Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Viitorul bisericii din Europa: interviu cu dr. Corne Bekker | Știre Mapamond creștin 844

Pentru a vorbi despre declinul creștinismului din Europa și cum poate fi restaurat, George Thomas l-a avut invitat pe dr. Corné Bekker, decanul Universității Regent.

George Thomas: Mă bucur mereu să te am ca invitat. Ce părere ai despre aceste imagini cu biserici transformate în patinoare și baruri? Ce se întâmplă?

Dr. Corné Bekker, decanul Universității Regent: Este șocant dar așa se întâmplă. Am vizitat Europa, Marea Britanie, țările scandinave și am văzut declinul creștinismului organizat și al Bisericilor principale. Într-adevăr, aceste clădiri sunt goale. Este șocant.

George Thomas: Cum s-a ajuns în această situație?

Dr. Corné Bekker: Cred că este ușor să găsim originile acestei probleme. Totul a început la sfârșitul secolului trecut când creștinii, și mai ales teologii, au început să se îndoiască de validitatea Bibliei. Totul depinde de ce credem noi Cuvântul lui Dumnezeu. Creștinismul a devenit o imagine culturală. Cultura se schimbă încontinuu. Astfel, credința se poate schimba. Creștinismul are nevoie de ceva mai solid. Este înrădăcinat nu doar în credința noastră, în valorile creștinismul, dar și în Cuvântul etern al lui Dumnezeu. Când am lăsat asta în urmă în Europa, atunci a început declinul.

George Thomas: Am discutat despre acest subiect în trecut, despre Africa, despre Orientul Mijlociu, despre Asia, despre America Latină care va evangheliza din nou locuri ca Europa și Statele Unite. Descrie-ne acest fenomen și spune-ne cât este de important?

Dr. Corné Bekker: Este foarte important. Povestea încă nu s-a terminat. Când vedem declinul, vedem că se întâmplă și altceva. Creștini din Asia, China, Taiwan, și în special din Africa, vin în Europa cu o exuberanță nouă. Să nu uităm, nu este pentru prima dată. Creștinii au fost trimiși din Orientul Mijlociu, din Africa, Egipt, Etiopia ca misionari în Europa pentru a aduce Evanghelia. Trebuie să se întâmple din nou. Sunt vremuri palpitante.

George Thomas: Ești de părere că pot trezi Europa din nou, că pot trezi Statele Unite?

Dr. Corné Bekker: Da și cred că există un semn care ne avertizează pe noi, creștinii din Statele Unite. De ce credem în Cuvântul lui Dumnezeu? Avem acel zel pentru misiune?

George Thomas: Ce se întâmplă în Europa se poate întâmpla și aici?

Dr. Corné Bekker: Sigur. Am început să vedem acest fenomen în orașele mai mari. Trebuie să ne gândim bine și să ne întrebăm: Ce este Biblia? De ce credem în Cuvântul lui Dumnezeu? Ioan spune: ”Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl.”

George Thomas: Cum se poate schimba această situație? Care este speranța? Cineva din acel reportaj a spus că numai o mișcare de trezire spirituală poate salva Europa. Ești de acord?

Dr. Corné Bekker: Da. Acest fapt ridică o întrebare: Suntem dispuși să mergem? Vedem secerișul? Este un text frumos în Noul Testament unde profetul se ridică în picioare și Dumnezeu spune: „Pe cine să trimit…” Și profetul spune: „Iată-mă, trimite-mă!” Vedem în întreaga lume că tinerii iau atitudine. În Brazilia, 120 de tineri au spus să fie trimiși pentru că sunt pregătiți.

George Thomas: Da, asta este încurajator. În mijlocul acestor provocări, să vedem că în cealaltă parte a lumii există o nouă generație de misionari. Ei nu arată neapărat ca tine, deși ai venit din Africa, ci mai degrabă ca mine, fapt ce este mereu palpitant.

Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.

Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 844, difuzată în septembrie 2020. (Reluare din martie 2020. Titlul inițial: „Interviu cu dr. Corne Bekker despre biserica din Europa)

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.