Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Creștini în pericol: milioane sunt persecutați | Știre Mapamond creștin 844

Zilnic, 260 milioane de creștini sunt presecutați pentru credința lor. Doar anul trecut, au murit 3000 de creștini. Gary Lane ne va duce în câteva dintre zonele cele mai periculoase de pe pământ, pentru adepții lui Hristos.

Subtitrare: ”Dacă vă urăşte lumea [și o face], ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră.” Isus

Bărbat: Nu am știut ce se întâmplă.

Femeie: Aud povești groaznice în fiecare zi!

Bărbat: Mi-au rupt încheietura mâinii și ne-au dat afară din casă!

Bărbat: Executarea celor 11 creștini a fost un genocid.

Bărbat: Avem nevoie de protecție din partea lumii.

 

Gary Lane, reporter: Zilnic, în lume, 260 de milioane de creștini suferă din cauza credinței lor și persecuția continuă să ia amploare. În 2019, 2983 de creștini au murit din cauza credinței lor. În jur de 9500 de biserici au fost atacate. Pe lista organizației Open Doors, Coreea de Nord este pe primul loc, fiind țara cea mai vinovată pentru aceste atrocități.

David Curry, Open Doors SUA, director: Există 60.000 de creștini în lagăre de muncă deoarece ei au avut o Biblie. Mulți dintre ei au murit acolo.

Todd Nettleton, Vocea martirilor: Guvernul din Coreea de Nord nu te arestează doar pe tine dacă află că ești creștin, ci îți arestează și părinții, îți arestează copiii. Ei vor să distrugă ideea existenței unui alt Dumnezeu decât familia Kim.

Gary Lane: În China, țara vecină, creștinii spun că se confruntă cu cea mai gravă persecuție de la Revoluția Culturală a președintelui Mao. Supravegherea cu tehnologie avansată, ca recunoașterea facială, face parte din metodele guvernului comunist pentru a limita activitățile creștinilor. Todd Nettleton de la Voice of the Martyrs spune: ”Scopul Beijingului este acela de a plasa 600 de milioane de camere de supraveghere active în țară până la sfârșitul anului.”

Todd Nettleton: Cum poți distribui Biblii sau cum poți să te întâlnești în secret când guvernul urmărește tot ce faci?

Gary Lane: David Curry, președintele organizației Open Doors este de acord.

David Curry: China realizează un model de persecutare prin supraveghere pentru alte regimuri din lume. Ei monitorizează comportamentul creștinilor privind prezența la biserică, prezența copiilor la școala duminicală, considerând aceste activități ca fiind negative.

Gary Lane: În alte țări, extremismul islamic este motorul principal pentru persecuția creștinilor și nu încetinește. De fapt, potrivit lui Curry se intensifică, mai ales în Africa, în zona Sahel care cuprinde mai multe țări subsahariene de la coasta de vest a Africii până la Eritreea situată pe coasta de est.

David Curry: Ei nu recunosc granițele, ei vor să instaureze un califat în Camerun, Ciad, Nigeria și acum în Burkina Faso. Ei vor să se răspândească din Nigeria de Nord.

Gary Lane: Din cauza SIIL, al-Qaida și alte organizații extremiste, creștinismul din Irak și Siria este în pragul dispariției. Înainte de căderea regimului lui Saddam Hussein, în Irak au locuit în jur de 1,5 milioade de creștini și mai bine de un milion de creștini au trăit în Siria înainte de izbucnirea războiului din acea țară. În prezent, trăiesc doar 250.000 creștini în fiecare dintre cele două țări. În timp ce acele cifre se micșorează în Siria și în Irak, creștinismul se extinde în Iran, poate mai repede decât în orice altă țară.

Todd Nettleton: Nădădjuiesc că înțelegem că ei fac parte din familia noastră. Când ei suferă, dacă pot să îi ajut atunci trebuie să îi ajut.

Gary Lane: La insistența Statelor Unite, 27 de națiuni au fondat o nouă alianță religioasă pentru a lupta împortriva persecuției din întreaga lume. Oare va fi suficient? Nettleton, Curry și alții spun că a venit vremea pentru ca Biserica din America să se trezească și suferința creștinilor din întreaga lume să devină o prioritate pentru ea.

Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.

Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 844, difuzată în septembrie 2020. (Reluare din martie 2020, cu titlul inițial „Creștini în pericol”)

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.