Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Mapamond Crestin editia 395 - 11 feb 2012

mc_395Din sumarul editiei:
- Iranienii se folosesc de Mexic in lupta impotriva Statelor Unite
- Gruparea terorista Hezbollah devine influenta si in America Latina
- Israel: Newt Gingrich a avut dreptate cand a spus ca Palestina este un stat inventat
- Franklin Graham despre votarea unui mormon pentru presedintia Statelor Unite
- Va aduce vizita Papei schimbari majore in Cuba?
- “Evitati escrocheriile legate de adoptii”. Povestea unui cuplu a devenit o lectie pentru altii
- Lantul de magazine Lowe"s a fost criticat fiindca a retras reclama la o emisiune realizata de musulmani
- Intalnirea de rugaciune “Maslinul”, Oradea, 2 ianuarie 2012

Iranienii se folosesc de Mexic in lupta impotriva Statelor Unite

Liderii Iranului spun ca dupa Israel, urmatoarea tinta este America. Ei sunt deja prezenti in emisfera vestica, pregatindu-se pentru aceasta misiune. Din Mexic in Brazilia, in Ecuador si Bolivia, Iran si teroristii Hezbollah pun bazele unei retele.

„Oriunde se implica iranienii, gruparea Hezbollah ii urmeaza imediat. De obicei, Iran foloseste teroristii Hezbollah ca sa le faca treaba murdara”, a declarat Jose Cardenas, un fost oficial al administratiei Bush.

Si sunt multi. Conform presei germane, Iranul planuieste sa construiasca o baza de rachete in Venezuela. si mai aproape de Statele Unite, Hezbollah a stabilit legaturi cu cartelurile de droguri de-a lungul granitei dintre Mexic si Statele Unite.

Hezbollah s-a implicat de cativa ani in traficul de narcotice din emisfera de vest. Comertul este atat de profitabil incat au profitat de acest lucru ca sa se extinda.”

Iranul a identificat Brazilia, cea mai populata tara din America Latina, ca tinta potentiala pentru recrutare si radicalizare. Un cleric iranian numit Mohsen Rabbani este personajul principal in Brazilia, Argentina si alte tari. El atrage recruti pentru Hezbollah si raspandeste ideologia radicala Shia in toata regiunea.

Cand gasesc cadidati foarte atractivi, ii trimit in Iran pentru instruire religioasa. Candidatii sunt latino-americani.”

Scopul Iranului este simplu. Ei doresc sa aibe o retea puternica si stabila care sa loveasca America direct daca si cand este nevoie.


Gruparea terorista Hezbollah devine influenta si in America Latina

De mai mult de doua secole, Statele Unite slujeste ca paznic al emisferei vestice. Rolul Americii a devenit si mai important odata cu criza rachetelor din Cuba si raspandirea comunismului in America Latina. Acum, amenintarea vine din partea Iranului si a teroristilor Hezbollah.

„Ei folosesc moscheile din Argentina si din tot continentul ca sa faca prozelitism si ca sa identifice tineri nemultumiti pe care sa-i recruteze si sa-i converteasca la islam”, a spus Jose Cardenas. Fostul oficial al administratiei Bush spune ca in America Latina s-a format o potentiala retea de teroristi. „Ei se dezvolta in asa fel incat atunci cand primesc comanda sa actioneze, sa o poata face imediat.”

Venezuela este centrul de activitate al Iranului. inainte de 2005, Iran nu a investit nimic in aceasta tara din sudul Americii. Acum, doar in ultimii 6 ani, Iran si Venezuela au efectuat schimburi comerciale in valoare de 40 de miliarde de dolari fiindca Hugo Chavez i-a primit pe iranieni cu bratele deschise.

Ei au descoperit ca pot fi niste parteneri care se pot ajuta reciproc. in incercarea Iranului de a scapa de sanctiunile internationale, Hugo Chavez i-a invitat sa stabileasca o platforma care permite Iranului sa foloseasca sistemul bancar din Venezuela.”

