Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Interviu cu Chris Mitchell despre anexare | Știre Mapamond Creștin

Șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, a oferit precizări în legătură cu modul în care creștinii ar trebui să privească această situație.

George Thomas: Chris, de ce ar trebui să le pese creștinilor de această dezbatere privind anexarea și suveranitatea?

Chris Mitchell: George, vorbim despre ținutul biblic al Israelului. Cu 4.000 de ani în urmă, Avraam a promis acest tărâm poporului evreu. Oamenii citesc Geneza 12 și consideră că acest tărâm este ținutul biblic. Alții mai menționează și un alt capitol din Biblie, Ioel 3, care spune că Dumnezeu va judeca toate neamurile împărțind țara Sa între ei. Într-o oarecare măsură, există o neînțelegere între unii creștini cu privire la anexare și declararea suveranității. În cadrul reportajului, Bill Koenig spune că unele probleme cu care se confruntă America în prezent se datorează și acestui plan de pace și prosperitate al administrației Trump, care atrage după sine înființarea unui stat palestinian.

George Thomas: Cu privire la acest subiect, cum ar putea ca planul de pace să-i influențeze pe palestinieni și regiunea în general?

Chris Mitchell: În ce privește regiunea, situația ar putea exploda. Regele Abdullah al Iordaniei se opune acestei anexări, deoarece majoritatea populației din Iordania este de origine palestiniană și ar influența relațiile cu țările din Golf. Aceasta este o altă temere. Atmosfera este asemănătoare cu cea premergătoare mutării ambasadei. Unii resping faptul că punerea în practică a acestui plan ar putea afecta regiunea. Nu multă lume știe, dar în particular, mulți palestinieni spun că ar prefera să se supună suveranității israeliene, să se supună legilor israeliene, decât legii palestiniene. Mulți consideră că Autoritatea Palestiniană este coruptă și nu vor să audă de ea. Ei ar prefera să se supună suveranității israeliene. Un reporter a mers sub acoperire între ei și a prezentat acel reportaj cu câteva săptămâni în urmă, însă s-ar putea ca unii să nu înțeleagă acest fapt.

George Thomas: Poate această divizare din guvernul de coaliție să ducă la alegeri noi?

Chris Mitchell: Pare incredibil, dar așa este. S-au organizat trei alegeri într-un interval de aproape un an. Răspunsul este da. Când au format acest guvern, deja erau divizați. Partidul Albastru și Alb și viitorul prim-ministru Benny Gantz și prim-ministrul Netanyahu sunt în dezacord în ce privește ideea suveranității, dacă ar trebui implementată, când ar trebui implementată, în ce măsură ar trebui implementată. Pare incredibil, dar din cauza acestei situații legate de anexare și de declararea suveranității unor comunități evreiești în Iudeea și Samaria, s-ar putea să se ajungă la noi alegeri aici, în Israel.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 833, difuzată în iulie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.