Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

M-am gândit să mă sinucid: interviu cu Abdallah Daher | Știre Mapamond creștin 844

Invitatul știrilor CBN a fost Abdallah Daher, redactor, regizor al acestei emisuni, de mai bine de 20 de ani. Abdallah Daher s-a aflat în studio pentru a spune povestea sa.

George Thomas, reporter: Bine ai venit în această parte a studioului. Spune-ne cum a fost să crești într-o zonă de război și cum ți-a influențat această experiență viața în tinerețe?

Abdallah Daher, „Fight”, autor: Viața într-o zonă de război este una cruntă pentru o ființă umană. Este o viață tragică, fără speranță. Viața într-o zonă de război te afectează din punct de vedere psihologic. Te transformă, devii alt om, fără suflet, fără emoții. M-am gândit chiar să mă sinucid, deoarece mi-am pierdut identitatea. Asta se întâmpla înainte Să-l cunosc pe Hristos și să devin creștin. Războiul m-a afectat în mod profund. A fost foarte greu pentru frații mei, pentru părinții mei.

Wendy Griffith, reporter: Ai scris o carte uimitoare și înspăimântătoare. Cum v-a ajutat Dumnezeu pe tine și pe familia ta să treceți prin această perioadă? Ai avut mulți frați.

Abdallah Daher: Umblarea mea cu Domnul, după ce am devenit creștin, mi-a schimbat viața. Înainte de a umbla cu Domnul, aveam un comportament exagerat pentru a-mi forța norocul. Viața nu a însemnat nimic pentru mine. La un moment dat am ajuns să fiu disperat.

Wendy Griffith: Deoarece ești înconjurat de moarte.

Abdallah Daher: Da, și nu vezi nicio ieșire, îți pierzi speranța. Nu știi când vei muri - azi, mâine - astfel fiecare zi ce trece este un dar. Am avut un comportament exagerat pentru a vedea care sunt limitele. Din acest motiv, scenele pe care le-ați văzut au fost atât de extreme, deoarece am fost în mijlocul evenimentelor. Domnul m-a protejat mulți ani la rând. Nu L-am văzut, nu L-am simțit. Am crezut că datorită curajului meu pot merge în mijlocul luptelor și voi supraviețui. După ce L-am acceptat pe Domnul și am devenit creștin am realizat că Domnul m-a protejat.

George Thomas: Spune-ne cum ai ajuns în America.

Abdallah Daher: Din cauza războiului și din cauza încercărilor în Liban, m-am săturat și am decis să părăsesc țara deoarece nu am vrut aceeași viață pentru copiii mei. Ce am avut eu nu a fost viață. Nu am vrut să trăiască în pericol, în instabilitate, nu am vrut să se confrunte cu toate aceste greutăți. Am vrut un viitor mai bun pentru ei. Am vrut o viață mai bună pentru ei. Din acest motiv am decis să părăsesc țara și să merg într-o tabără de refugiați. De acolo am venit în Statele Unite unde locuiesc și în prezent.

Wendy Griffith: În carte ai scris că familia ta, în timpul bombardamentelor, s-a refugiat într-un buncăr la vreo 90 de metri de casă? Uneori rămâneați acolo mai multe zile. De ce ai decis să vorbești despre acele amintiri în această carte?

Abdallah Daher: Da. Din mai multe motive. În primul rând, am simțit că oamenii trebuie să afle cum trăiesc alții. Motivul principal au fost copiii. Vreau ca și copiii mei să învețe și să înțeleagă că nu pot lua nimic de bun. Devenim încrezători, devenim nemulțumitori. Am vrut ca toată lumea să știe că trebuie să fie mulțumitori pentru tot ce au în viață și că trebuie să fie mulțumitori lui Dumnezeu că sunt binecuvântați.

George Thomas: Cartea ta se intitulează ”Fight”. În mijlocul tragediei, cartea vorbește și despre speranța pe care o poți găsi în Isus Hristos. Felicitări pentru carte. Îți mulțumim pentru participare.

Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.

Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 844, difuzată în septembrie 2020. (Prima difuzare a reportajului a fost în februarie 2020)

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.