“El spune ca pe langa sistemul bancar, iranienii folosesc Venezuela pentru extractia de uraniu de care au nevoie pentru arme nucleare. Unele rapoarte spun ca planuiesc sa construiasca o baza pentru rachetele iraniene.”

„Aceste rachete vor putea lovi orasele Florida, dar vor putea si sa loveasca si Canalul Panama. Daca vor slabi Canalul Panama, vor exista consecinte economice grave pentru Statele Unite.”

Cardenas crede ca in cazul unui atac american sau israelian asupra facilitatilor nucleare ale Iranului, Iran va fi foarte bine pozitionat ca sa riposteze.Daca razboiul rece al Statelor Unite cu Iranul devine cald, vor folosi platforma din Venezuela ca sa loveasca Statelor Unite.”

Oriunde se implica iranienii, gruparea Hezbollah ii urmeaza imediat. Chiar si in America Latina. Hezbollah si-a mentinut prezenta timp de 30 de ani in regiunea celor trei frontiere. Ei au folosit aceasta zona fara legi, intre Brazilia, Argentina si Paraguay, ca sa lanseze atacurile asupra unui centru evreiesc din Buenos Aires si asupra ambasadei israelului in Argentina in anii 1990. in acele atacuri au murit sute de oameni. Hezbollah a deschis o baza in aceasta zona datorita populatiei mari de expatriati arabi. Au folosit aceasi strategie pe insula Margarita, pe coasta Venezuelei.

“Stim ca in aprilie anul trecut au fost teroristi iranieni Hezbollah care au instruit tinerii adusi din intreaga America Latina pe insula Margarita.” Fostul oficial al Departamentului de Stat, Roger Noriega spune ca Hezbollah foloseste America Lantina pentru antrenamente, strangere de fonduri si alte activitati. Un reportaj italian a spus ca gruparea a stabilit o retea in Cuba.Exista o retea de moschei si centre islamice peste tot in America Latina care are legatura cu aceasta retea imensa. Ei recruteaza oamenii prin ea.”

Cei mai promitatori recruti, printre care convertitii americo-latini la islam, sunt trimisi in orasul sfant al Iranului, Qom.

„Nu este doar un antrenament religios. Ei invata tehnici teroriste, cum sa faca bombe si cum sa manuiasca arme.”

Oficialii americani se tem ca Hezbollah impartaseste aceste tehnici si cu cartelurile mexicane de droguri situate de-a lungul granitei cu Statele Unite. Autoritatile mexicane au arestat un terorist Hezbollah pentru ca incerca sa stabileasca o retea in acea tara.

Sub granita de sub a Statelor Unite exista tuneluri ale cartelurilor de droguri care semana cu cele din sudul Libanului construite de Hezbollah.” Congressmanul Jeff Duncan spune ca aceste tuneluri, precum si utilizarea recenta a unor dispozitive explozibile improvizate indica o posibila influenta a miscarii Hezbollah. Exista o legatura puternica intre Iran, Hezbollah si cartelurile de droguri din Mexic si vor sa ne demonstreze ca granita noastra din sud este permeabila.”

Aceasta legatura a devenit mortala in luna octombrie cand autoritatile americane au descoperit un complot dintre iranieni si cartelurile de droguri care viza ambasadele israeliene si saudite din Washington DC.

Duncan a propus o legislatie prin care Statele Unite sa se concentreze pe combaterea terorismului din emisfera vestica, vizand in special activitatile Iranului si ale gruparii Hezbollah, a caror influenta continua sa creasca in regiune. Doar in ultimii cinci ani, Iran a deschis ambasade in sase tari din America Latina.


Israel: Newt Gingrich a avut dreptate cand a spus ca Palestina este un stat inventat

„Palestina nu a existat ca stat, ci a facut parte din Imperiul Otoman. Cred ca noi am inventat poporul palestinian care sunt, de fapt, arabii si care faceau parte din comunitatea araba”, a declarat candidatul republican la presedintia Statelor Unite, Newt Gingrich.

