Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Biserica din Nigeria este atacată | Știre Mapamond Creștin

Numărul morților continuă să crească în rândul adepților lui Isus din Nigeria. Potrivit unui raport nou, militanții islamici au ucis 620 de creștini în luna mai din acest an. Greg Musselman de la Voice of the Martyrs, Canada a stat de vorbă cu liderul unei biserici din Nigeria despre situația îngrozitoare din acea țară și despre atacul recent împotriva satului creștin. Urmăriți reportajul.

Greg Musselman: În urma unui recent atac armat în satul baptist Fonana Rogo în partea de nord a Statului Kaduna au murit 17 creștini. Yunusa Nmadu este director executiv la Christian Solidarity Worldwide Nigeria, o organizație aflată în parteneriat cu Voice of the Martyrs Canada. El mi-a vorbit din statul Jos Plateau din Nigeria despre violența continuă împotriva creștinilor.

De ce nu pune capăt guvernul atrocităților din partea de nord a Nigeriei?

Yunusa Nmadu: Este de neînțeles de ce guvernul unei țări privește pasiv modul în care oamenii sunt măcelăriți. Sunt de părere că această vărsare de sânge continuă, deoarece făptașii nu sunt pedepsiți și pentru că nu s-a definit în mod clar ce se întâmplă în acea zonă. Ar trebui să spunem lucrurilor pe nume. Este vorba de epurare etnică, de atacuri împotriva comunităților creștine. Se pare că guvernul a renunțat la satul unde, într-o noapte zece oameni din biserica baptistă au fost măcelăriți. Statul Kaduna are un guvern local. Astfel de atacuri au continuat mai multe zile la rând în aceeași zonă.

Greg Musselman: Am auzit mult despre atacurile săvârșite de grupul islamic militant Boko Haram nu doar în Nigeria, ci și în alte țări. Am auzit și despre gruparea Fulani, sunt și ei militanți dar și un grup islamic. Explicați-ne de ce sunt aceste grupuri împotriva creștinilor și de ce sunt așa de violenți?

Yunusa Nmadu: Grupul Boko Haram a declarat că vrea să înființeze un califat islamic în Nigeria. Ei vor să înființeze un guvern islamic în Nigeria dar numărul creștinilor este ridicat în țara noastră. Să trecem de la Boko Haram la gruparea Fulani. Acesta este un grup terorist și ar trebui să fie considerați ca atare. De fapt, este vorba de al patrulea cel mai periculos grup terorist din Africa. Al doilea pe listă este Boko Haram. Al patrulea grup este Fulani. Vă puteți imagina cu ce se confruntă biserica în țara noastră. Aceste atentate au loc deoarece creștinii sunt urâți de teroriști și îi împiedică să instaureze califatul islamic.

Greg Musselman: Cum să ne rugăm pentru Nigeria și cum vă putem ajuta în mod practic?

Yunusa Nmadu: Vă mulțumesc că vă rugați pentru noi. Avem nevoie de rugăciuni pentru ca Dumnezeu să ne întărească în continuare în credință, ca să nu cădem în disperare, ca să nu ne îndepărtăm de credință. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să le atingă inima pentru a putea face ce ne așteptăm de la ei, adică să ne asigure paza necesară pentru ca noi să putem lua atitudine și să îi apărăm pe cei persecutați din Nigeria și din alte părți ale lumii. Ar fi frumos dacă frații noștri ar putea să ne ajute. Asta ar fi benefic și în procesul de vindecare.

Știrea face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 833, difuzată în iulie 2020.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele știri și reportaje creștine, urmărește noua pagină de FACEBOOK @StirileAlfaOmega!

Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.