât mai puțin am reușit să aflu despre adevăr. Aproape orice domeniu al vieții mele s-a prăbușit. După șase ani, visul mea s-a sfârșit. Compania mea nu a avut succesul pe care l-am sperat. Am ajuns să locuiesc cu părinții mei. Am avut o depresie și am fost sfâșiat de durere.

Era atât de disperat, încât a vrut să se sinucidă.

Dragoș Brătășanu: Mi-a fost așa de rău, încât în drum spre casă de la lucru, când am trecut pe lângă cimitir, am blestemat morții, deoarece aș fi vrut să fiu în locul lor.

Reporter: Într-o seară, în apartamentul părinților, Dragoș a decis să se roage.

Dragoș Brătășanu: Durerea a fost așa de intensă, încât mi-am luat perna și am strigat către Dumnezeu din adâncul inimii mele, din adâncul ființei mele și am spus: ”Doamne, dacă ești adevărat, atunci am nevoie de Tine. Trebuie să vii la mine deoarece eu nu mai rezist.”

După o scurtă vreme, a sunat un prieten din Hawaii.

Dragoș Brătășanu: Am mers în Hawaii. Prietenul meu nu era creștin și nu credea în Biblie. El mi-a spus că, dacă am posibilitatea, să citesc ceva de Kathryn Kuhlman, să găsesc cartea respectivă, că s-ar putea să mă ajute. Am căutat online și prima carte pe care am văzut-o a fost ”The Greatest Power in the World”. Am parcurs paginile. Am citit ultimul rând din prefață, care spunea: ”Dacă nu te-ai predat pe deplin lui Isus Hristos, fă-o acum.” După ce am citit propoziția, parcă inima mea a fost electrocutată, de parcă aș fi fost lovit de un fulger. Am lăsat cartea și am căzut pe podea. Când m-am sculat de pe podea, o secundă mai târziu, am fost vindecat pe loc de sentimentul de rușine și de depresie. Mai mult, în acel moment am știut că Isus Hristos este Adevărul. Nu am înțeles cu adevărat ce implică asta, dar am știut fără nicio umbră de îndoială că Isus Hristos este Adevărul.

Apoi, Dragoș a fost botezat în apă.

Dragoș Brătășanu: În următoarele patru luni m-am pocăit de toate păcatele mele. Pe măsură ce mă pocăiam, mă deschideam Tatălui Ceresc, iar El îmi oferea tot mai multă dragoste.

În prezent, Dragoș vrea să arate lumii prin cărțile și prin prelegerile sale că știința și credința pot fi compatibile.

Dragoș Brătășanu: Comunitatea științifică a petrecut mai bine de 40 de ani examinând experiențele în apropierea morții. După ce au studiat mii de mărturii despre cei care au fost aproape de moarte, unii dintre cei mai buni oameni de știință din lume au ajuns la concluzia că există viață după moarte și că cerurile și iadul sunt locuri reale.

El spune că nu mai pune pe primul loc cunoștințele, ci Sursa tuturor cunoștințelor, cea care a dat un scop vieții sale.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 832, difuzată în iunie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.