Comentariile lui Gingrich in timpul unui interviu pe canalul evreiesc a atras  criticile Ligii Arabe, a palestinienilor,  a mass-mediei si a altor formatiuni politice.

„Ne demonstreaza cat de ignorant este fata de istoria Orientului Mijlociu si a poporului palestinian. Palestinienii locuiesc in aceasta zona de mii de ani”, a spus Nabil Abu Rudeineh, asistentul presedintelui Mahmoud Abbas.

Gingrich s-a aparat intr-o dezbatere ulterioara. „Ce am spus eu este corect ? Da. Este un adevar istoric ? Da.”

Cel putin un oficial israelian spune ca Gingrich a oferit informatii corecte. „Are dreptate despe entitatea palestiniana. Nu a existat niciodata o natiune palestiniana. Nu a existat niciodata un stat palestinian, limba palestiniana, sau cultura palestiniana”, a declarat Uzi Landau, ministrul Infrastructurii Nationale.

Problema reprezinta miezul conflictului israelo-palestinian de cand palestinienii neaga existenta unei legaturi intre evrei si Israel. Romanii au numit aceasta zona Siria-Palestina in anul 135 inainte de Hristos. Ei au dorit sa elimine orice pretentie a evreilor la aceasta tara dupa ce au ucis si alungat majoritatea populatiei evreiesti. Mai tarziu, otomanii au numit aceasta tara Palestina.

Dar expertul in chestiuni palestiniene, Pinhas Inbari, spune ca nu a existat niciodata un popor palestinian. „Palestina si Iordania erau nume birocratice pe care le foloseau otomanii pentru a specifica administrarea lor, dar fara sa aibe radacini nationale. Palestinienii sunt arabi care au venit din toate partile in Palestina. Unii au venit din Egipt, si sunt numiti Masarweh, sau Masri. Altii au venit din Horan, din Siria de astazi.”

De fapt, cu 70 ani inainte de independenta Israelului din 1948, evreii, si nu arabii, erau cunoscuti sub numele de palestinieni. Acest lucru este reflectat in celebrul film „Exodus”.

Arabii nu s-au identificat in acele zile ca fiind palestinieni. Palestinienii erau sionistii.”


Franklin Graham despre votarea unui mormon pentru presedintia Statelor Unite

Se pare ca republicanii de la Washington inclina spre alegerea lui Mitt Romney in cursa pentru alegerile prezidentiale. Poate un crestin sa voteze un mormon?

Franklin Graham: Da. Nu ma deranjeaza faptul ca Mitt Romney este mormon. Cred ca atunci cand votam un presedinte, trebuie sa alegem pe cel mai calificat. Poate candida cel mai de treaba om, care este crestin, dar sa nu stie cum sa conduca o tara. Nu ne dorim asa ceva. Ne dorim pe cineva care intelege ce se intampla la Washington, in guvern si care stie cum sa implice oamenii ca sa dezvolte tara. Mitt Romney este un om foarte capabil. Newt Gingrich este un alt candidat foarte capabil. Michele Bachmann este o femeie foarte capabila. imi place foarte mult Rick Santorum. Este un barbat foarte talentat si destept. Sunt niste candidati foarte buni.

Cum ati incuraja crestinii din Statele Unite sa se roage pentru alegerile care urmeaza ?

Franklin Graham: Trebuie sa ne rugam ca Dumnezeu sa puna omul potrivit in conducerea acestei tari. Cred ca sunt cele mai critice alegeri de pana acum pentru ca tara noastra merge in directia gresita. Sunt milioane de oameni care nu lucreaza si sunt someri de asa mult timp incat nici nu-si mai cauta de lucru fiindca sunt descurajati.Oamenii si-au pierdut casele, iar politica actuala de la Washington nu este una sanatoasa, nu rezolva aceste probleme si e vina presedintelui si a Congresului.

Cum sa ne rugam atunci ?

