Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

AO NEWS | 03 iulie 2020

1. Suveranitatea israeliană în Iudeea și Samaria încă departe

Israelul își poate declara oficial suveranitatea în unele părți din Iudeea și Samaria, așa cum este delimitat în planul de pace supranumit ``Acordul secolului``, formulat în Statele Unite ale Americii, dar punerea în practică a unei astfel de acțiuni pare îndepărtată, informează TPS.

Conform planului de pace, Israelul își poate declara suveranitatea asupra unor părți din Iudeea și Samaria la începutul acestei luni. Rapoartele indică faptul că nu există un acord final cu privire la întocmirea hărților, atât între Israel și Statele Unite ale Americii, cât și între primul ministru Benjamin Netanyahu și partidul Albastru și Alb, partenerul său de coaliție.

Ministrul apărării, Benny Gantz, și ministrul de externe Gaby Ashkenazi, ambii de la partidul Albastru și Alb, par că ezită să înainteze anexarea, iar Gantz a declarat la începutul acestei săptămâni că orice nu are legătură cu lupta împotriva pandemiei de Coronavirus va trebui să aștepte.

Așadar, conform ultimelor informații, nu se întrevede o implementare completă a planului de pace. Mai degrabă, se pare că Netanyahu va fi mulțumit cu o declarație simbolică de suveranitate asupra unor zone restrânse.

Sursă: TPS

2. Autoritatea Palestiniană arestează din nou un jurnalist pentru o postare pe Facebook

Jurnalistul Sami al-Sai a postat pe Facebook la începutul luni trecute un videoclip despre vânzarea de pepeni verzi în orașul Tulkarm al Autorității Palestiniene.

Videoclipul nu avea conținut politic, ci doar mesaje critice postate de rezidenții palestinieni împotriva corupției și scandalurilor din oraș.

În mai puțin de o oră, forțele de securitate ale Autorității Palestiniene l-au arestat pe Al-Sai în apropierea locului în care înregistrase videoclipul.

După mai bine de două săptămâni, Al-Sai rămâne în detenție. Avocatul său, Ahmad Barham, de la Avocați pentru Justiție, a declarat pentru Human Rights Watch că procurorii, în ședința judecătorească din 11 iunie pentru a autoriza reținerea preventivă a lui Al-Sai, au întrebat doar despre implicarea clientului său în postarea de pe pagina de Facebook.

Jurnalistul se află în continuare arestat de către autoritățile palestiniene, nerespectândui-se drepturile și libertățile.

Sursă: TPS

3. Turcia amenință să transforme fosta catedrală Hagia Sophia în Moschee

Hagia Sophia, fosta catedrală ortodoxă greacă din secolul al VI-lea din Istambul și minune arhitecturală a lumii, ar putea deveni în curând o moschee.

O instanță turcă va decide zilele acestea dacă structura emblematică din epoca bizantină va redeveni un locaș pentru cultul musulman, la presiunea făcută de președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

Construită în 537 d.Hr., catedrala a servit ca sediu al arhiepiscopului Constantinopolului până în 1453, când Constantinopolul a fost cucerit de Imperiul Otoman sub Mehmet Cuceritorul. Sultanul turc a ordonat transformarea bisericii într-o moschee și trăsăturile creștine ale catedralei au fost distruse. Hagia Sophia a rămas moschee până în 1935, când Mustafa Kemal Ataturk, primul președinte turc și fondatorul Turciei moderne, a transformat-o într-un muzeu și a interzis folosirea complexului ca locaș de cult.

Erdogan și-a dorit de mult să schimbe statutul complexului și să-l facă un nou centru pentru cultul islamic în Turcia. Cu toate acestea, Hagia Sophia este un patrimoniu mondial UNESCO și o modificare a statutului acesteia trebuie să fie aprobată de Comitetul Patrimoniului Mondial.

Sursă: CBN

4. Onorând martirii creștini din perioada contemporană

În fiecare an, 4.000 de creștini sunt uciși pentru credința lor. Pentru a-i comemora și pentru a fi alături de biserica prigonită, credincioșii din întreaga lume au luat parte pe data de 29 iunie la Ziua Martirului Creștin. Organizații precum Vocea Martirilor și Release International au onorat unii dintre adevărații campioni ai credinței, contemporani cu noi, a căror dedicare pentru propovăduirea Evangheliei i-a costat viața.

Conform tradiției bisericești, 29 iunie marchează martirajul Apostolului Pavel. În acest an, creștinii din întreaga lume au păstrat un moment special în această perioadă pentru a onora moștenirea celor care și-au sacrificat viața pentru înaintarea Evangheliei.

Unul dintre cei de la Vocea Martirilor onorați în acest an a fost pastorul Jean-Paul Sankagui, care a fost împușcat mortal în afara bisericii sale din Ramandji, în Republica Centrafricană, în urmă cu trei ani. Numele său a fost adăugat pe acest zid comemorativ al martirilor din afara sediului Vocea Martirilor din Bartlesville, Oklahoma.

Martirii sunt un exemplu extraordinar de iubire pentru Domnul nostru Isus Cristos, dragoste până la jertfă, o imagine de dedicare și totodată o invitație pentru noi de a fi credincioși legământului cu Domnul în orice condiții.

Sursă: GNA

Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește nou apagină de facebook Știrile Alfa Omega: www.facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.