Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Crește numărul iranienilor care abandonează religia musulmană | Știre Alfa Omega TV

Ani de-a rândul am prezentat reportaje despre schimbările care au loc în Iran. Acum știm că în țară are loc o transformare profundă. Potrivit unui sondaj nou, atitudinea iranienilor se schimbă în mod impresionant față de credința lor tradițională și față de guvernul lor. Urmăriți reportajul!

George Thomas: În iunie, timp de 14 zile, doi profesori din Olanda au intervievat online mai bine de 50.000 de iranieni pentru un sondaj fără precedent cu subiecte ca politica, credința și viața religioasă. Potrivit autorilor, ei au descoperit o schimbare enormă care va modifica în mod esențial părerea noastră despre Iran. Potrivit profesorului Pooyan Tamimi Arab și lui Ammar Maleki, în ciuda afirmațiilor absurde făcute de Iran potrivit cărora 99,5% din populația țării este musulman-șiită, doar 32% dintre respondenți au declarat că aparțin acestei religii. Din următorul grup, de 22%, fac parte cei care afirmă că nu aparțin niciunei religii. Astfel, autorii au ajuns la concluzia că iranienii abandonează religia și aleg laicul.

Behnam Ben Taleblu: Vorbind la modul general, acest sondaj este important deoarece susține cu date argumentele non-empirice cu care analiștii au fost nevoiți să se confrunte și care susțin că societatea iraniană este mai puțin religioasă. Acest sondaj dovedește faptul că societatea iraniană este mult mai puțin religioasă.

George Thomas: Aproximativ jumătate din populație și-a perdut religia, 60% dintre ei au spus că nu se mai roagă. În rândul tinerilor, nemulțumirea față de religie este în creștere. Un număr copleșitor de respondenți a criticat modul în care autoritățile se folosesc de legile islamice stricte pentru a guverna viața de zi cu zi. De exemplu, 72% dintre respondenți s-au opus legii care impune femeilor să poarte hijab-ul, vălul islamic. Când autorii au aprofundat întrebările legate de această credință, au aflat că și mai puțini oameni cred în principiile de bază ale islamismului șiit. Numai 37% cred în viața de după moarte, 30 de procente cred în rai și în iad și numai 25% cred în venirea mântuitorului islamic, cunoscut ca Mahdi sau Imamul al 12-lea.

Behnam Ben Taleblu: Aceste tendințe reprezintă respingerea hijab-ului, o lipsă a încrederii în venirea lui Mahdi, respingerea identității șiite. Toate astea sunt rezultatul ultimilor 40 de ani de politică a guvernului iranian. S-a încercat impunerea religiei în rândul iranienilor pentru a masca preluarea autoritară a puterii. Iranienii au protestat împotriva autoritarismului prin contestarea credinței.

George Thomas: Potrivit sondajului, în timp ce islamul pierde teren, creștinismul se răspândește. 1,5% dintre cei intervievați au spus că sunt creștini.

Mike Ansari: Acum vreo 30 de ani, era de mai puțin de un procent. Toată lumea se aștepta să fie mai mic de 0,5%.

George Thomas: Mike Ansari de la Mohabat TV, o lucrare care răspândește Evanghelia prin emisiuni de televiziune în Iran, a spus echipei de știri de la CBN că sondajul este semnificativ, deoarece confirmă ceea ce grupurile de misionari spun de ani de zile.

Mike Ansari: Aceste informații confirmă faptul că în Iran, în mijlocul persecuției și a regimului islamic, iranienii se îndepărtează de credința lor instituționalizată și acceptă creștinismul ca fiind noua lor credință.

George Thomas: Iranul este unul dintre locurile cele mai periculoase pentru creștini și pentru alte minorități religioase. Non-musulmanii sunt adesea arestați sau torturați dacă practică sau împărtășesc credința lor cu alții. Însă vremurile se schimbă. Potrivit sondajului, 41% dintre respondenți sunt de părere că oameni de orice religie ar trebui să aibă dreptul de a se converti public. În jur de 54% au spus că e o idee bună pentru copiii lor să învețe la școală drespre alte credințe.

Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

MC846

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.