Franklin Graham: Aceasta  ar putea fi pedeapsa lui Dumnezeu pentru ca L-am respins pe Fiul Sau. Liderii guvernului nostru au intors spatele lui Dumnezeu, legilor si principiilor Sale. Trebuie sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne dea un politician, fie republican, sau democrat, care se teme de Dumnezeu si care va pune standardele lui Dumnezeu mai presus de toate si care ne va intoarce fata spre Dumnezeul parintilor nostri. Pentru aceasta trebuie sa ne rugam. Momentan, tara noastra merge in directia gresita si trebuie sa facem o schimbare.


Va aduce vizita Papei schimbari majore in Cuba?

Imediat dupa ce Vaticanul a confirmat vizita Papei, presedintele cubanez Raul Castro a promis eliberarea a 2 900 de prizioneri. Miscarea a fost privita ca un gest umanitar care pregateste calea pentru venirea Papei Benedict al XVI-lea. Vizita istorica din 1998 a lui Ioan Paul al II-lea a imbunatatit in mod dramatic relatiile dintre guvernul comunist si Biserica Catolica. Vizita Papei Benedict pare sa deschida usile   pentru protestantii din Cuba. Craciunul trecut, guvernul a facut o miscare neobisnuita si a permis evanghelicilor sa organizeze programe in locuri publice in toata tara.

„Cred ca autoritatile inteleg ca Evanghelia lui Isus Hristos este o binecuvantare pentru familiile cubaneze si pentru tara noastra. Asa ca ei deschid usile treptat si permit crestinilor sa isi exprime credinta in Domnul in public. Il laudam pe Dumnezeu pentru aceasta”, a spus Victor Samuel Gonzalez, presedintele Uniunii Baptiste din Cuba.

Credinciosii considera ca aceasta este o victorie. „Traim vremuri istorice pentru ca ceea ce se intampla astazi, altadata era doar un vis”.

Crestinii din Cuba s-au rugat timp de ani de zile pentru a-si putea exprima credinta in public. Serbarile de Craciun au avut loc in multe orase, precum aceasta din Cienfuegos. in program au cantat coruri de adulti si de copii, iar pastori diferiti au avut mesaje pentru multimea adunata. Credinciosii din Cuba care au trait ani de zile cu restrictii spera ca aceste serbari publice si vizita Papei sa fie urmate de noi libertati pentru Biserica din Cuba.


“Evitati escrocheriile legate de adoptii”. Povestea unui cuplu a devenit o lectie pentru altii

Heather Boyd si-a dorit dintotdeauna sa fie mama... „Cand eram intrebata ce voiam sa devin cand voi fi mare le raspundeam ca mama.” Dar ea a fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice si a facut acest lucru aproape imposibil.Cu un astfel de sindorm este greu sa ramai insarcinata.”

Heather si sotul ei Brandon s-au rugat pentru adoptie. Visul lor de a avea o familie parea sa devina realitate in septembrie.

Am fost contactati de avocatul nostru care ne-a spus ca o mama cauta pe cineva care sa ii adopte copilul. Am fost cantactati de mama si a spus ca a pornit deja procesul pentru o adoptie.”

Heather si mama au inceput sa comunice prin mesaje. Femeia a spus ca se numeste Deamber Dotson si i-a trimis lui Heather fotografia unui baietel pe care il numea Jeremiah.

Am ramas prudenta, dar ma gandeam ca ar putea fi raspunsul la rugaciunea noastra deoarece ne rugam pentru o adoptie privata.”

Deamber a pretins ca este din Virginia Beach si ca locuia in Oklahoma cu o ruda care a ajutat-o sa-si dea copilul spre adoptie. Ea a incetat procesul de adoptie dupa ce a aflat ca viitorii parinti erau un cuplu de lezbiene.

Cand ne-a contactat a spus ca avea nevoie de bani ca sa se intoarca in Virginia, orasul ei natal, si ca avea nevoie de bani pentru scutece si lapte praf, lucru normal atunci cand faci o adoptie privata.”

