Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Constituția SUA se bazează pe principii biblice | Știre Alfa Omega TV

Potrivit procurorului general al Statelor Unite, William Barr, religia în viața publică este luată cu asalt în America. La Micul Dejun Catolic cu Rugăciune, Barr a spus că fondatorii Americii au recunoscut legătura critică între religie și libertate. Acum însă, aceasta este luată cu asalt de, citez, ”militanți laici” și din cauza eroziunii fundației religioase din America, a crescut numărul familiilor destrămate și numărul violenței în familii. Potrivit unora, Dumnezeu sau religia nu ar trebui să facă parte din viața publică. Însă așa cum ne va spune Paul Stand de la CBN, Constituția Americii se bazează pe principii biblice.

Paul Strand: Constituția Statelor Unite, scrisă și semnată de părinții fondatori, se alfă aici, la Arhivele Naționale. Acești fondatori s-au considerat oameni ai credinței și s-au folosit de ce au învățat din Cuvântul lui Dumnezeu pentru a contribui la formularea legilor și la formarea guvernului țării noi.

Peter Lillback: Îmi place să afirm că nu putem spune că am fondat o țară creștină, însă fără valori creștine nu am fi putut fonda o astfel de țară. Sunt formați de Biblie.

Paul Strand: La Centrul Național al Constituției din Philadelphia, istoricul Peter Lillback mi-a arătat, frază după frază, modul în care prefața Constituției reflectă aceste valori biblice.

Peter Lillback: Prefața începe astfel: „Noi, Poporul Statelor Unite, în vederea realizării unei Uniuni mai strânse…” Ei vor să fie uniți, dar știu că nu pot fi desărvârșiți. Aceasta este o idee biblică. Încercăm să devenim mai buni, încercăm să progresăm.

Paul Strand: Apoi spune: ”… așezării dreptății…” Lillback citează din Mica 6:8.

Peter Lillback: ”Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” Dreptatea este o preocupare biblică.

Paul Strand: ”…asigurării Liniștii interne…”

Peter Lillback: Pavel spune în Romani 12: ”Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii.”

Paul Strand: ”…înzestrării pentru apărarea obștească…”

Peter Lillback: Știm că unul dintre principiile legii lui Dumnezeu este acela de a apăra orfanii și văduvele.

Paul Strand: ”…promovării Prosperității generale…”

Peter Lillback: ”Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.”

Paul Strand: ”și asigurării Binecuvântărilor Libertății…”

Peter Lillback: Îmi place să spun că ”binecuvântare” este un cuvânt pe care nu îl auzi la atei. Binecuvântarea este ceva ce ni s-a dat de la Dumnezeu. Iar libertatea este ceva cu ce ne-a binecuvântat Dumnezeu.

Paul Strand: Apoi, Constituția vorbește despre domeniile legislativ, juridic și executiv ale guvernului. Toate trei domeniile reflectă diferite caracteristici ale lui Dumnezeu, care sunt prezentate în Biblie.

Peter Lillback: Isaia 33:22 vorbește despre faptul că Dumnezeu este Legiuitorul nostru. El este Judecător. El mai este și Rege sau Împărat. Din nou, un derivat din Cuvântul lui Dumnezeu, din caracterul lui Dumezeu.

Paul Strand: Lillback ne face un rezumat legat de tot ceea ce Biblia a realizat prin fondatorii noștri.

Peter Lillback: Din Cuvântul lui Dumnezeu primim înțelepciune și datorită acelei înțelepciuni, avem cea mai veche constituție din lume.

Paul Strand: În data de 17 septembrie 2020 s-au împlinit 233 de ani de la întocmirea acestui document istoric care garantează libertatea.

Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

MC846

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.