Heather a trimis acestei femei 460 de dolari si alti 120 pentru un scaun de masina pentru copil. Ea a devenit suspicioasa atunci cand femeia a refuzat sa discute cu avocatul lor si ii tot cerea bani.

Heather s-a hotarat sa caute pe Google numarul de telefon al femeii. Cautarea a dus-o pe o pagina de Facebook intitulata „Evitati escrocheriile legate de adoptii”. Atunci si-a dat seama ca a fost inselata. Cateva persoane au scris ca au fost abordate de o femeie cu acelasi nume a lui Deamber. De fapt, numele ei real era Davanna Dotson. De asemenea, nu exista niciun copil si nicio adoptie.

„Am chemat muncitori ca sa transformam camera de oaspeti in camera pentru copil. Am fost asa de preocupata cu toate incat atunci cand m-am oprit, mi-am dat seama de ce se intamplase si am fost devastata.”

Heather si-a spus povestea la un post de televiziune din Oklahoma. Politia din Muscogee spune ca Davanna Dotson a inselat familii in cateva state precum Texas, Kansas, Alabama, Utah si pe o alta femeie din Virginia. Multe alte victime au recunoscut inselatoria dupa ce au auzit povestea lui Heather. Autoritatile cred ca mai sunt astfel de victime. Oficiul national pentru Adoptii spune ca aceste escrocherii au loc in diferite moduri. Exemplele includ... Consilierul de adoptii ascunde in mod intentional informatii medicale pentru ca familia sa nu renunte la adoptie. O femeie pretinde ca este insarcinata si convinge familia ca le va da copilul spre adoptie. O femeie gravida promite mai multor familii ca ii pot adopta copilul si accepta bani pentru cheltuielile din timpul sarcinii de la toate familiile. Trebuie sa fiti ingrijorati atunci cand mama gaseste mereu scuze ca sa nu ofere dovezi ale sarcinii sau nu comunica, evita intalniri cu agentia de adoptii, cu consilierul sau avocatul si cere bani frecvent.  Davanna Dotson are opt capete de acuzare pentru frauda si este in asteptarea procesului in Oklahoma.

Aceasta fata s-a priceput. A avut toata povestea pusa la punct.” S-a priceput asa de bine incat l-a pacalit si pe avocatul lui Heather. Heather va merge in Oklahoma ca sa fie martor in acest caz. Ea nu a renuntat la visul de a avea o familie candva.

Nu ne lasam descurajati. Vom face o pauza, dar vom incerca sa adoptam un alt copil si vom fi mai atenti data viitoare.”


Lantul de magazine Lowe"s a fost criticat fiindca a retras reclama la o emisiune realizata de musulmani

Un nou reality show prezinta vietile a cinci familii de musulmani din Michigan. Un gigant al vanzarii cu amanuntul, Lowe"s, a retras toate reclamele dupa ce Asociatia Familiilor din Florida a lansat o campanie impotriva emisiunii. De atunci, site-ul grupului evanghelic a fost atacat de hackeri. Musulmanii, precum Suehaila Amen, care a aparut in emisiunea „All American Muslim”, spun ca oamenii trebuie sa invete despre concetatenii lor americani. „Sper ca oamenii nu se vor grabi sa urasca si sa fie intoleranti, ci sa fie deschisi pentru dialog.”

Dar David Canton de la Asociatia Familiilor din Florida spune ca emisiunea urmareste un interes islamic ascuns. El spune ca aceasta emisiune creaza o imagine falsa, iar milioanele de americani care vor urmari emisiunea vor crede ca toti musulmanii sunt ca cei prezentati in emisiune, lucru deloc adevarat.

Ibrahim Bsyed este presedintele din Louisville, Kentucky. El spune ca oamenii trebuie sa ia in considerare ca exista extremisti in toate religiile.Indiferent de ce esti, musulman, crestin, evreu, hindus, nu conteaza. Ar trebui sa ne respectam. Suntem vecini.”

Conducerea Lowe"s spune ca a retras reclamele ca sa evite sa fie prinsi in mijlocul unei probleme controversate.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.